جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

آشنایی با شورای راهبردی روابط خارجی

۱۳۹۳/۰۹/۱۶ | درباره شورا

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی اتاق فکر و نهاد مشورتی رهبری با رویکردی راهبردی در حوزه روابط خارجی است که در خرداد سال 1385، با حکم مقام معظّم رهبری و با هدف نقش‌آفرینی در تصميم‌گيري هاي كلان، نشان دادن افق‌هاي نو در روابط خارجي، بهره مندي از نظرات نخبگان و تدوین شاخص‌ها در جهت نیل به اهداف سند چشم انداز کشور به ریاست سیّد کمال خرازی و عضویت علي اكبر ولايتي، علي شمخاني، محمد شريعتمداري و محمد حسين طارمي تشکیل گردید.

دور دوم فعالیت‌های این شورا از بیست و هفتم خرداد ماه سال 1393، با تاکید مقام معظّم رهبری بر حضور مؤثرتر شورا در عرصه روابط خارجی با انتصاب اعضای جدید آغاز شد. اعضای کنونی شورا عبارتند از: سیّد کمال خرازی، سعید جلیلی، ابراهیم شیبانی، سیدیحیی رحیم صفوی، مهدی مصطفوی، محمد حسین طارمی و سورنا ستاری.

الف) اهداف و وظایف:

اهداف و وظایف شورا عبارتند از:

  • جستجوی افق‌های نو و تدوین راهبردهای دراز مدت، میان مدت و کوتاه مدت روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، دفاعی – امنیتی و علمی – فرهنگی؛
  • رصد پیشرفت‌ها و موانع فراروی اجرای راهبردها و مفاد سند چشم‌انداز کشور؛
  • تبیین راهبردها و سیاست‌های راهبردی روابط خارجی کشور از طریق تبادل نظر با جمع صاحب نظران و نخبگان؛
  • سیاست گذاری، فرهنگ سازی و توجیه افکار عمومی در خصوص راهبردهای روابط خارجی کشور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و همه امکانات و ابزارهای نوین رسانه‌ای و اطلاع رسانی؛
  • برقراری ارتباط با اشخاص حقیقی و حقوقی، نهادهای بین‌المللی و مراکز و شوراهای مشابه در خارج از کشور؛
  • دعوت از مقامات فعلی و سابق خارجی برای ارائه بحث و تبادل نظر در موضوعات راهبردی روابط خارجی.
ب) ساختار :

این نهاد دارای رئیس، پنج کمیسیون و دبیرخانه می‌باشد. ریاست شورا بر عهده سیّد کمال خرازی می‌باشد که با حکم مقام معظّم رهبری به این سمت منصوب شده است.کمیسیون‌های پنج‌گانه شورا عبارتند از:

  • کمیسیون سیاسی به ریاست سعید جلیلی
  • کمیسیون اقتصادی به ریاست ابراهیم شیبانی
  • کمیسیون دفاعی- امنیتی به ریاست سید یحیی رحیم صفوی
  • کمیسیون علمی- فرهنگی به ریاست مهدی مصطفوی
  • کمیسیون علم و فناوری به ریاست سورنا ستاری

تدوین راهبردها در کمیسیون‌های پنج‌گانه شورا صورت می‌گیرد.

دبیرخانه شورا عهده‌دار تکمیل چرخه کارشناسی ، تهیه پیش‌نویس مصوبات شورا و نیز پشتیبانی علمی، پژوهشی و خدماتی مناسب از شورا و کمیسیون‌های آن می‌باشد. برقراری ارتباط با اشخاص حقیقی و حقوقی، دستگاه‌های دولتی، نهادها، مؤسسات عمومی غیر دولتی، صاحب نظران، کارشناسان، خبرگان دانشگاهی، حوزوی و نیز بهره‌برداری کامل از محصولات و فرآورده‌های کارشناسی، اطلاعات و تحقیقات انجام شده در ایران و سایر کشورهای جهان از وظایف دبیرخانه می‌باشد. دبیرخانه مسئول اداره یک خزانه اطلاعاتی کارآمد و روز آمد شورا مرکب از پژوهش‌ها و گزارش‌های مهم کارشناسی در ایران و جهان می‌باشد. ریاست دبیرخانه شورا بر عهده سید عباس عراقچی می‌باشد.

ج) فعالیت‌ها:

مهم‌ترین و اصلی‌ترین فعالیت شورا تدوین راهبردهای روابط خارجی در موضوعات مصوب و تقدیم آن به مقام معظّم رهبری است.سخنرانی‌های تخصصی توسط صاحب‌نظران و مقامات خارجی از فعالیت‌های دیگری است که در شورا صورت می گیرد.برگزاری نشست‌های متنوع راهبردی با حضور و مشارکت کارشناسان و خبرگان توسط کمیسیون‌های پنجگانه و دبیرخانه از دیگر فعالیت‌های شوراست.

د) کتابخانه تخصصی:

این کتابخانه به منظور استفاده نخبگان، کارشناسان و جامعه علمی کشور حول موضوع روابط خارجی، خصوصاً مسائل راهبردی تاسیس شده است و با مجموعه قابل توجهی از منابع در دسترس علاقه‌مندان می‌باشد.

ه) سایت:

پایگاه اینترنتی شورا علاوه بر انتشار اخبار مربوط به شورا، تحلیل‌ها و نظرات جامعه علمی، تحلیلگران و نخبگان کشور را در حوزه های راهبردی روابط خارجی منعکس می کند. انتشار این دیدگاه‌ها بازتاب نظرات نویسندگان یا مصاحبه‌شوندگان محترم است و به معنای موضع رسمی شورا محسوب نمی‌شود.

نشانی:

ساختمان شماره 1: تهران – خیابان جمهوری- خیابان شهید کشوردوست – کوچه کاشانی-پلاک 1

تلفن:64413131-64413176 دورنگار:66466270

ساختمان شماره2: تهران- پاسداران- بهستان یکم- نبش خیابان رام- پلاک12

تلفن:22546736-22546355   دورنگار:22775315

2 دیدگاه

  1. سلام چطور میتونم به کتابخانه دسترسی پیدا کنم

    پاسخ
    • سلام و عرض ادب
      لطفا با شماره های 22546736 – 22546355 تماس بگیرید

      پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *