جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

ویروس کرونا و اصلاحات اقتصادی در هند

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اگر قرار باشد بحران ویروس کرونا به عاملی برای ایجاد تغییرات در هند تبدیل شود، اینک زمان آن فرا رسیده است.

گارس پرایس در مطلبی که چتم هاوس آن را منتشر ساخت، نوشت: اولین موج از اصلاحات اقتصادی هند زمان بحران اقتصادی سال 1991 اتفاق افتاد، وقتی‌که رشد اقتصادی به سطح 1/1 درصد در سال یادشده سقوط کرد. برخی برآوردها نشان می‌دهد که اقتصاد هند به‌طور متناوب حدود 45 درصد انقباض اقتصادی خواهد داشت و نشانه‌هایی وجود دارد که بحران بهداشت عمومی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا می‌تواند مسیر مدیریت اقتصادی را تغییر دهد؛ اما مسیری که تغییر اقتصادی طی خواهد کرد نامشخص است.

از زمان انتخاب نارندا مودی در سال 2014، انتظاراتی وجود داشته (بیشتر از ناحیه ناظران خارجی نه مفسران داخلی) که وی اصلاحات اقتصادی بلندپروازانه‌ای را در دستورکار قرار می‌دهد که اسلاف وی از انجام اصلاحات طفره می‌رفتند.

دور اول نخست‌وزیری وی انتظارات را برآورده نکرد. اقداماتی که بحث‌های طولانی درباره آن انجام شد، به‌ویژه در ارتباط با مالیات بر کالا و خدمات مطرح گردید، اما اقدام ملی برای از گردش خارج کردن اسکناس‌های 500 و 1000 روپیه‌ای در سال 2016 که درنتیجه 80 درصد از اسکناس‌های پول ملی هند از گردش خارج شد موجب سختی اقتصادی شد که همچنان آثار آن بر اقتصاد احساس می‌شد که بحران همه‌گیری ویروس کرونا و قرنطینه رخ داد.

با انتخاب مجدد نارندا مودی، به‌موازات کند شدن رشد اقتصادی در هر سه ماه، دستورکار دولت وی به سمت دستورکار جمعی تغییر یافت. حتی قبل از همه‌گیری ویروس کرونا بیکاری در سطح بسیار بالایی قرار داشت.

اگر همه‌گیری ویروس کرونا به اصلاحات اقتصادی منجر شود، علائم و نشانه‌های متناقضی درباره مسیر احتمالی تغییر وجود دارد. یک عنوان تکرارشونده در ارتباط با اقتصاد هند این باور عموم است که امری اتفاق خواهد افتاد و به هند فرصت خواهد داد تا چند دهه رشد دو رقمی چین را تکرار کند. با آغاز قرن 21، این ایده در سطحی گسترده وجود دارد که هند خدماتی را تکرار خواهد کرد که چین برای بخش تولیدات خود انجام داد. این حقیقت نادیده گرفته شد که رشد بالای بخش خدمات همچون فناوری اطلاعات سرمایه است نه نیروی کار. ازاین‌رو سود جمعیتی هند صرف‌نظر از مهارت‌ها و آموزش، رشد بالا را تضمین خواهد کرد.

همه‌گیری ویروس کرونا این ایده را مطرح ساخت که تولید جهانی از چین به هند منتقل خواهد شد. این امر به نظر خوش‌بینانه می‌آید. ممکن است که خوش‌بینانه باشد، اما موانع بلندمدت و شناخته‌شده‌ای بر سر راه سرمایه‌گذاری در هند همچون دیوانسالاری و کمبود زیرساخت وجود دارد.

همه‌گیری ویروس کرونا نشان داده است که هند باید به خود متکی باشد، ضمن اینکه باید تأکید شود که دهلی‌نو سیاست انزواگرایانه یا حمایت‌گرایانه را در پیش نخواهد گرفت. درخواست‌ها برای در اولویت قرار دادن کالاهای ساخت هند متناسب روایت کلی هندوتوا یا همان ملی‌گرایی هندو است؛ اما فراتر از آن بازگشت به سیاست جایگزینی واردات قبل از سال 1991 هم غیرمحتمل و هم غیرعملی است. برخی برآوردها حاکی از آن است شرکت‌ها مایل به خروج از چین و حرکت آن‌ها به سمت هند به‌عنوان مقصد مرجح هستند.

اعلام مودی برای بسته تشویقی می‌تواند بهترین دلیل باشد که همه‌گیری ویروس کرونا موجب اصلاحات اساسی در هند خواهد شد. از سوی دیگر با توجه به چالش بیکاری ساده‌سازی قوانین کار، اقدام ارزشمندی است.

ضمن اینکه هند به‌تدریج تسهیل تجارت را بهبود بخشیده است، همچنان فضا برای مناسب‌سازی شرایط جهت سرمایه‌گذاری وجود دارد. به‌ویژه شرکت‌های خارجی با فضای برابر با شرکت‌ها و رقبای داخلی در صورت خروج از چین و انتخاب هند به‌عنوان مقصد مرجح برخوردار نیستند. برای بسیاری از هندی‌ها انجام اصلاحات در بخش کشاورزی بسیار مهم‌تر است و گام‌های برداشته شده در بسته تشویقی حکایت از اصلاحات گسترده در بخش کشاورزی دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *