جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

ابعاد و پیامدهای تحریم وزیر خارجه ایران

۱۳۹۸/۰۶/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمریکا اقدام اخیر خود در تحريم وزير امور خارجه ايران را در راستای فشار حداکثری بر کشورمان توجیه می‌کند، اما در ادبیات بین‌الملل آن را غیرمنطقی و مغایر با حقوق بین الملل تلقی می کنند. رحمان قهرمانپور - کارشناس مسائل بین‌الملل

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نه تنها سال گذشته به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد، بلکه طی این مدت همه نوع تحریمی نیز علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد؛ علاوه بر تحریم نهاد مقام معظم رهبری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اخیرا شاهد بودیم که آمریکا شخص اول دیپلماسی کشور یعنی دکتر محمدجواد ظریف را نیز همانطور که قبلا گفته بود، در لیست تحریمی‌ها قرار داد.

این اقدام آمریکا از چند بعد قابل بررسی است؛ نخست اینکه چنین اقدامی را می‌توان متضاد با ادعاهای ترامپ برای آمادگی مذاکره با ایران ارزیابی کرد. از سوی دیگر این اقدام آمریکا یک اقدام کاملا غیرمتعارف است که از یک سو وزیر خارجه کشوری را تحریم می‌کند و از سوی دیگر حرف از اشتیاق و آمادگی برای مذاکره می‌زند.

درواقع با تحریم دکتر ظریف بیش از گذشته این پرسش در افکار عمومی شکل گرفت که آیا واقعا آمریکا به دنبال مذاکره با ایران است یا فقط آن را برای تبلیغات و فریب افکار عمومی مطرح می‌کنند. آمریکا با اقدام به تحریم وزیر خارجه ایران اکنون مسیر دیپلماسی را کاملا مسدود کرده است که این امر از جمله نتایج و پیامدهای ناخواسته تحریم دکتر ظریف است.

ما شاهد بودیم که طی سفر اخیر وزیر خارجه ایران به نیویورک، در دیدار با سناتور رند پال ضمن دعوت از وی به کاخ سفید برای دیدار با ترامپ، به ظریف گفته شده بود که اگر به کاخ سفید نرود تحریم می‌شود، اما همانطور که اشاره شد این تحریم اکنون پیامدهایی برای خود آمریکا نیز در پی داشته است.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که در ورای بسیاری از تصمیمات ترامپ یک منطق استراتژیک وجود ندارد، اما چون وی در جایگاه رئیس‌جمهور آمریکا قرار دارد تصمیمات او در صحنه بین‌المللی بازتاب پیدا می‌کند.

آمریکا اقدام اخیر خود را در راستای فشار حداکثری بر ایران توجیه می‌کند، اما در ادبیات بین‌الملل آن را «دیپلماسی غیرمنطقی و مغایر با حقوق بین الملل» می‌خوانند. همچنین دیپلماسی غیرمنطقی و مغایر با حقوق بین الملل بدان معنا نیست که کشوری بگوید فلان کار را انجام نمی‌دهم، چون غیردیپلماتیک است؛ بلکه تا مرز جنگ پیش می‌رود به این امید که طرف مقابل را وادار به دادن امتیاز کند، پیگیری می شود. بنابراین سیاست ترامپ در مورد ایران بازدارندگی حداکثری یا همان فشار حداکثری است که اساتید دانشگاه نیز آن را دیپلماسی زور یا اجبار می‌خوانند.

اگرچه بعد از تحریم وزیر خارجه ایران ما شاهد بودیم که اروپا واکنش محتاطانه‌ای نشان داد، اما سفر اخیر دکتر ظریف به چند کشور اروپایی به ویژه فرانسه و دعوت از وی برای انجام ملاقاتهایی در حاشیه اجلاس گروه 7 برای گفتگو در خصوص برجام و تحریم های امریکا علیه ایران، سیاست تحریمی ترامپ علیه دکتر ظریف را کاملا زیرسوال برد. در همین رابطه، برنامه دیدار ظریف از چین، ژاپن و مالزی نیز می تواند نشانه دیگری از بی توجهی جامعه بین الملل به تحریم وزیر خارجه ایران توسط آمریکا باشد.

در نهایت درباره تمایل یا عدم تمایل آمریکا یا شخص ترامپ برای مذاکره باید در نظر داشت در حال حاضر آنچه که برای ترامپ اهمیت دارد، نمایش مذاکره است تا بتواند به وعده انتخاباتی خود که گفته بود من ایران را پای میز مذاکره می‌آورم و توافقی بهتر از اوباما امضا می‌کنم، عمل کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *