جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

اجلاس امنیتی مونیخ؛ نمایش تنش‌های فزاینده آمریکا و چین

۱۳۹۸/۱۲/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آمریکا مواضع تند پمپئو علیه چین در نشست امنیتی مونیخ را نشانه ضعف و افول آمریکا دانست و تأکید کرد: در چنین شرایطی حکومتی که زمانی خود را قدرت جهانی می‌دیده، رفتارهای عصبی از خود بروز می‌دهد و برای حفظ خود با پرخاشگری بیشتری رفتار می‌کند.

دکتر سید محمد مرندی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آمریکا در نشست امنیتی مونیخ مبنی بر اینکه حزب کمونیست چین بزرگ‌ترین تهدید نه تنها علیه غرب، بلکه علیه اندیشه غرب است، خاطرنشان کرد: توافقاتی که پس از جنگ تجاری دو کشور صورت گرفت، توافقاتی نبود که مورد انتظار آمریکایی‌ها باشد؛ بنابراین آن‌ها با قلدری و به اسارت گرفتن دختر بنیان‌گذار هوآوی در کانادا و همچنین فضاسازی علیه دولت چین در سطوح مختلف به دنبال اهداف خود هستند.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا در میز مذاکره آنچه می‌خواست به دست نیاورده است و از طرق دیگر به دنبال فشار به چین است، گفت: رشد اقتصاد چین با وجود شرایط خاص این کشور در شیوع ویروس کرونا و جنگ روانی که آمریکایی‌ها علیه چین به راه انداخته‌اند تا مردمش را نسبت به بیماری مضطرب کنند و نوعی هرج‌ومرج در چین به وجود بیاورند قابل توجه بوده و این روند رشد چین به شکلی است که آمریکا و اروپا از آن عقب مانده‌اند؛ بنابراین حملات آمریکایی‌ها علیه چین متوقف نمی‌شود.

این تحلیلگر تحولات آمریکا با اشاره به تشدید سیاست‌های یکجانبه گرایانه و تمامیت خواهانه آمریکا به‌ویژه در دوران ترامپ با وجود آثار منفی آن بر رشد اقتصاد آمریکا، اضافه کرد: پمپئو به لحاظ شخصیتی شباهت‌های زیادی به ترامپ دارد و ادبیات سخیف و بدرفتاری خصوصیت هر دو آن‌ها است؛ بنابراین اظهارات پمپئو در چنین شرایطی چندان جای تعجب ندارد و این رویکردها ادامه خواهد یافت.

مرندی با اشاره به مواضع چین که اظهارات وزیر خارجه آمریکا را سرشار از افکار جنگ سردی و تبعیض‌های سیاسی دانسته بود، گفت: این مواضع در دولت دموکرات‌ها هم مطرح بود. آمریکا چین را به لحاظ راهبردی دشمن خود می‌داند. اینکه اوباما می‌خواست حضور کمتری در خاورمیانه داشته باشد به دلیل لزوم حضور جدی‌تر نظامی در شرق آسیا بود تا فشارها را علیه چین افزایش دهد، اما در دوران ترامپ شاهد افزایش شتاب روند تقابل‌ها هستیم.

وی افزود: آمریکا به لحاظ بین‌المللی ضعیف‌تر شده و اعتمادبه‌نفسش کاهش یافته است. امروز آمریکایی‌ها در یمن، سوریه، افغانستان، لبنان، عراق و همچنین در سیاست اعمال فشار به ایران شکست خوردند و در برابر اقتصاد چین هم ناکام ماندند. آن‌هم در شرایطی که متحدان آمریکا در اروپا با بحران‌های متعدد داخلی مواجه هستند. طبیعتاً چنین حکومتی که خود را قدرت جهانی تصور می‌کرد، رفتارهای عصبی از خود بروز می‌دهد و برای حفظ خود با پرخاشگری بیشتری رفتار می‌کند. آن‌ها از این غافل‌اند که این رفتار خشن‌تر و عصبی‌تر سرعت افول را افزایش می‌دهد.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به اظهارات پمپئو که شرکت هوآوی را اسب ترووآی چین خوانده بود و نگرانی آمریکا از نزدیکی اروپایی‌ها به چین علی‌رغم مخالفت سران واشنگتن گفت: همین امر نشان‌دهنده افول قدرت آمریکا است. آن‌ها امروز با ارعاب و تهدید نزدیک‌ترین متحدانشان را با چالش مواجه کرده‌اند. ما شاهد مواضع آن‌ها در قبال انگلیس، استرالیا و آلمان در خصوص ارتباط با شرکت هوآوی هستیم.

مرندی با بیان اینکه آمریکا خواهان ایجاد انحصار به هر شکل ممکن در عرضه فناوری اینترنت G5 است، افزود: سرعت رشد فناوری هوآوی به‌خصوص در این زمینه به‌مراتب بیشتر از شرکت‌های آمریکایی‌ها بوده بنابراین شرکت‌های آمریکایی در حال عقب افتادن هستند و این نماد شرایط کلی آمریکا است؛ چراکه فناوری‌های نوین تنها حوزه‌ای بود که آن‌ها در آن جلوتر از چینی‌ها بودند، ولی در این حوزه هم عقب نشسته‌اند و می‌خواهد با قلدری مشکل خود را حل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *