جدیدترین مطالب

تلاش ایران برای تثبیت نرم جدید

تلاش ایران برای تثبیت نرم جدید

نگاه بسیاری از مردم سراسر خاورمیانه، که ذهنشان آکنده از تصاویر مصائب فلسطینی است، به ایران، که به تنهایی جلوی اسرائیل ایستاده، هیچگاه تا این اندازه مثبت نبوده است.

پاکستان در انتظار سفر رئیس جمهور ایران

رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان گفت: مردم پاکستان برای قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به علت پاسخ دندان شکن این کشور به تهاجم و جنایات رژیم صهیونسیتی، مشتاقانه منتظر استقبال از «دکتر ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران هستند.

Loading

أحدث المقالات

مراسم بزرگداشت روز سعدی در ترکمنستان برگزار شد

تهران- ایرنا- روز بزرگداشت سعدی شیرازی، شاعر نامدار پارسی‌سرا با مشارکت سفارت ایران در ترکمنستان و گروه زبان فارسی دانشگاه دولتی زبان‌های خارجی دولت‌محمد آزادی، در شهر عشق‌آباد برگزار شد.

کرملین ارتش اوکراین را به تعمد در هدف قرار دادن خبرنگاران روس متهم کرد

تهران- ایرنا- کمیته تحقیقات روسیه و کرملین روز شنبه در واکنش به کشته شدن «سیمون ارمین» خبرنگار روزنامه روسی «ایزوستیا»، ارتش اوکراین را به تعمد در هدف قرار دادن خبرنگاران روس در حال پوشش اخبار منطقه جنگی متهم کرد.

انفجار یک خودرو در غرب کابل

تهران- ایرنا- رسانه‌های افغانستان از انفجار یک مین مغناطیسی خبر دادند که یک خودرو را در کابل هدف قرار داده بود.

Loading

ناکامی فرانسه در رهبری اروپا با تفکر جنگ سردی از امنیت

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل ژئوپلیتیک با بیان اینکه فرانسه در رابطه با مبارزه با تروریسم امتحان خوبی پس نداده است، گفت: در شرایطی که اقدامات تروریستی مهم‌ترین نگرانی مردم اروپا در کمتر از یک دهه اخیر بوده، آقای مکرون تصور می‌کند هنوز در دوران جنگ سرد است و اولویت اول را گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به رخ کشیدن آن در مقابل روسیه می‌داند.

دکتر عبدالرضا فرجی راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور فرانسه که زرادخانه‌های اتمی کشورش را عامل امنیت اروپا و در راستای کمک به استقلال بیش‌تر این قاره دانسته بود، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه و آقای مکرون در تلاش است که دستکم به لحاظ امنیتی رهبری این اتحادیه را بر عهده بگیرد.

 

اروپا امتحان خوبی در مبارزه با تروریسم پس نداد

وی با تاکید بر اینکه باید در نظر داشت که امروز امنیت، همچنین امنیت اتحادیه اروپا، صرفا با گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به کنترل درآوردن آن به دست نمی‌آید، افزود: آن‌ها متوجه نیستند که شکل مسئله امنیت امروز متفاوت است و قدرت‌های بزرگ می‌توانند با همکاری‌های بیش‌تر و ضد تروریسم، نگرانی‌ها را کاهش دهند اما متاسفانه اروپایی‌ها و از جمله فرانسه امتحان خوبی در این باره پس ندادند.

فرجی راد ادامه داد: در کمتر از یک دهه اخیر، آنچه که تاکنون امنیت اتحادیه اروپا را به خطر انداخته و هر روز مردم این کشورها در ترس و نگرانی از یک حمله تروریستی به سر می‌برند همین اقدامات تروریستی است. در حالی که در سوریه، عراق و حتی در یمن شاهد بودیم که اروپایی‌ها کمک‌های گسترده نظامی به کشورهایی انجام دادند که همه متفق القول هستند که آن‌ها در منطقه هم از نظر فکری و هم مادی و پشتیبانی، حامی تروریسم هستند.

 

فرانسه هنوز تامین امنیت را مانند دوران جنگ سرد می‌بیند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آقای مکرون و فرانسه تصور می‌کنند هنوز در دوران جنگ سرد هستند و اولویت اول گسترش سلاح‌های هسته‌ای و به رخ کشیدن آن در مقابل روسیه است، گفت: اروپا هنوز نگرانی‌های عمده‌ای از جانب روسیه دارد و بر این اساس، تحریم روسیه را دنبال می‌کند و با ایالات متحده در این رابطه همراهی و هماهنگی دارد.

 

ضرورت تجدیدنظر در سیاست‌های فرانسه در قبال روسیه

فرجی راد تاکید کرد: فرانسوی‌ها باید در این تصور که روسیه دشمن اصلی اروپا است، تجدید نظر کنند؛ به جای آنکه این تنش‌ها را بالا ببرند و باعث افزایش حساسیت روس‌ها شوند، بهتر است با هماهنگی بیشتر، همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را گسترش دهند و روسیه را هم در مسائل اقتصادی اروپا بیش‌تر درگیر کنند و تحریم‌ها را کاهش دهند و از بین ببرند.

وی تصریح کرد: نظام تحریمی که ایالات متحده به وجود آورده و بعضا اروپایی‌ها از آن حمایت می‌کنند، نتیجه‌ای جز به خطر انداختن بیش‌تر امنیت کشورها و مناطق جغرافیایی ندارد.

 

رهبریت فرانسه بر اتحادیه اروپا مورد علاقه اروپایی‌ها نیست

این استاد مسائل ژئوپلیتیک در رابطه با خواست آلمان که فرانسه باید حاکمیت خود بر زرادخانه هایش را به اتحادیه واگذار کند، و پاسخ منفی مکرون به آن، اظهارکرد: بعد از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه با توجه به توانایی‌های نظامی و هسته‌ای‌اش، تلاش می‌کند رهبری اروپایی‌ها را به ویژه از نظر امنیتی و نظامی بر عهده بگیرد و این چیزی نیست که مورد علاقه سایر اعضای این اتحادیه از جمله آلمان، اسپانیا، لهستان و دیگران باشد.

وی افزود: علاوه بر آن برخی سیاست‌های فرانسه با سیاست‌های ایالات متحده آمریکا همخوانی ندارد و بعضی از این کشورها مانند ایتالیا، لهستان و سایر کشورهای اروپای شرقی تمایل دارند روابط نزدیکی با ایالات متحده و بریتانیای خارج شده از اتحادیه هم داشته باشند، لذا واکنش آلمان را می‌توان در این رابطه ارزیابی کرد.

فرجی راد همچنین در خصوص تاکید مکرون مبنی بر ضرورت انجام گفتگوهای راهبردی برای ایجاد چارچوبی حقوقی در زمینه رقابتهای تسلیحاتی، گفت: اگر منظور فرانسه گفتگوی راهبردی با اعضای اتحادیه اروپا است، می‌تواند به صورت متوازن و همسطح با آن‌ها گفتگو کند، آن هم در رابطه با مسائلی مانند ارتش ملی اروپایی که سالها بحثش وجود دارد. در واقع بعد از اینکه آقای ترامپ با فشار بر ناتو، این پیمان را سست کرد، باعث ناامیدی اعضای اروپایی آن شد، این مسئله قابل بحث است و خیلی از کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان هم آمادگی گفتگو بر روی این مباحث را دارند.

وی اضافه کرد: اما اگر فرانسه بخواهد رهبریت این کار را بگیرد و روسیه را جز اروپا تلقی کند و به دنبال گفتگوهای راهبردی باشد به نظر نمی‌رسد که سایر اعضای اتحادیه اروپا چنین نقشی را به فرانسه بدهند. وقتی چنین گفتگوهایی بخواهد خارج از اروپا و اتحادیه و در قالب گفتگوهای اروپایی – روسی شکل بگیرد انگلیس را هم باید دخالت دهند؛ چرا که این کشور هنوز آمادگی کاملی دارد تا در مسائل امنیتی اروپا با اتحادیه همکاری کند. طبیعتا در چنین فضایی، در درجه اول انگلیس و بعد آلمان و برخی کشورهای دیگر چندان نقش بالاتری را برای فرانسه قائل نیستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *