جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: ناتو قصد دارد روسیه را به مسابقه تسلیحاتی بکشاند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره هدف اصلی مانورهای نظامی ناتو، ادعای سیاست تهاجمی مسکو، علت تشدید کنترل ترددها در مرزهای روسیه و ادعای آمریکا درباره عدم تمایل مسکو و پکن به انجام اصلاحات در سازمان ملل صحبت کرد. 

زاخارووا: ناتو قصد دارد روسیه را به مسابقه تسلیحاتی بکشاند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره هدف اصلی مانورهای نظامی ناتو، ادعای سیاست تهاجمی مسکو، علت تشدید کنترل ترددها در مرزهای روسیه و ادعای آمریکا درباره عدم تمایل مسکو و پکن به انجام اصلاحات در سازمان ملل صحبت کرد. 

Loading

اعتراض مردمی عراق و فرافکنی آمریکا علیه ایران

۱۳۹۸/۱۲/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه روند اخراج آمریکا از عراق آغاز شده است، گفت: آمریکایی‌ها با طرح این ادعا که حمله به اردوگاه التاجی از سوی ایران بوده، سعی می‌کنند در افکار عمومی عراق، ایران را متهم کنند، درحالی‌که این فرافکنی و فرار به جلو است و واکنش اعتراضی ملت عراق به حضور اشغالگرانه آمریکا در عراق هیچ ارتباطی با ایران ندارد.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حملات صورت گرفته علیه اردوگاه نظامی «التاجی» خاطرنشان کرد: بارها برخی گروه‌های حشدالشعبی مانند جنبش «حزب‌الله»، «جنبش نجبا» و یا «عصائب اهل الحق» گفته بودند که آمریکا باید مصوبه مجلس عراق را اجرایی و خاک عراق را ترک کند و درصورتی‌که راهکارهای سیاسی جواب ندهد ناچار خواهیم شد از راه‌های مسلحانه، آمریکا را از کشورمان خارج کنیم. به نظر می‌رسد حمله اعتراضی به اردوگاه نظامی التاجی در همین راستا صورت گرفته است.

وی در خصوص پیامدهای حملات آمریکا به پایگاه‌های حشدالشعبی گفت: این‌طور نیست که این اقدامات با واکنش‌های آمریکا خاتمه یابد، بلکه اقدامات آمریکا ممکن است خشونت در تحولات آینده و حرکت‌های مسلحانه را تشدید کند.

 

متهم کردن ایران فرافکنی است

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکایی و متهم کردن ایران به این حملات، ادامه داد: این اقدام مقامات آمریکایی فرافکنی و فرار به جلو است، آن‌ها خود نیز می‌دانند که این حملات ربطی به ایران ندارد. آمریکایی‌ها با این ادعاها سعی می‌کنند به افکار عمومی عراق القا کنند این اقدامات از سوی ایران است درحالی‌که واکنش  اعتراضی ملت عراق به حضور اشغالگرانه آمریکا در عراق هیچ ارتباطی با ایران ندارد. آن‌ها سال 2011 رسماً از عراق خارج شدند و آن را به‌عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناختند و به اشغال رسماً پایان دادند.

وی افزود: بعد از حوادث مربوط به اقدامات داعش که آن‌ها مشوق و ایجاد کننده آن بودند، آرام و آرام و خزنده و بدون هیچ توافق و قرارداد قبلی در پایگاه‌های عراقی حضور پیدا کردند. چندین سال است که مسئله داعش به پایان رسیده است هیچ مصوبه‌ای از سوی مجلس و توافقی هم برای حضور رسمی آمریکا در عراق وجود ندارد. عراقی‌ها هم هیچ پایگاه رسمی را به عراقی‌ها ندادند؛ بنابراین اگر داعش بهانه حضور باشد، حضورشان موقت بوده است و در این صورت هم با مصوبه مجلس به پایان رسیده است.

 

امریکا عراق را کشوری تحت اشغال خود می داند

میرابیان تأکید کرد: آمریکایی‌ها نمی‌خواهند از عراق خارج شوند، ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که اوباما با خروج از عراق اشتباه کرد و ما باید این اشتباه را جبران کنیم و آمریکا در نفت عراق سهیم است! آن‌ها عراق را به‌عنوان کشوری تحت اشغال خود قلمداد می‌کنند و به دنبال ذخایر عظیم نفتی این کشور هستند و صریحاً و تلویحاً این موضوع را بیان کردند. حتی در واکنش به مصوبه مجلس عراق گفتند این مصوبه لازم‌الاجرا نیست و توسط بخشی از مردم عراق مصوب شده است.

وی گفت: آمریکایی‌ها در کلام و رفتار نشان داده‌اند که نمی‌خواهند از عراق خارج شوند، ازآنجاکه نمی‌خواهند به مصوبه مجلس یک کشور مستقل عمل کنند، با حملاتی که به نظامیانشان می‌شود، هزینه‌ها و تاوان این رفتارشان در عراق را می‌دهند.

 

روند اخراج آمریکا از عراق آغاز شده است

این کارشناس مسائل غرب آسیا درباره چگونگی امکان اخراج آمریکایی‌ها از عراق نیز اظهار کرد: قطعاً این مسئله یک پروسه زمان‌بر است. آمریکایی‌ها تا مجبور نشوند از عراق خارج نمی‌شوند و فعلاً هم مصر هستند که در عراق بمانند. مگر اینکه کار به‌جایی برسد که آن‌چنان هزینه ماندنشان در عراق سنگین شود که این حضور به‌صرفه و صلاحشان نباشد.

میرابیان درعین‌حال تأکید کرد: این پروسه آغاز شده و آنچه شاهد هستیم شروع اقدامی است که توسط نیروهای عراقی صورت گرفته و در آینده هم ادامه خواهد داشت.

وی نتیجه انتخابات آینده آمریکا را در وضعیت خروج نیروهای آمریکایی از عراق مؤثر دانست و ادامه داد: به نظر می‌رسد حاکمان فعلی آمریکا مصر هستند در عراق بمانند و حتی هزینه آن را هم بپردازند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *