جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

Loading

ویروس کرونا، نفت و زنجیره جهانی عرضه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: یکی از پیامدهای ناخواسته ویروس کرونا می‌تواند سختگیری نسبت به زنجیره عرضه و بازگشت به زنجیره ملی عرضه کالا باشد.

می ام. جافه در مطلبی که شورای روابط خارجی آمریکا منتشر کرد، نوشت: به‌موازات آماده شدن کشورها برای وضعیت اضطراری بهداشت و سلامت، رهبران جهان پی برده‌اند که مهار کروناویروس جدید دشوارتر از آن چیزی است که در بدو امر تصور می‌کردند. بسیج عمومی برای مقابله با ویروس ادامه دارد و نگرانی‌ها هم نسبت به سلامت عمومی و هم درباره پیامدهای اقتصادی روبه افزایش است. واشنگتن همانند بسیاری از پایتخت‌ها نسبت به تاثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نگران شده است.

میلان بعنوان کانون مالی ایتالیا در اثر شیوع ویروس کرونا در شمال این کشور در شرف تعطیل شدن است و این امر شاهدی بر این موضوع است که بیماری یادشده و پیامدهای اقتصادی آن مهار نشده است. یونی کریدیت بعنوان بزرگترین بانک ایتالیا ازجمله موسسات مالی این کشور است که کارکنانش را به دورکاری تشویق کرده است.

کره‌جنوبی از شیوع ویروس کرونا در امان نبوده است و صادراتش به چین و وارداتش را از این کشور کاهش داده است. خودرو یکی از صادرات عمده کره‌جنوبی به چین است و شرکت‌های خودروسازی کره‌ای از این وقفه اقتصادی ضربه خورده‌اند. موسسات مالی در کره‌جنوبی و ژاپن از کارکنان خود خواسته‌اند دورکاری کنند.

شاخص اقتصادی قابل توجه که ویروس کرونا برای اقتصاد جهانی هزینه دارد نه فقط برای چین، کاهش قیمت نفت و گاز در بازارهای جهانی است. قیمت‌های گاز طبیعی مایع قبلاً به دلیل افزایش عرضه روند کاهشی داشته و اینک به پایین‌ترین سطح خود سقوط کرده است. روند کاهشی قیمت نفت نیز شروع شده است، چراکه وقفه در حمل‌ونقل و تجارت جهانی فراتر از چین است.

8 درصد از کالاهای جهانی از طریق حمل‌ونقل دریایی جابجا می‌شود و کاهش قابل توجه در تقاضا برای حمل‌ونقل دریایی شروع شده است. بعنوان مثال تعداد بارگیری نفت خام در خلیج‌فارس در ماه فوریه 2020، توسط تانکرهای بزرگ تک‌رقمی شد، یعنی از 30 فروند به زیر 10 فروند کاهش یافت.

براساس آمارهای سیتی‌بانک در خصوص ویروس کرونا، تاکنون صادرات کره‌جنوبی 10 درصد و واردات این کشور 15 درصد کاهش داشته است. این بانک پیش‌بینی کرد که تاثیرات تجاری ویروس کرونا بر کره‌جنوبی در ماه مارس بدتر خواهد بود. بندر لانگ بیچ در کالیفرنیا کاهش قابل توجه در حمل‌ونقل کانتینری به میزان 40 درصد را ثبت کرده است.

براساس آمار اوپک انتظار می‌رود تقاضا برای سوخت دریایی در سطح جهان، به‌طور میانگین 2/4 میلیون بشکه در روز باشد. سوخت جت (سوخت هواپیما) 6/6 میلیون بشکه در روز است. کل نفت مورد استفاده در بخش حمل‌ونقل حدود 58 میلیون بشکه در روز است که 39 درصد از این میزان به بخش بار هوایی ازجمله 23 درصد به بخش حمل کامیونی اختصاص دارد. تاکنون شاهد کاهش 135 هزار بشکه در روز در بخش سوخت هواپیما در آسیا بوده‌ایم. با توجه به شرایط موجود پیش‌بینی می‌شود در بازارهای جهانی نفت وقفه ایجاد شود.

شاید مهمتر و پایدارتر از خسارت آنی به تجارت و گردشگری، آگاهی رهبران جهانی نسبت به میزان آسیب‌پذیری اقتصاد کشورهایشان نسبت به زنجیره‌های عرضه جهانی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *