جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

چشم‌انداز مبهم انتخاب نخست‌وزیر آینده عراق

۱۳۹۹/۰۱/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: جریان‌های عراقی مخالف الزرفی که به الکاظمی روی آورده‌اند، ناچار هستند یکی از این دو نفر را انتخاب کنند، البته دیدگاه الکاظمی به مرجعیت نزدیک‌تر است؛ اگرچه تا به امروز فشارهای سیاسی آمریکا مانع از تحقق نخست‌وزیری الکاظمی شده است. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

بعد از جریانات اخیر عراق و تظاهرات گسترده‌ای که از آبان ماه گذشته در سراسر عراق آغاز شد، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر این کشور تحت‌فشار افکار عمومی از سمت خود استعفا داد. از آن زمان تاکنون گزینه‌های متعددی برای تشکیل کابینه مطرح شده‌اند؛ ازجمله این شخصیت‌ها می‌توان به نعیم السهیلی، توفیق علاوی، عدنان الزرفی و مصطفی الکاظمی به‌عنوان گزینه‌های تشکیل کابینه اشاره کرد، اما هیچ‌یک از این شخصیت‌ها با اقبال فراکسیون‌های شیعه مواجه نشدند.

در این بین آمریکا و برخی کشورهای غربی تلاش دارند تا عدنان الزرفی که گرایش شدیدی به ایالات‌متحده آمریکا دارد به‌عنوان جانشین عادل عبدالمهدی معرفی شود، اما ازآنجایی‌که عدنان الزرفی دارای تابعیت آمریکایی است و در جریان شورش‌های سال گذشته عراق به‌عنوان استاندار نجف نقشی کاملاً تخریبی در تشویق شورشگران ایفا کرد، به همین دلیل فراکسیون‌های شیعه با نخست‌وزیری الزرفی مخالفت کرده و بیش از ۱۲۰ نماینده پارلمان عراق با صدور بیانیه‌ای مخالفت‌ خود را با تشکیل کابینه به ریاست عدنان الزرفی اعلام کردند.

اما آمریکا همچنان درصدد تحمیل الزرفی به‌عنوان نخست‌وزیر عراق است؛ برای اینکه خواسته آمریکا مبنی بر کاهش سطح روابط سیاسی و اقتصادی تهران-بغداد را پیگیری نماید که این امر با مخالفت فراکسیون‌های شیعه مواجه شده است.

دلایل دیگری نیز برای حمایت واشنگتن از الزرفی وجود دارد؛ ازجمله اینکه وی برنامه‌های خود را بر اجرای انتخابات زودرس پارلمانی، انحلال جریان‌های نظامی و امنیتی مردمی در عراق ازجمله الحشد الشعبی و عصائب اهل الحق، کاهش سطح روابط ایران و عراق و تقویت رابطه عراق با غرب و برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عربستان و امارات قرار داده است. ضمن اینکه الزرفی به‌طور تلویحی اعلام کرده که از اجرایی شدن مصوبه مجلس عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور حمایت نخواهد کرد. به‌طورکلی الزرفی یک شیعه سکولار و به‌شدت وابسته به آمریکا است و تلاش دارد تا حضور نظامی ایالات‌متحده در عراق را تقویت و نقش‌آفرینی و نفوذ ایران در این کشور را به‌شدت کاهش دهد که این مسئله با خواست و اراده عمومی ملت عراق و جریان‌های سیاسی این کشور مغایرت دارد.

دراین‌بین در رابطه با آینده سیاسی عراق این گزینه نیز مطرح است که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور تا برگزاری انتخابات در منصب خود باقی بماند.

اما با توجه به اینکه حدود سه ماه است که عادل عبدالمهدی ریاست موقت کابینه را به عهده دارد و نتوانسته تصمیمات مهم و عمده‌ای در مورد سیاست‌گذاری کلان عراق اتخاذ کند، این امر نوعی خلأ سیاسی در عراق به وجود آورده است.

این وضعیت به‌طور طبیعی مطلوب آمریکا است، زیرا عادل عبدالمهدی به‌عنوان رئیس کابینه پیشبرد امور نمی‌تواند مصوبه مجلس عراق ناظر بر اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را عملیاتی کند. به همین دلیل آمریکا بعد از ناکامی در تحمیل عدنان الزرفی به‌عنوان نخست‌وزیر تلاش دارد تا خلأ سیاسی تا مدت‌ها بر این کشور حاکم باشد.

با توجه به وضعیتی که شاهد هستیم بحث نخست‌وزیری در عراق در حال حاضر تبدیل به یک مسئله پیچیده شده است.

در مورد مصطفی الکاظمی، رئیس سازمان امنیت عراق ابهاماتی مطرح است ازجمله اینکه برخی مقامات عراقی، الکاظمی را به دست داشتن و همکاری با آمریکا در جریان ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس متهم کرده‌اند.

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت که جریان‌های عراقی مخالف الزرفی که به الکاظمی روی آورده‌اند ناچار هستند یکی از این دو نفر را انتخاب کنند؛ باید در نظر داشت که دیدگاه وی به مرجعیت نزدیک‌تر است. البته تا به امروز فشارهای سیاسی آمریکا مانع از تحقق نخست‌وزیری الکاظمی شده است.

دراین‌بین ممکن است حامیان الزرفی برخی گریزگاه‌های قانونی پیدا کرده تا وی را به‌عنوان نخست‌وزیر بر ملت عراق تحمیل کنند؛ تحرکات نظامی اخیر نیروهای آمریکایی در عراق نیز ناظر بر همین امر است که آمریکایی‌ها قصد دارند با بهره‌گیری از قدرت نظامی و تهدید رهبران جریان‌های شیعه، عدنان الزرفی را به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس عراق تحمیل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *