جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

آیا ترامپ استیضاح می شود؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: استیضاح رئیس‌جمهوری آمریکا و جایگزینی معاون اول وی حداقل تا شش ماه دیگر دور از ذهن است و اجماعی بر سر این قضیه وجود ندارد.

«فواد ایزدی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح احتمال جایگزینی «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان رئیس‌جمهوری اظهار کرد: ریشه مساله مذکور این است که «ماکسین واترز» نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با نتشار یک پیام توئیتری اظهار کرده بود که معاون رئیس‌جمهوری این کشور برنامه‌ریزی می‌کند تا در صورت استیضاح دونالد ترامپ، جانشین وی شود؛ اما استنباط‌هایی که از این موضوع شده است تا حدودی غلط و نادرست است. چراکه در حالت فعلی به نظر نمی‌آید که بتوان به راحتی ترامپ را استیضاح کرد.

وی ادامه داد: بحث استیضاح رئیس‌جمهوری در آمریکا از گذشته تاکنون مسبوق به سابقه بوده است. به صورتی که در زمان نیکسون و کلینتون بحث استیضاح مطرح بود و در حالت فعلی هم چنین بحثی در خصوص ترامپ مطرح است. باید دانست که برای استیضاح ترامپ باید شواهد بسیار قوی وجود داشته باشد و البته اجماع حداکثری میان نمایندگان کنگره و سنای آمریکا به وقوع بپیوندد که زایش چنین وضعیتی کار بسیار دشوار و سختی است.

در حالت فعلی، بدنه حزب جمهوری‌خواهان به صورت منسجم در کنگره و سنا حضور دارند و همین وضعیت در بدنه حزب جمهوری‌خواهان برای حمایت از ترامپ به نمایش گذاشته شده است. از این منظر اینکه بگوییم ترامپ به زودی استیضاح می‌شود، حرف درست و منطقی نیست، چراکه آراء دموکرات‌ها برای به چالش کشیدن ترامپ کافی نیست و جمهوری‌خواهانی هم که به ترامپ انتقاد جدی و صریح دارند توان راضی کردن هم حزبی‌های خود علیه ترامپ را ندارند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه استیضاح ترامپ در آینده نزدیک محتمل نخواهد بود بیان کرد: با توجه به وضعیت فعلی و اجماعی که میان جمهوری‌خواهان وجود دارد و با عنایت به اینکه باید اوضاع و احوال بیش از حالت فعلی وخیم باشد، به نظر نمی‌رسد که استیضاح ترامپ به زودی محقق شود. لذا حداقل تا شش ماه دیگر هیچ اتفاقی در خصوص استیضاح ترامپ و به چالش کشیده شدن جدی وی رخ نخواهد داد.

وی در پاسخ به اینکه ریشه اخراج‌های متعدد در کاخ سفید از کجا نشات می‌گیرد، گفت: دو علت اصلی در خصوص اخراج‌های اخیر در کاخ سفید وجود دارد. نخست مشورت‌هایی که خانواده، نزدیکان و مشاوران ترامپ به وی می‌دهند موجب اخراج آنها شده است و در گام بعدی عدم آشنایی ترامپ با عالم سیاست و رموز کاخ‌سفید موجب پیدایش این حالت شده است. بسیاری از روزنامه‌ها و نشریات آمریکا پس از به وقوع پیوستن این اخراج‌ها رسماً سلامت ترامپ را مورد انتقاد قرار دادند و حتی اعلام کردند که وضعیت به صورتی است که گویا در آمریکا رئیس جمهور وجود ندارد.

ایزدی در پایان با اشاره به تحریم‌های صورت گرفته علیه روسیه از سوی کنگره آمریکا عنوان کرد: در ساختار سیاسی ایالات متحده صحنه‌گردانی در حوزه سیاست خارجی بر عهده قوه مجریه و دولت است اما این بدان معنی نیست که کنگره آمریکا نمی‌تواند در این خصوص اعمال نظر و نفوذ کند. در مورد روسیه هم چنین حالتی استوار است. بدان معنا که اظهار نظر ترامپ در مورد سیاست خارجی نافذ است اما به معنی این نیست که کنگره نتواند در راهبردها  و سیاست‌ خارجی دخالت کند.              

منبع: ایلنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *