جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

اختلافات بی‌پایان انگلیس – اتحادیه اروپا بر سر برگزیت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اخبار اخیر رسانه‌ها از برنامه بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، برای «لغو» بخشی از توافق خروج این کشور با اتحادیه اروپا حکایت دارند. تغییر پیشنهادی به پروتکل ایرلند شمالی مربوط است که تجارت بین بریتانیا و ایرلند شمالی را تنظیم می‌کند. این اقدام جانسون، نه‌تنها ناقض قوانین بین‌المللی است (چیزی که یکی از وزرای دولت جانسون نیز بدان اذعان کرده است) بلکه صلح در ایرلند شمالی را نیز به مخاطره می‌اندازد.

رافائل لوس در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر کرد؛ نوشت: بوریس جانسون رسیدن به قدرت را مدیون برگزیت است. اگر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طبق سازوکار ماده 50 پیمان این اتحادیه پیش می‌رفت، انگلیس در مارس 2019 از این اتحادیه خارج شده بود؛ اما جانسون، ترزا می‌را کنار زد و اکثریت انتخابات عمومی دسامبر را از آن خود کرد.

در طول این زمان، مهلت توافق خروج بین لندن و بروکسل چندین بار تمدید شد. از اول فوریه 2020، انگلیس به لحاظ فنی دیگر عضو اتحادیه اروپا محسوب نمی‌شود و این امر زندگی بسیاری از بریتانیایی‌ها را به‌طور قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار داده است. بااین‌حال، با طولانی شدن مذاکرات توافق تجاری انگلیس- اتحادیه اروپا، رهبران اتحادیه اروپا منتظر زمانی هستند که کل این فرایند تمام شود.

رهبران اتحادیه اروپا باید دست از این انتظار بردارند. بوریس جانسون از زمان اشتغال به روزنامه‌نگاری در بروکسل، خود را رهبر شورش علیه اروپا می‌دانست. برای وی، برگزیت چیزی بیش از یک تصمیم دولتی برای خروج از اتحادیه اروپا بوده و یک مبارزه وجودی است که نمی‌تواند پایانی داشته باشد، زیرا پایان آن موجب فقدان هدف خواهد شد.

به همین خاطر، جانسون پس از رفراندوم عمومی در مورد برگزیت، تصویب آن در مجلس عوام و توافق خروج، اکنون می‌خواهد آن را به‌طور یک‌جانبه تغییر دهد. تحقیقات شورای روابط خارجی اروپا نشان می‌دهد پس از چهار سال کشمکش داخلی در انگلیس، سیاست این کشور دیگر اولویتی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا نداشته و در بین اولویت‌های اعضای این اتحادیه در رتبه 16 قرار دارد. اگرچه اهمیت سیاست انگلیس برای ایرلند در رتبه دوم قرار دارد، اما برای دیگر اعضای اتحادیه اروپا حتی در رتبه پنجم اولویت هم محسوب نمی‌شود. اگرچه در این تحقیقات، روابط دوجانبه اعضای اتحادیه اروپا با انگلیس موردسنجش قرار نگرفته است اما نسخه پژوهشی 2016 و 2018 حاکی از ناامیدی فزاینده از انگلیس است.

در این زمینه، رهبران اروپا اقدام جانسون در سوءاستفاده از شرایط سیاسی و ثبات آتی ایرلند به‌عنوان اهرم چانه‌زنی در مذاکرات اقتصادی را موردانتقاد قرار داده‌اند. اورسولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، تعهدات بریتانیا در قوانین بین‌المللی را متذکر شده و به اجرای توافق برگزیت به‌عنوان «پیش‌شرط هر نوع مشارکت آتی» فرا خوانده است.

ایرلندی‌ها نگران هستند که تغییرات پیشنهادی در پروتکل ایرلند شمالی، یا برگزیت بدون توافق (که جانسون به آن تهدید می‌کند) ممکن است باعث سخت‌گیری‌های مرزی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند جنوبی، اختلال شدید اقتصادی و خشونت شود.

 

تلاش دولت جانسون برای فروکردن دشنه به قلب قوانین بین‌المللی

جانسون با این اقدام اخیر خود می‌خواهد مذاکرات کند با اتحادیه اروپا را پیچیده‌تر سازد؛ اما این تاکتیک برای دست‌یابی به اهرم کوتاه‌مدت نیز پیامدهای ماندگاری خواهد داشت. این اقدام جانسون اعتماد شرکای بین‌المللی به انگلیس را کاهش می‌دهد و توسعه روابط سازنده انگلیس- اتحادیه اروپا نیز به همان اندازه دشوار می‌گردد؛ اما جانسون احتمالاً تمایلی به روابط سازنده با اتحادیه اروپا ندارد.

بااین‌وجود، روزنه‌ای از امید به چشم می‌خورد. نتایج نظرسنجی‌های جدید در مورد دیدگاه سیاستمداران انگلیس نشان می‌دهد که آن‌ها «روابط نزدیک با اتحادیه اروپا» را برای نقش آتی انگلیس حائز اهمیت می‌دانند. اگرچه این سیاستمداران به خاطر مواضع سختگیرانه فرانسه و آلمان در برگزیت کمی ناامید هستند اما دستور کار انگلیس- اتحادیه اروپا در پیشبرد اقدامات اقلیمی، جستجوی راه‌حل‌های عملی برای رفع موانع تجارت بین‌المللی و حل‌وفصل چالش‌های سیاست خارجی و امنیتی مشترک، نظیر روسیه و چین، حامیان زیادی در هر دو طرف دارد.

جانسون طی دیدار از آمریکا در سال 2016 به‌عنوان وزیر امور خارجه انگلیس، خطاب به گروهی از دانشجویان دانشکده حقوق و دیپلماسی در دانشگاه فلچر در نزدیکی بوستون، آن‌ها را «جوانان پرانرژی» توصیف کرد. امروز می‌توان سخن جانسون را این‌گونه تکمیل کرد که دولت جانسون نیز در فرو کردن دشنه به قلب قوانین بین‌المللی پرانرژی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *