جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

برنده و بازنده گزارش برجامی آژانس

۱۳۹۶/۰۶/۱۰ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: گزارش تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی در کنار اظهارات برخی رهبران اروپایی حاکی از شکست رویکرد «دونالد ترامپ» در مقصر جلوه دادن ایران و جلب نظر متحدان است.

هشتمین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی از زمان اجرای برجام و هفتمین گزارش فصلی شورای حکام این نهاد در مورد راستی آزمایی اجرای برجام حاکی از تایید فعالیت های هسته ای کشورمان است. ضمن این که گزارش اخیر آژانس پایبندی ایران به توافق برجام را در محورهای گوناگون فعالیت های هسته ای تایید کرده است.
این خبر بازتاب گسترده ای در رسانه ها جهان داشت و به گونه ای پاسخی برای سفر «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل به وین بود. وی هفته گذشته تلاش کرد تا ضمن رایزنی با مقام های آژانس علاوه بر کسب اطلاعات، زمینه ها برای تاثییرگذاری بر گزارش آژانس، بهانه لازم برای کاخ سفید در اعلام نقض برجام از سوی ایران را فراهم آورد.
کارشناسان با اشاره به دست برتر ایران اعتقاد دارند ترامپ هزینه های اشتباه خود را با انزوا می پردازد.
خبرگزاری رویترز در زمینه گزارش آژانس نوشت: این نهاد پایبندی ایران به توافق برجام و محدودیت های آن را بار دیگر تایید کرد.
برخی خبرگزاری های مطرح که هم اعلام کرده بودند نسخه ای از گزارش را به دست آورده اند، عنوان داشتند بر گزارش میزان ذخیره اورانیوم باغنای کم ایران هم (تا 21 اوت) کمتر از میزان اعلام شده در توافق بوده است.

**هشدارهایی برای کاخ سفید
گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی با چند اتفاق دیگر در عرصه بین المللی همزمان شده است که همگی آن ها بر موفقیت برجام و رضایت طرف ها از آن حکایت دارد. در این میان این تنها آمریکا است که خود را ناراضی نشان می دهد.
چند روز پیش «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به رویکردهای کاخ سفید واکنش نشان داد و تاکید کرد که توافق هسته ای با ایران توافقی میان ایران و آمریکا نبوده است که آمریکا بتواند به صورت یکجانبه آن را لغو کند بلکه «توافق هسته ای میان ایران و دیگر طرف‌ های مذاکره به دست آمده است».
همچنین همزمان با این اظهارنظر، رئیس جمهوری فرانسه نیز اعلام کرد: هیچ جایگزینی برای توافق هسته ای ایران وجود ندارد.
خبرگزاری رویترز این سخنان «امانوئل مکرون» را نوعی گوشزد به ایالات متحده تفسیر کرد و نوشت: این پیغامی برای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است که دستور داده بود تا در توافق هسته ای و رفع تحریم ها علیه ایران بازبینی صورت گیرد زیرا ترامپ اعتقاد دارد که توافق هسته ای بدترین توافقی بود که آمریکا انجام داده است.
مکرون در جمع سفیران فرانسه اعلام کرد: این توافق خوبی بود. در چارچوبی که ما زندگی می کنیم توافق سال 2015 باعث گفت وگوی سازنده و مناسب با ایران شد.
تارنمای روزنامه «دیلی اکسپرس» نیز نوشت رئیس جمهوری فرانسه به صورت مستقیم ترامپ را تهدید کرد که موافق توافق هسته ای با ایران است.
گزارش روزنامه انگلیسی در تعبیر رویکرد روسای جمهوری دوکشور در مورد ایران حتی از واژه سرشاخ (رو در رویی) استفاده کرد و افزود: ماکرون به ترامپ توصیه کرده است در مورد توافق هسته ای سال 2015 میان ایران و گروه کشورهای 1+5 شکیبا باشد.
علاوه بر این در تحولی دیگر چند روز پیش «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان هم در سفر به آمریکا از برجام دفاع کرد و گفت:«آلمان مایل است توافق اتمی با ایران حفظ شود». وی در دیدار با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که باید اجرای این توافق را با همکاری بریتانیا، فرانسه و آمریکا دنبال کرد.
به نوشته دویچه وله، هدف اصلی گابریل در سفر به آمریکا و دیدار با مقام های ارشد سیاسی این کشور بحث در مورد تحریم های جدید کاخ سفید علیه روسیه بود اما به موضوع توافق هسته ای با ایران نیز پرداخته شد.
در گزارش این خبرگزاری آلمانی آمده است : گرچه برجام توافقی است که ترامپ به آن نگاه بسیار منفی دارد اما برلین به دنبال حفظ آن است.

**پیروزی ایران و شکست واشنگتن
گزارش تازه آژانس آخرین ضربه به تلاش های ضد برجامی ترامپ تفسیر می شود. کاخ سفید به ویژه رئیس جمهوری این کشور و نزدیکان وی تاکنون تلاش کرده اند بهانه ای را علیه ایران به دست بیاورند و با کمترین هزینه، توافق هسته ای را برهم بزند یا اینکه تعهدات بیشتری را بر ایران تحمیل کند. تا به حال سیاستگذاران آمریکایی در دستیابی به این هدف دستاوردی جز ناکامی نداشته اند.
نشریه برجسته «فارین پالسی» از ارزیابی شرایط چنین عنوان کرد: از آنجا که ایران براساس توافق هسته ایی تعهدات خود را انجام داده است نسبت به انجام خواسته های بیشتر آمریکا هیچ اجباری دارد. اگر ایالات متحده بخواهد بحرانی در ارتباط با ایران ایجاد کند، حتی از سوی متحدان اروپایی خود حمایت های بین المللی اندکی را پشت سر خود خواهد دید.
به نوشته این نشریه آمریکایی حتی براساس برجام، احتمال اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی وضعیت خاصی را تشخیص دهد و خواستار «بازرسی ویژه» باشد بسیار کم است. این بازرسی ها ویژه هستند و در موقعیت های فوق العاده انجام می شوند. حال وقتی ایران توافق را رعایت می کند آژانس چنین درخواستی را مطرح نخواهد کرد.
نویسنده گزارش با اشاره به این نکته که حتی اگر آمریکا بخواهد از برجام خارج شود دیگر طرف ها پایبند و حامی توافق هسته ای هستند، افزود: «استیو بنن» (مشاور پیشین ترامپ) اعتقاد دارد همیشه واقعیت اندکی تلخ است. ضمن اینکه باید گفت در این شرایط ایرانی ها اهرم زیادی را بر اساس برجام در دست دارند.
تایید نکردن پایبندی ایران به توافق از سوی دولت ترامپ به معنی اعمال دوباره تحریم ها است، این اقدامی خواهد بود که به انزوای بین المللی ایالات متحده منجر خواهد شد.
این گزارش تاکید کرد اگر آمریکا از توافق کنار بکشد فرصت را به ایران داده است تا هر اقدامی را که می خواهد و می تواند انجام دهد.
تارنمای تحلیلی خبری World Politics Review نیز با تحلیل شرایط موجود عنوان داشت: ممکن است ایران در آینده برای مقابله با تحریم های آمریکا دوستان پرشماری داشته باشد که به محدودیت های کاخ سفید توجهی ندارند. از هم اکنون دولت ترامپ باید به پیامدهای منفی سیاست های خود علیه توافق هسته ای فکر کند.
این نشریه تصریح دارد اگر ترامپ به توافق پشت کند باید آماده باشد به تنهایی خط مشی خود را ادامه دهد زیرا ایران با اتکا به مشتریان اروپایی و آسیایی، آماده جنگ با تحریم های آمریکا خواهد بود.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *