جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

هشدار روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

تهران- ایرنا- مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر رسید/ شهادت ۱۴۱ خبرنگار

تهران- ایرنا- وزارت بهداشت غزه تازه ترین آمار شهدا و مجروحان تجاوزهای رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش این رژیم به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر افزایش یافت.

Loading

برتری‌طلبی مسکو در انرژی هسته‌‌ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: استفاده از صادرات انرژی به‌عنوان موتوری برای نفوذ ژئوپلیتیکی، موضوع جدیدی برای روسیه نیست.

اندیشکده استراتفور نوشت: گاز طبیعی به‌عنوان یک اهرم نفوذ در سراسر اروپا، یک کالای مهم تجاری در مجموعه راهبردهای مسکو برای دست یافتن به هدف است.
انتظار می‌رود تقاضای جهانی برای منابع انرژی جایگزین فزونی یابد، اما قدرت‌های هسته‌‌ای غربی و آسیایی نتوانسته‌اند در‌ ‌این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، زیرا ترکیبی از نیروهای بازار، تغییرات پی‌درپی سیاسی و افکار منفی اجتماعی جریان را در بسیاری از قدرت‌های سنتی علیه هسته‌‌ای چرخانده است.
بااین‌حال روسیه در چند سال اخیر به دنبال گسترش راهبرد صادرات انرژی هسته‌‌ای خود و حفظ نفوذ سیاسی بر صحنه جهانی در خارج از بخش‌های نفت و گاز طبیعی بوده است.
تصویب قراردادها توسط «شورای دولتی مصر» با «شرکت انرژی اتمی ‌دولتی روسیه» در اوایل ماه جاری، همراه با دیدار احتمالی رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین از قاهره، راهبرد مزبور را به خط مقدم بازگرداند.
درحالی‌که شرکت‌های انرژی هسته‌‌ای در سایر نقاط جهان در کشمکش هستند، روسیه بزرگ‌ترین بازیگر در صحنه جهانی گشته است.
دفتر سفارش‌های شرکت مزبور با شرایط سرمایه‌گذاری و قراردادی جذاب حمایت می‌شود. روسیه برخلاف رهبران غربی به‌جای تمرکز بر رآکتورهای پیشرفته هسته‌‌ای یا استاندارد، به راه‌حل‌های پایان-تا-پایان و ازجمله دفع زباله روی آورده است.
موضع اصلی و جهانی مسکو ضمانت شده و بدون محدودیت نیست. درحالی‌که روسیه به‌اندازه دیگر بازیگران عمده، به‌ویژه در جهان درحال‌توسعه، از سوی نیروهای بازار کنترل نمی‌شود، برنامه ملی چین هنوز به‌طورجدی وجود ندارد، اما چرخش آشکار آرژانتین از روسیه به سمت چین در آخرین پروژه هسته‌‌ای خود شاید نشان‌دهنده آن است که رقابت با مسکو نزدیک‌تر می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *