جدیدترین مطالب

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.
Loading

چالش‌های پیش روی همه پرسی اقلیم کردستان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد سفیر سابق ایران در عراق، همه­‌پرسی اقلیم کردستان عراق با مفاد قانون اساسی مغایرت دارد. برخی از تشکل‌های سیاسی در داخل خود کردستان نیز با برگزاری رفراندوم مخالف هستند.

«حسن کاظمی قمی» سفیر سابق ایران در عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص مواضع تهدید آمیز اربیل در قبال بغداد درباره استقلال اقلیم کردستان عراق و مطرح کردن جنگ یا راه‌حل مسالمت‌آمیز به عنوان دو گزینه برای جدایی، با اشاره به اینکه برخی از تشکل‌های سیاسی اقلیم کردستان عراق با برگزاری همه­ پرسی مخالف هستند، بیان داشت: رفراندوم جدایی‌طلبی که برخی از مسئولان کُرد به نام رفراندوم استقلال مطرح می‌کنند، مخالف قانون اساسی عراق است و با مفاد آن مغایرت دارد.

وی با تأکید بر اینکه در نظام سیاسی تعریف‌ شده قانون عراق به موضوع فدرالی پارلمانی در چارچوب عراق واحد تأکید شده است، افزود: مفهوم این موضوع عبارت است از اینکه جغرافیای عراق و تمامیت ارضی آن مورد تأکید قانون اساسی این کشور است. به این معنا هر جریان قومی بر اساس تمایلات خود نمی‌تواند اعلام رفراندوم جدایی از سرزمین مادری داشته باشد.

سفیر سابق ایران در عراق با توجه به عدم مشروعیت همه­ پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق تأکید داشت: آنچه امروز مدنظر دولت، پارلمان، فراکسیون­‌های سیاسی، مراجع دینی و سایر قومیت‌های عراق است، عبارت است از اینکه رفراندوم استقلال کردستان عراق با مفاد قانون اساسی مغایرت دارد. پس این مسئله نه به عنوان یک چالش بین بغداد و اربیل، بلکه اولاً مغایر با قانون اساسی است، ثانیاً تمامیت ارزی عراق را مخدوش می‌کند. مسئله استقلال کردستان به معنای تجزیه عراق است.

وی با اشاره به برخی از مخالفت­‌ها با همه­ پرسی در جامعه کردی نیز گفت: مخالفت صرفاً به بغداد و تمامی گروه‌های سیاسی و اجتماعی محدود نمی‌شود، بلکه در داخل جامعه کُردی نیز در این رابطه نظر مخالف وجود دارد.

کاظمی قمی با تأکید بر چالش‌های پیش ‌روی این رفراندوم اشاره داشت: نخست اینکه این موضوع با قانون اساسی مخالف است و با مفاد آن مغایرت دارد. ثانیاً برخی از تشکل‌های سیاسی در داخل خود کردستان با برگزاری رفراندوم مخالف هستند. نکته قابل‌توجه دیگر عبارت است از اینکه مرجع برگزاری این رفراندوم مشخص نیست؛ چراکه پارلمان اقلیم کردستان عراق در حال حاضر تعطیل است. برخی از نمایندگان پارلمان استعفا کرده‌اند و برخی از گروه‌های سیاسی با برگزاری رفراندوم مخالف هستند؛ یعنی جایگاه قانونی مرجع برگزارکننده این رفراندوم مشخص نیست.

وی با توجه به مشکلات داخلی اقلیم کردستان عراق نیز مطرح کرد: اقلیم کردی در داخل کردستان باید با تقسیم امور مسائل جاری این منطقه را مدیریت کند. یک تشکیلات یا سازمان نظامی به نام پیش‌مرگان کرد نیز وجود دارد که وظیفه‌ آن برقراری امنیت در کل اقلیم کردستان است؛ اما مشاهده می­‌شود که حتی اداره‌ این منطقه با مشکلاتی مواجه است.

کارشناس مسائل عراق با اشاره به عدم یکپارچگی حاکمیت در اقلیم گفت: بخشی از این منطقه در اختیار پ.ک.ک، بخشی در اختیار مدیریت اربیل و بخشی نیز در اختیار سلیمانیه است. این گروه­های سیاسی هر کدام یک ساختار نظامی دارند و حتی خود اقلیم با توجه به شرایط کنونی نمی‌تواند یک اداره‌ جامع و کاملی را داشته باشد. این گروه‌ها به خاطر حفظ امنیت‌ خود ساختار نظامی دارند که این موضوع یکی از مشکلات جدی است.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *