جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading

فشار حداکثری علیه ایران؛ مغایر با راهبرد امنیت ملی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکایی‌ها نباید از این خبر که این کشور در ماه ژانویه در آستانه جنگ با ایران قرار گرفته بود، غافلگیر شوند. تشدید تنش نظامی، پیامد منطقی پویش «فشار حداکثری» آمریکا است که با تحت فشار گذاشتن دائمی اقتصاد ایران و ارائه ندادن هیچگونه راه خروج دیپلماتیک، تهران را به مقابله به مثل ترغیب می‌کند.

دیوید والش، تحلیلگر دفاعی در واشنگتن که مشاور فرماندهان متعدد آمریکایی در خصوص خاورمیانه بوده است، در تحلیلی که شورای آتلانتیک در وب‌سایتش منتشر کرد، نوشت: این چرخه تشدید تنش حتی برای راهبرد دفاع ملی خود دونالد ترامپ که اولویتش رقابت قدرت بزرگ با چین و روسیه (یکی از معدود دیدگاه‌های ترامپ که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سرش توافق دارند) است، غیرسازنده است. اگر واقعا «رقابت راهبردی بلند مدت با چین و روسیه از اولویت‌های اصلی» آمریکا باشد، دولت ترامپ باید در سیاست خود برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران تجدید نظر کند.

فشار حداکثری به دنبال تحت فشار گذاشتن اقتصاد ایران با تکیه بر این فرض است که تحریم‌های فلج‌کننده تهران را به انتخاب میان بقای اقتصاد و فعالیت‌هایش در منطقه وادار می‌کند. در سال 2018 دولت ترامپ از برجام خارج شد و فهرستی از 12 خواسته‌ای را منتشر کرد که مطلوب آمریکا، اما درعین‌حال غیرواقع‌گرایانه است.

در واقع ایران برای به مبارزه طلبیدن فشار آمریکا از انگیزه برخوردار است. تحقیقات نشان داده که بعید است تحریم‌ها علیه هدفی که انتظار تداوم مناقشه را دارد، به نتیجه‌ای قابل توجه برسد. ممکن است این نگرانی مطرح باشد که تسلیم شدن امروز به فشار بیشتر فردا منجر شود و به این ترتیب تقریباً به هر قیمتی مقاومت کند. نقص منطق پویش فشار حداکثری این است که سیاست صرفا مجازات‌کننده‌ای که با راه خروج دیپلماتیک همراه نشود، باعث می‌شود تهران با تحمیل هزینه‌هایی بر مهاجمان مفروض خود، جواب آتش را با آتش بدهد.

این جاده‌ای است که به ترور سردار قاسم سلیمانی در ماه ژانویه منجر شد. فشار حداکثری شاید بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشته باشد، اما تا کنون هیچ دستاورد دیپلماتیکی نداشته و به خشونتی غیرضروری منجر شده و همه این‌ها با هم باعث شده است که آمریکا مجبور شود منابع بیشتری را به خاورمیانه سرازیر کند. این منابع نظامی محدود است. هر روزی که صرف فعالیت در خاورمیانه شود، یک روز آموزش کمتر را برای رقابت بزرگ راهبردی با چین و روسیه رقم می‌زند.

مشکل می‌توان میان پویش فشار حداکثری و هدف راهبردی اعلامی آمریکا مبنی بر تقویت اتحادهای ایالات متحده و جذب شرکای جدید آشتی برقرار کرد. شرکای اروپایی ما در مذاکرات برجام با خروج ما از آن توافق و تداوم فشار حداکثری مخالف بودند. بسیاری از دولت‌هایی که از لغو استثنائات در تحریم‌ها آسیب دیدند، از متحدان آمریکا در شرق آسیا هستند.

اگر آن طور که راهبرد دفاع ملی می‌گوید، «تمایل رقبا به رها کردن ستیزه‌جویی به استنباط آن‌ها از قدرت آمریکا و سرزندگی اتحادها و شراکت‌های ما بستگی دارد»، پس احتمالا از نظر مسکو و پکن، پویش فشار حداکثری اقدامی کاملا مثبت در نظر گرفته می‌شود.

می‌توانیم بر اساس الگوی سال گذشته، اطمینان داشته باشیم که بالا رفتن از نردبان تنش با ایران به انحراف بیشتر آمریکا از اولویت راهبردی‌اش در راستای رقابت قدرت بزرگ منجر خواهد شد.

در حال حاضر آمریکا از عهده حفظ کنترل سیاست ایران بر آمده است. ما باید از آن کنترل برای آماده‌سازی راه‌های خروج دیپلماتیک از چرخه کنونی تشدید تنش به سوی مذاکره در خصوص مواردی استفاده کنیم که در مقایسه با خواسته‌های کنونی ما کمتر جاه طلبانه، اما از برجام بهتر باشند و بر اساس آن بتوانیم اعلام پیروزی کنیم؛ اما حتی این هم یک ریسک است، زیرا ایران دلیل چندانی برای گفت‌وگو با دولت ترامپ پیش از انتخابات 2020 ندارد. دولت آمریکا باید ارسال این پیام را آغاز کنید که اگر دونالد ترامپ برای دور دوم ریاست جمهوری پیروز شود، فشارش را با تمایل برای مذاکره در خصوص شروطی واقع گرایانه‌تر همراه خواهد کرد.

اگر قرار باشد دولت آمریکا بر اولویت‌های بلند مدتش متمرکز باشد، باید سیاستش در قبال ایران را با راهبرد امنیت ملی خود هماهنگ سازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *