جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

خروج مزدوران سودانی از یمن؛ بسترساز فروپاشی ائتلاف سعودی

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تصمیم رهبران نظامی سودان برای اخراج نیروهای مزدور این کشور از خاک یمن نشان می‌دهد که ائتلاف سعودی پس از 5 سال به سمت فروپاشی حرکت می‌کند. حسن هانی‌زاده -کارشناس مسائل خاورمیانه

این نیروها که شمار آن‌ها به 3 هزار نفر بالغ می‌شود در زمان حاکمیت عمر‌البشیر‌ دیکتاتور مخلوع سودان در چارچوب ائتلاف سعودی علیه ملت یمن وارد جنگ شدند. ورود این نیروها به خاک یمن در چارچوب توافق عربستان و عمرالبشیر در‌ برابر تعهد سعودی برای پرداخت سالانه 1 میلیارد دلار به سودان صورت گرفت.

دیکتاتور مخلوع سودان با دریافت سالانه یک میلیارد دلار از عربستان، 3 هزار تن از نیروهای داوطلب سودانی که عمدتا غیرحرفه‌ای هستند به یمن اعزام کرد. وی همچنین متعهد شد که در قبال دریافت این مبلغ، روابط سیاسی خود را با ایران به پایین‌ترین سطح تنزل دهد. همچنین عمرالبشیر در سال‌های آخر حاکمیت خود به‌شدت نسبت به عربستان گرایش پیدا کرد اما از پذیرش طرح عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی خودداری کرد.

این امر سرانجام خشم عربستان و امارات را برانگیخت؛ زیرا این دو رژیم از سوی آمریکا ماموریت یافتند تا کشورهای فقیر عربی را تشویق کنند که در برابر دریافت کمک‌های مالی با رژیم اسرائیل رابطه برقرار کنند. از آنجایی که دیکتاتور سابق سودان از برقراری رابطه سیاسی با رژیم صهیونیستی خودداری کرد لذا آمریکا، عربستان و امارات طرح کودتا علیه عمرالبشیر را سازماندهی کردند.

پس از آن برخی از احزاب اسلامی سودان در اعتراض به همراهی دیکتاتور مخلوع این کشور با عربستان و اعزام نیروهای مزدور برای جنگ با مردم مظلوم یمن علیه حاکمیت عمرالبشیر قیام کردند. خیزش مردم سودان علیه حاکمیت و ناآرامی‌های خیابانی که صدها کشته به همراه داشت موجب شد تا ارتش از این شرایط برای کودتا علیه عمر‌البشیر استفاده کند. این کودتا در حالی انجام شد که ژنرال‌های ارتش سودان به‌طور پنهانی با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کرده بودند.

پس از کودتای افسران ارتش سودان، عربستان به وعده‌های خود در برابر کودتاچیان سودانی عمل نکرد و کمک‌های مالی خود را به این کشور فقیر شمال آفریقا قطع کرد. نتیجه این رفتار عربستان با سودان را امروز در خروج نیروهای این کشور از ائتلاف علیه یمن مشاهده می‌کنیم.

همین رفتار را عربستان در برابر کشورهایی مانند مصر، مغرب، اردن و پاکستان در پیش گرفت؛ زیرا طولانی شدن جنگ عربستان علیه ملت یمن به کسری بودجه سالانه عربستان منجر شد. عربستان در طول 5 سال جنگ علیه یمن بیش از 350 میلیارد دلار هزینه کرد که این امر موجب شد بودجه سال 2020 عربستان برای نخستین بار در طول تاریخ این کشور با کسری یکصد وپنجاه میلیارد دلاری مواجه شود.

درنتیجه مصر، مغرب، اردن و پاکستان به دلیل طولانی شدن جنگ و ناتوانی عربستان از پرداخت تعهدات مالی خود به این کشورها، نیروهای مزدور خود را از ائتلاف عربستان علیه یمن خارج کردند. خروج این نیروها از ائتلاف عربستان که انگیزه‌ای برای جنگیدن نیز نداشتند موجب شد تا عربستان تهاجمات خود را به مردم یمن تنها به نیروی هوایی محدود کند زیرا سربازان نیروی زمینی‌ عربستان به‌شدت دچار فرسایش روحی شده‌ بودند. بسیاری از فرماندهان و افسران بلندپایه نیروی زمینی عربستان نیز که ناتوانی خود را در عرصه‌های میدانی جنگ با یمن نشان دادند توسط محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی برکنار شدند.

اکنون رژیم آل سعود وارد یک فضای جنگ فرسایشی با ارتش و نیروهای مردمی و انصارالله یمن شده و نمی‌تواند از این باتلاق به‌سادگی و بدون پرداخت هزینه خارج شود. از سوی دیگر انصارالله در کنار ارتش و کمیته‌های انقلابی با تکیه بر امکانات بومی و تولید انواع سلاح‌های پیشرفته و بومی‌سازی موشک‌های بالستیکی و تولید پهپادهای رادارگریز توانستند معادله جنگ را به سود خود تغییر دهند. در شرایط فعلی نیز عرصه‌های میدانی و ابتکارعمل در اختیار نیروهای انصارالله قرار دارد و عربستان تنها به جز در حوزه نیروی هوایی، حالت دفاعی و غیرتهاجمی به خود گرفته است .

دورنمای جنگ 5 ساله عربستان علیه ملت مظلوم یمن نشان می‌دهد که نیروهای مردمی این کشور شرایط خود را با واقعیت‌های میدانی تطبیق داده‌اند تا مانع عملیاتی شدن توطئه‌های عربستان شوند. این در حالی است که عربستان قصد داشت تا از رهگذر تحمیل یک جنگ خانمان‌سوز حوثی‌های شیعه یمن را از ساختار قدرت خارج و یک دولت دست‌نشانده در یمن تشکیل دهد اما همراهی اکثریت ملت یمن با حوثی‌ها به شکست این طرح منجر شد. اکنون انصارالله به عنوان یک واقعیت نظامی و میدانی در کنار سایر نیروهای انقلابی تصمیم دارند تا پیروزی نهایی با رژیم ‌آل‌سعود بجنگند و مقوله معروف تاریخی یمن را زنده کنند. یک مقوله تاریخی و قدیمی در یمن وجود دارد که می‌گوید هر ارتش بیگانه‌ای که علیه مردم یمن وارد جنگ شده سرانجام با پرچم سفید از این کشور خارج می‌شود و این مقوله در مورد عربستان نیزصدق خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *