جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading

ناکامی فرانسه در رهبری اروپا با تفکر جنگ سردی از امنیت

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل ژئوپلیتیک با بیان اینکه فرانسه در رابطه با مبارزه با تروریسم امتحان خوبی پس نداده است، گفت: در شرایطی که اقدامات تروریستی مهم‌ترین نگرانی مردم اروپا در کمتر از یک دهه اخیر بوده، آقای مکرون تصور می‌کند هنوز در دوران جنگ سرد است و اولویت اول را گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به رخ کشیدن آن در مقابل روسیه می‌داند.

دکتر عبدالرضا فرجی راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور فرانسه که زرادخانه‌های اتمی کشورش را عامل امنیت اروپا و در راستای کمک به استقلال بیش‌تر این قاره دانسته بود، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه و آقای مکرون در تلاش است که دستکم به لحاظ امنیتی رهبری این اتحادیه را بر عهده بگیرد.

 

اروپا امتحان خوبی در مبارزه با تروریسم پس نداد

وی با تاکید بر اینکه باید در نظر داشت که امروز امنیت، همچنین امنیت اتحادیه اروپا، صرفا با گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به کنترل درآوردن آن به دست نمی‌آید، افزود: آن‌ها متوجه نیستند که شکل مسئله امنیت امروز متفاوت است و قدرت‌های بزرگ می‌توانند با همکاری‌های بیش‌تر و ضد تروریسم، نگرانی‌ها را کاهش دهند اما متاسفانه اروپایی‌ها و از جمله فرانسه امتحان خوبی در این باره پس ندادند.

فرجی راد ادامه داد: در کمتر از یک دهه اخیر، آنچه که تاکنون امنیت اتحادیه اروپا را به خطر انداخته و هر روز مردم این کشورها در ترس و نگرانی از یک حمله تروریستی به سر می‌برند همین اقدامات تروریستی است. در حالی که در سوریه، عراق و حتی در یمن شاهد بودیم که اروپایی‌ها کمک‌های گسترده نظامی به کشورهایی انجام دادند که همه متفق القول هستند که آن‌ها در منطقه هم از نظر فکری و هم مادی و پشتیبانی، حامی تروریسم هستند.

 

فرانسه هنوز تامین امنیت را مانند دوران جنگ سرد می‌بیند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آقای مکرون و فرانسه تصور می‌کنند هنوز در دوران جنگ سرد هستند و اولویت اول گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به رخ کشیدن آن در مقابل روسیه است، گفت: اروپا هنوز نگرانی‌های عمده‌ای از جانب روسیه دارد و بر این اساس، تحریم روسیه را دنبال می‌کند و با ایالات متحده در این رابطه همراهی و هماهنگی دارد.

 

ضرورت تجدیدنظر در سیاست‌های فرانسه در قبال روسیه

فرجی راد تاکید کرد: فرانسوی‌ها باید در این تصور که روسیه دشمن اصلی اروپا است، تجدید نظر کنند؛ به جای آنکه این تنش‌ها را بالا ببرند و باعث افزایش حساسیت روس‌ها شوند، بهتر است با هماهنگی بیشتر، همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را گسترش دهند و روسیه را هم در مسائل اقتصادی اروپا بیش‌تر درگیر کنند و تحریم‌ها را کاهش دهند و از بین ببرند.

وی تصریح کرد: نظام تحریمی که ایالات متحده به وجود آورده و بعضا اروپایی‌ها از آن حمایت می‌کنند، نتیجه‌ای جز به خطر انداختن بیش‌تر امنیت کشورها و مناطق جغرافیایی ندارد.

 

رهبریت فرانسه بر اتحادیه اروپا مورد علاقه اروپایی‌ها نیست

این استاد مسائل ژئوپلیتیک در رابطه با خواست آلمان که فرانسه باید حاکمیت خود بر زرادخانه هایش را به اتحادیه واگذار کند، و پاسخ منفی مکرون به آن، اظهارکرد: بعد از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه با توجه به توانایی‌های نظامی و هسته‌ای‌اش، تلاش می‌کند رهبری اروپایی‌ها را به ویژه از نظر امنیتی و نظامی بر عهده بگیرد و این چیزی نیست که مورد علاقه سایر اعضای این اتحادیه از جمله آلمان، اسپانیا، لهستان و دیگران باشد.

وی افزود: علاوه بر آن برخی سیاست‌های فرانسه با سیاست‌های ایالات متحده آمریکا همخوانی ندارد و بعضی از این کشورها مانند ایتالیا، لهستان و سایر کشورهای اروپای شرقی تمایل دارند روابط نزدیکی با ایالات متحده و بریتانیای خارج شده از اتحادیه هم داشته باشند، لذا واکنش آلمان را می‌توان در این رابطه ارزیابی کرد.

فرجی راد همچنین در خصوص تاکید مکرون مبنی بر ضرورت انجام گفتگوهای راهبردی برای ایجاد چارچوبی حقوقی در زمینه رقابتهای تسلیحاتی، گفت: اگر منظور فرانسه گفتگوی راهبردی با اعضای اتحادیه اروپا است، می‌تواند به صورت متوازن و همسطح با آن‌ها گفتگو کند، آن هم در رابطه با مسائلی مانند ارتش ملی اروپایی که سالها بحثش وجود دارد. در واقع بعد از اینکه آقای ترامپ با فشار بر ناتو، این پیمان را سست کرد، باعث ناامیدی اعضای اروپایی آن شد، این مسئله قابل بحث است و خیلی از کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان هم آمادگی گفتگو بر روی این مباحث را دارند.

وی اضافه کرد: اما اگر فرانسه بخواهد رهبریت این کار را بگیرد و روسیه را جز اروپا تلقی کند و به دنبال گفتگوهای راهبردی باشد به نظر نمی‌رسد که سایر اعضای اتحادیه اروپا چنین نقشی را به فرانسه بدهند. وقتی چنین گفتگوهایی بخواهد خارج از اروپا و اتحادیه و در قالب گفتگوهای اروپایی – روسی شکل بگیرد انگلیس را هم باید دخالت دهند؛ چرا که این کشور هنوز آمادگی کاملی دارد تا در مسائل امنیتی اروپا با اتحادیه همکاری کند. طبیعتا در چنین فضایی، در درجه اول انگلیس و بعد آلمان و برخی کشورهای دیگر چندان نقش بالاتری را برای فرانسه قائل نیستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *