جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

نگرانی رژیم‌های ریاض و منامه از رویکرد دولت بایدن در قبال ایران

۱۳۹۹/۰۹/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عربستان و بحرین نگران شرایط داخلی و حاکمیت‌های بدون پشتوانه مردمی‌شان هستند، گفت: عربستان و بحرین به دلیل عملکردی که در خصوص مسائل حقوق بشری دارند، ممکن است با دولت دموکرات‌ها مشکلاتی پیدا کنند و این مسئله باعث نگرانی این دولت‌ها شده است.

سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تحرکات اخیر عربستان سعودی و بحرین در منطقه پس از پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، خاطرنشان کرد: با توجه به تحولاتی که در حوزه سیاسی آمریکا در حال رخ‌نمایی است و احتمال داده می‌شود که آقای بایدن در سیاست خارجی آمریکا تغییراتی را انجام دهد، برخی کشورهای غیرمستقل و وابسته در منطقه اقدامات جدیدی را در دستور کار قرار داده‌اند.

وی افزود: عربستان، امارات و بحرین از یک‌سو تمام سعی و تلاششان را بر این مسئله معطوف کرده‌اند که بتوانند با دولت آینده آمریکا، هماهنگی‌های کامل داشته باشند و همچنان که در دولت ترامپ توانستند اقدامات مدنظر او را انجام دهند، این اقدامات در آینده نزدیک نیز بر اساس نظرات آقای بایدن تنظیم شود.

 

عربستان، امارات و بحرین نگران حاکمیت سیاسی‌ خود

این تحلیلگر تحولات خاورمیانه با بیان اینکه متأسفانه این کشورها بدون توجه به امنیت منطقه خلیج‌فارس، اظهارات و اقداماتی را انجام می‌دهند که ممکن است در آینده نه‌چندان دور تأثیرات قابل‌توجهی داشته باشد، اقدامات عربستان، بحرین و امارات را تلاشی برای باز کردن دست‌های رژیم صهیونیستی در منطقه و در راستای تأمین منافع آمریکا دانست.

صدرالحسینی با اشاره به برخی اقدامات اخیر عربستان، امارات و بحرین ازجمله افزایش حضور مقامات اقتصادی و امنیتی رژیم صهیونیستی در امارات و یا اظهارات مداخله‌جویانه عربستان در خصوص مسائل هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: آن‌ها نگران شرایط داخلی و حاکمیت‌های بدون پشتوانه مردمی‌شان هستند و به نظر می‌رسد تلاش دارند با نزدیک‌تر کردن خود به دولت جدید ایالات‌متحده آمریکا، حاکمیتشان را تثبیت کنند.

 

ائتلاف‌های ناکام ضد ایرانی

وی همچنین با اشاره به تلاش عربستان برای بهبود بخشیدن به روابط خود با قطر و ترکیه با هدف ایجاد جبهه عربی و منطقه‌ای در مقابل ایران باوجود مواضع انتقادآمیز دموکرات‌ها در خصوص برخی سیاست‌های سران سعودی در منطقه، اظهار داشت: در طول 40 سال گذشته دو شورا یا ائتلاف در منطقه خلیج‌فارس با مرکزیت مخالفت با جمهوری اسلامی ایجاد شد.

صدرالحسینی اضافه کرد: اولین آن شورای همکاری خلیج‌فارس بود که در طول بیش از شش سال از دفاع مقدس تمام تلاش خود را علیه ایران متمرکز کرد، اما نه‌تنها به هیچ موفقیتی دست نیافت بلکه امروز شورا ازهم‌گسسته شده و با توجه به اختلافات فراوانی که میان آن‌ها ایجادشده است، دیگر نمی‌توان آن را «شورای همکاری خلیج‌فارس» نامید، بلکه باید آن را شورای گسست خلیج فارس نام گذاشت!

این کارشناس مسائل خاورمیانه ائتلاف دیگر علیه ایران را ائتلاف کشورها در جنگ یمن عنوان کرد و توضیح داد: ائتلافی که به‌طور غیرمستقیم علیه ایران شکل گرفت، «ائتلاف ضد یمن» بود. البته مرکزیت آن به‌اصطلاح یمن بود اما به دلیل حمایت انقلاب اسلامی از جنبش مردمی یمن، این ائتلاف رویکردی علیه جمهوری اسلامی ایران داشت.

وی به تحولات میدانی در عرصه میدانی جنگ یمن که منجر به ناکامی‌های عربستان و امارات شده است اشاره کرد و افزود: بعد از گذشت پنج سال از کار این ائتلاف، ملت یمن موفقیت‌هایی را پیدا کرد و شرایط جنگ را تغییر داد. بااینکه این ائتلاف هم ابتدا از 17 کشور تشکیل‌شده بود، امروز به‌جز امارات و عربستان هیچ کشور دیگری در آن حضور ندارد.

صدرالحسینی تأکید کرد: این‌ها تجربه‌هایی شکست‌خورده در رابطه با تشکیل ائتلاف‌های ضدانقلاب اسلامی است. درست است که امروز هم آن‌ها تلاش می‌کنند اختلافات میان عربستان و قطر را کاهش دهند، اما شکاف فکری – اعتقادی میان حامیان این دو کشور به‌اندازه‌ای است که امکان ایجاد ائتلافی راهبردی میان آن‌ها وجود ندارد.

وی گفت: ممکن است بتوانند آن‌ها را با تمرکز بر قومیت عربی به هم نزدیک کنند، اما قطعاً در حوزه مبنایی و منافعی نمی‌توانند آن‌ها را به یک نقطه مشترک برسانند. ضمن اینکه پیش‌ازاین شاهد بودیم نزدیکی عربستان و ترکیه در یک مورد، آن‌هم در سوریه، رخ داد و این دو کشور با هماهنگی آمریکایی‌ها، به دنبال سرنگونی نظام سیاسی سوریه بودند که در این ائتلاف ظاهری علیه نظام سیاسی سوریه هم شکست خوردند.

 

شکست ائتلاف‌سازی علیه ایران در منطقه

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه به دلیل اختلافات مبنایی که میان عربستان و ترکیه وجود دارد موضوع ائتلاف‌سازی آن‌ها علیه ایران، قطعاً از ابتدا شکست‌خورده است و نمی‌تواند تحول خاصی را در منطقه به لحاظ امنیتی ایجاد کند.

صدرالحسینی بابیان اینکه دشمنی نظام سلطه به رهبری آمریکا، علیه ایران به اتمام نرسیده و چه در دولت ترامپ و چه در دولت بایدن این سیاست‌ها ادامه دارد، گفت: عربستان و بحرین به دلیل عملکردی که در خصوص مسائل حقوق بشری دارند، ممکن است با دولت دموکرات‌ها مشکلاتی پیدا کنند و این مسئله باعث نگرانی این دولت‌ها شده است.

وی ادامه داد: همان‌طور که ترامپ با عربستان با نگاه «گاو شیرده» برخورد می‌کرد، سران این کشورها هم به‌گونه‌ای عمل خواهند کرد که دولت بایدن را با افزایش باج‌ها راضی کنند و یا با تغییرات ظاهری که ممکن است برای دولت بایدن مطلوب باشد آمریکا را با خود همراه کنند، اما در حوزه حاکمیتی تغییری رخ نخواهد داد، چراکه بخش عمده‌ای از منافع آمریکا در منطقه با حضور همین حاکمان تأمین می‌شود.

صدرالحسینی درعین‌حال گفت: حتماً آمریکا تلاش می‌کند با نزدیک کردن این کشورها به رژیم صهیونیستی، امنیت آن را بیش از گذشته در این منطقه تأمین کند و این موضوع می‌تواند برای تحکیم حاکمیت سران عربستان و بحرین، هم تأثیر مثبتی داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *