جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
15 مهر 1395

رسانه ها ؛ پوتین درصدد افزایش توان دفاعی روسیه …

۱۳۹۵/۰۷/۱۵ | رصد

شوراآنلاین : تاکید پوتین بر افزایش هزینه‌های دفاعی روسیه ، افشای پلان B آمریکا درباره سوریه ، انتقاد مرکل از بستن مسیر بالکان به روی مهاجران، انتصاب «گوتِرس» به دبیر کلی سازمان ملل، هشدار وزیر دفاع انگلیس درخصوص حملات جدید القاعده در اروپا ،توافق کمک ۱۵ میلیارد دلاری به افغانستان در نشست بروکسل،گفتگوی تلفنی لاوروف و کری درباره بحران سوریه، تعلیق همکاری های علمی- تحقیقاتی روسیه با آمریکا ، توقیف کشتی زیتونه توسط نیروی دریایی رژیم صهیونیستی ، تبادل آتش در خط کنترل مرزی هند و پاکستان برای پنجمین بار در هفته اخیر وکشته شدن بیش از 80نفر در سوریه و عراق در حمله جنگنده های آمریکایی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهور روسیه در سخنانی در نشست دوما خواستار رونق بخش دفاعی این کشور شد تا این کشور همچنان قدرتمند باقی بماند. ولادیمیر پوتین در مراسم آغاز بکار مجلس جدید دومای روسیه، تاکید کرد: ما باید قابلیت های امنیتی و دفاعی خود را تقویت کنیم تا موضع خود را در عرصه بین المللی مستحکم کنیم.

خبرگزاری تسنیم: در رأی گیری غیررسمی، شورای امنیت با انتصاب «گوتِرس» پرتغالی به دبیر کلی سازمان ملل موافقت کرد. ‌شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد «آنتونیو گوترس» دیپلمات پرتغالی، را به اتفاق آرا به عنوان جانشین بان کی مون در سمت دبیر کل سازمان ملل متحد انتخاب کرده است.

خبرگزاری تسنیم:  تحلیلگر نظامی شبکۀ سی.ان.ان مهم ترین بخش نقشۀ “ب” آمریکا در سوریه را فاش کرد. در حالی که گروه های مسلح تروریست و کشورهای حامی آن ها، سعی می کنند دولت سوریه را از نقشۀ «ب» آمریکا بترسانند، “ریک فرانکونا”، سرهنگِ بازنشستۀ آمریکا، موضوع نقشۀ ب آمریکا را دست کشیدن از براندازی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، دانست.

خبرگزاری تسنیم: صدر اعظم آلمان با انتقاد از بستن مسیر بالکان بر روی پناهندگان همچنین آلمان را مسئول شکست و نقص های پیمان دوبلین اروپا دانست. “آنگلا مرکل” در گفتگو با نشریه “دی سایت” انتقاد شدیدی به بستن مسیر بالکان بر روی پناهندگان وارد کرده و این تصور مبنی بر تغییر رویکرد خود در سیاست پناهندگان را رد کرده و اقدامات قدرتمندانه تر در آفریقا را اعلام کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر دفاع انگلیس با اعلام اینکه القاعده در حال ترمیم ساختار نظامی خود است، هشدار داد که این گروه تهدیدی مستقیم برای قاره اروپا است و برای انجام حملات تروریستی در اروپا برنامه‌ریزی می‌کند. مایکل فالون گفت: نگرانی از رشد القاعده یکی از دلایلی است که ما صدها نیروی خود را در افغانستان نگه داشته‌ایم. نیروهای القاعده در جنوب  افغانستان جایی که نیروهای انگلیسی حضور دارند، بسیار فعال‌اند و در آنجا تمرکز کرده‌اند. فالون به روزنامه تایمز گفت: القاعده همچنان زنده است و در افغانستان، سوریه، یمن و دیگر نقاط جهان فعالیت دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کشورهای شرکت‌کننده در نشست بروکسل اعلام کردند که ۱۵ میلیارد دلار طی چهار سال آینده برای بازسازی افغانستان در اختیار این کشور قرار می‌دهند. عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت ملی افغانستان در اختتامیه این نشست از تعهد جامعه جهانی در قبال کشورش استقبال کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزیران خارجه روسیه و آمریکا درباره آخرین تحولات سوریه گفتگو کردند.مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت، تماس تلفنی اخیر میان جان کری، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روسی وی نشان‌دهنده احیای همکاری‌های دوجانبه میان دو طرف در خصوص سوریه نیست.

دویچه وله:  دولت روسیه از فشار بر دیپلمات‌های خود در آمریکا ابراز نگرانی کرد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، گفت که شرایط کاری دیپلمات‌های روسی در آمریکا روز به روز “بدتر” می‌شود. به گفته ریابکوف، “تلاش برای جلب همکاری” دیپلمات‌های روسی از سوی سازمان‌های امنیتی آمریکا در شش ماه گذشته به شدت افزایش یافته است.

یورونیوز: روسیه توافق خود با آمریکا برای همکاریهای علمی را در زمینۀ تحقیقات اتمی تعلیق کرد. این تصمیم در پاسخ به تحریم های وضع شده علیه روسیه توسط آمریکا در رابطه با بحران اوکراین صورت گرفته است. این توافق همکاری میان دو کشور در سال ۲۰۱۳ به امضا رسیده بود. وزارت خارجۀ روسیه می گوید این کشور نمی تواند «در حوزه هایی مانند مدرن سازی و امنیت تاسیسات اتمی به واشنگتن اعتماد کند. روسیه روز دوم اکتبر پیمان دیگری در زمینۀ بازیافت دهها تن پلوتونیوم را نیز لغو کرده بود.

خبرگزاری مهر:  رئیس منطقه کردستان عراق و معاون رئیس جمهور آمریکا در تماسی تلفنی پیرامون مقابله با داعش و عملیات آزادسازی موصل گفتگو کردند. کاخ سفید طی بیانیه ای  از تماس تلفنی «جو بایدن» با «مسعود بارزانی» و تاکید دو طرف بر ضرورت مقابله با داعش خبر داد.

خبرگزاری پارس تودی : نیروی دریایی رژیم صهیونیستی با توقیف کشتی زیتونه در نزدیکی سواحل غزه، از سرنشینان این کشتی خواست تا همراه نظامیان این رژیم به بندر اسدود بروند. 15 فعال زن‌ از جمله «مایرید مارگارت ماگوایر» برنده جایزه نوبل صلح که سوار بر کشتی زیتونه بودند، در اعتراض به محاصره باریکه غزه در اقدامی سمبلیک خواستار پایان یافتن این محاصره هستند.کانال دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی توقیف کشتی زیتونه توسط نیروی دریایی این رژیم را تایید کرده است.

خبرگزاری ایرنا: تبادل آتش در خط کنترل مرزی میان هند و پاکستان در منطقه کشمیر که از روز پنجشنبه هفته گذشته از سر گرفته شده، شب گذشته و برای پنجمین بار در طول یک هفته اخیر ادامه یافت تا موجب افزایش نگرانی ها از اوضاع جاری در این منطقه شود. به رغم درخواست کشورها و قدرتهای مختلف منطقه ای و جهانی پاکستان و هند برای خویشتنداری و خودداری از ادامه حرکت در مسیری که به سمت ناآرامی و تنش بیشتر میان دو کشور پیش می رود، جنگ لفظی، تنش های سیاسی و تبادل آتش در حساس ترین مناطق مرزی میان دو کشور همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری فارس :  جنگنده های آمریکایی روستای «ثلثانه» واقع در ریف شمال شرق حلب را بمباران کردند که براثرآن دستکم 60 غیر نظامی جان خود را از دست دادند. علاوه بر این افراد، شمار زیادی از غیر نظامیان سوری نیز زخمی شدند که وضعیت بسیاری از آنان وخیم است و ممکن است تعداد افراد کشته شده افزایش یابد.

خبرگزاری فارس: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت آمریکایی‌ها خیلی تلاش کردند روس‌ها را در ماجرای سوریه با خود همراه کنند ولی در این کار شکست خوردند. لاوروف همچنین از توافق با طرف آمریکایی برای جلوگیری از برخورد مستقیم یگان‌های نظامی دو کشور در سوریه خبر داد.به جزئیات این توافق و نحوه هماهنگی برای جلوگیری از برخورد، اشاره‌ای نشده است.

خبرگزاری فارس: وزارت دفاع کره شمالی خبر داد دولت‌های سئول و واشنگتن قصد ندارند گفت‌وگوهای خلع سلاح اتمی کره شمالی را از سر بگیرند. وزارت خارجه کره جنوبی نیز  روز پنج‌شنبه (امروز) گفت سئول و واشنگتن به این نتیجه رسیده‌اند که ادامه گفت‌وگو‌ها با کره شمالی در زمینه اتمی بی‌فایده است وگفت‌وگو ابزار مناسبی برای خلع سلاح اتمی کره شمالی نیست.

خبرگزاری صداوسیما: در واکنش به حضور نیروهای نظامی ترکیه ؛ عراق نشست فوق‌العاده شورای امنیت را خواستار شد. حیدر العبادی نخست وزیر عراق دیروز هشدار داد؛ اقدامات ترکیه در شمال عراق می تواند باعث جنگ منطقه ای شود.پایگاه خبری «السومریه نیوز» نوشت ، وزارت امور خارجه عراق از شورای امنیت خواست تا با برگزاری نشست فوق العاده ای، اصرار دولت ترکیه بر اعزام نیرو به شمال عراق را بررسی کند.

خبرگزاری صدا و سیما: در حمله هوایی جنگنده های آمریکا به جنوب موصل، 21 نفر از نیروهای مردمی عراق به شهادت رسیدند. آمریکا تاکنون چندین بار محل استقرار نیروهای مردمی عراق را هدف قرار داده و اعلام کرده به اشتباه این مواضع رابمباران کرده است !

خبرگزاری صدا و سیما:  وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد کشتی که این کشور به امارات عربی متحده اجاره داده بود در تنگه باب المندب با موشک ساخت چین هدف قرار گرفته است. پنتاگون تاکید کرد حمله به این کشتی استیجاری امارات با یک موشک ضد زره هدایت شونده ساخت چین از نوع «سی 800» صورت گرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *