جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

ضرورت بازنگری دولت بایدن در سیاست خاورمیانه‌ای اشتباه آمریکا

۱۳۹۹/۱۱/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه به نظر می‌رسد دولت بایدن تااندازه‌ای تلاش خواهد کرد سیاست‌های اشتباه دولت ترامپ در منطقه را تغییر دهد، گفت: دولت بایدن باید تلاش کند سیاست‌هایی را انتخاب کند که برای غالب کشورهای منطقه قابل‌قبول و کمتر مداخله آمیز باشد.

دیاکو حسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به‌ضرورت بازنگری دولت بایدن در سیاست خاورمیانه‌ای اشتباه آمریکا، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که دولت بایدن تلاش خواهد کرد هزینه‌های آمریکا و میزان و شدت درگیرهای این کشور در خاورمیانه را کمتر کند.

وی افزود: کم‌وبیش نخبگان آمریکا به این جمع‌بندی رسیده‌اند و توافق نسبی دارند که منطقه خاورمیانه برای آمریکا، در قیاس با منافعشان که امروز مثلاً در منطقه شرق و یا شمال شرق آسیا در ارتباط با ظهور چین در معرض تهدید است، دیگر برای ایالات‌متحده منطقه‌ای حیاتی نیست و منافع حیاتی در این منطقه ندارند.

حسینی گفت: همچنین باید به یاد داشت دولت بایدن ناگزیر است نیمی از طول مدت دولت اولش را به رسیدگی به مسائل داخلی آمریکا، چه در رابطه با پاندمی کرونا و چه در خصوص شکاف‌های اجتماعی و حزبی که در آمریکا ایجاد شده است، اختصاص دهد.

 

اشتیاق کمتر دولت بایدن به مداخله در مناطق دور و خاورمیانه

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه گرایش کلی دولت بایدن این است که اشتیاق کمتری برای مداخله و درگیری در مناطق دور و به‌خصوص منطقه موسوم به خاورمیانه داشته باشد، گفت: اینکه او چطور می‌تواند بار هزینه‌ها را به‌نحوی‌که در داخل آمریکا قابل دفاع باشد، کمتر کند و همین‌طور این برداشت را به متحدان آمریکا ندهد که این کشور دیگر متحدی قابل‌اتکا نیست، معمایی بزرگ است که دولت بایدن باید راهی برای حل آن پیدا کند.

حسینی با اشاره به سیاست‌های دولت ترامپ در قبال حمایت از جنگ عربستان در یمن ادامه داد: دولت بایدن تلاش می‌کند عربستان سعودی را به شکلی از مصالحه در یمن تشویق کند و انصار الله را به‌عنوان جزء چشم ناپوشیدنی از فرایند صلح در یمن به رسمیت می‌شناسد. این سیاست اهمیت بسیار زیادی برای رسیدن به صلح در یمن دارد.

وی با اشاره به سیاست دولت ترامپ در رابطه با افغانستان نیز گفت: همچنان گرایش دولت جدید آمریکا، درست مشابه دولت ترامپ، مبتنی بر خروج هر چه سریع‌تر آمریکا از افغانستان است. البته به نظر می‌رسد دولت بایدن در این زمینه بسیار محتاط‌تر خواهد بود و دورنمایی را در نظر می‌گیرد که خروج آمریکا از این کشور منجر به افزایش بی‌ثباتی و یا بازگشت گروه‌های افراطی تندرو مانند داعش و یا شاخه‌های افراطی طالبان نشود و درعین‌حال به افزایش نفوذ چین در این کشور کمک نکند.

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اضافه کرد: گرچه خروج از افغانستان به‌عنوان یک هدف باقی خواهد ماند، اما شیوه آن نکات بسیار ظریف‌تری را در دولت بایدن به خود اختصاص خواهد داد و درنهایت باید دید چه شیوه‌هایی را برای خروج امن از افغانستان انتخاب خواهند کرد.

حسینی همچنین در خصوص اشتباهات آمریکا در سوریه نیز گفت: به نظر می‌رسد برخلاف دولت ترامپ، دولت بایدن تلاش می‌کند برنامه مدونی برای آینده سوریه داشته باشد، هرچند که او نیز از سرنگونی بشار اسد به‌عنوان هدف اصلی و فوری دوری خواهد کرد؛ اما درباره کردها که ترامپ هیچ برنامه‌ای برای حمایت از آن‌ها نداشت و بی‌میلی خاصی نسبت به این موضوع نشان می‌داد، دولت بایدن گرایش بیشتری نسبت به ایجاد طرح منطقه امن برای آن‌ها، خصوصاً در مناطق شمالی سوریه، خواهد داشت.

وی همچنین با یادآوری اینکه رابطه نتانیاهو و بایدن هرگز مشابه رابطه نتانیاهو و ترامپ نخواهد بود، افزود: به نظر نمی‌رسد شاهد چرخش عمده‌ای نسبت به مسئله رژیم صهیونیستی و فلسطین در دولت جدید آمریکا باشیم، اما بایدن تلاش خواهد کرد ضمن اینکه بخشی از میراث ترامپ را در این حوزه مانند انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس حفظ می‌کند؛ اما درعین‌حال با رفتارها و سیاست‌های نتانیاهو مانند ادامه شهرک‌سازی‌ها که ممکن است به فرایند به‌اصطلاح صلح آسیب بزند، به‌صراحت مخالفت خواهد کرد.

 

تلاش بایدن برای تغییر سیاست‌های اشتباه دولت ترامپ در منطقه

این کارشناس مسائل بین‌الملل بابیان اینکه به نظر می‌رسد دولت بایدن تااندازه‌ای تلاش خواهد کرد سیاست‌های اشتباه دولت ترامپ در منطقه را تغییر دهد، تأکید کرد: دولت بایدن باید تلاش کند سیاست‌هایی را انتخاب کند که برای غالب کشورهای منطقه قابل‌قبول و کمتر مداخله آمیز باشد و کمتر منجر به درگیری، خونریزی و حتی اشغالگری‌ها شود؛ اما به این معنا نیست که بلافاصله می‌تواند اوضاع را به حالت اول خود برگرداند.

حسینی ادامه داد: به‌هرحال این منطقه زخم‌های زیادی دارد و شاهد جنگ‌های طولانی بوده و میلیون‌ها نفر بی‌خانمان و صدها هزار نفر کشته شدند. ما شاهد حکومت‌هایی در کشورهایی مانند عراق، افغانستان، سوریه، یمن و حتی لبنان به خاطر مداخلات هستیم که پیامدهای سیاسی و اقتصادی گسترده‌ای را در تمام منطقه ایجاد کرده است؛ بنابراین اصلاح روش‌های غلطی که ترامپ در پیش‌گرفته بود نمی‌تواند بلافاصله به ترمیم این جراحت‌ها منجر شود.

وی بابیان اینکه اقتضائات پیشبرد سیاست‌ها در میدان عمل معمولاً با آرمان‌های اعلامی تفاوت دارند و به نتایج کاملاً متفاوتی نسبت به آنچه رهبران در ذهنشان بود، می‌رسند، گفت: ممکن است در اجرای این سیاست‌ها در ماه‌ها و سال‌های آینده وضعیتی ایجاد شود که به‌هیچ‌وجه نه ما و نه آمریکایی‌ها حتی تصورش را هم نداریم. بیداری اسلامی واضح‌ترین نمونه بود و زمانی که اوباما در سال 2008 و 2009 در قدرت بود هیچ‌کسی تصور نمی‌کرد یک سلسله شورش‌هایی ایجاد شود که تمام صحنه را تحت تأثیر خود قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *