جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

پیامدهای راهبردی همه‌پرسی کردستان عراق

۱۳۹۶/۰۷/۱۱ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - ترجمه: حکومت اقلیم کردستان عراق در 25 سپتامبر، همه پرسی غیرالزام آور استقلال از دولت مرکزی را در اقلیم و مناطق مورد مناقشه همچون کرکوک برگزار کرد.

دکتر سلیم محمد الزعنون در تحلیلی که مرکز مطالعات راهبردی الروابط آن را منتشر کرد، به بررسی آثار و پیامدهای راهبردی همه‌‌پرسی استقلال کردستان عراق پرداخت.

1- اعلان دولت کردی مستقل در شمال عراق، گرایش های قومیتی کردهای ترکیه و عراق را تحریک می‌کند، به شکلی که آنها را برای جدایی و یا حداقل تلاش برای خودگردانی و درخواست مطالبات بیشتر تشویق می کند، موضوعی که می تواند ثبات دو کشور را به مخاطره انداخته و بلندپروازی های منطقه ای آنها را کاهش دهد.

2- همه پرسی کردی، در حالی همکاری مشترک میان آنکارا و تهران را تقویت خواهد کرد که از سوی دیگر باعث می شود تا کردها به کشورهای عربی به ویژه عربستان و امارات نزدیک شوند.

3- به تشدید اختلافات میان دولت مرکزی بغداد و دولت کردستان عراق درباره مناطق مورد مناقشه همچون کرکوک منجر خواهد شد.

اقلیم کردستان عراق روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت صادر می کند. در زمانی که قیمت هربشکه نفت بالای ۱۰۰ دلار بود، درآمدهای اقلیم برای رفع نیازهای دولت و شکوفایی اقتصادی اقلیم کافی بود، اما کاهش قیمت نفت به ۵۰ دلار در هر بشکه و پیش بینی ادامه این روند در سالهای طولانی آینده به آن معناست که اقلیم با میانگین صادرات کنونی نخواهد توانست مسائل ضروری خود را اداره نماید، منابع کافی درآمدی برای ایجاد یک دولت مستقل فراهم کند و از این رو اقلیم راه نجات خود را در سلطه بر کرکوک می داند تا از این طریق میانگین صادرات نفت را در دولت جدید اقلیم به یک میلیون بشکه در روز افرایش دهد.

۴- این همه پرسی نقطه عطفی در تجزیه کشور عراق به شمار می آید و ممکن است حتی به جدایی دیگری نیز بیانجامد. چنانکه این احتمال وجود دارد که اهل سنت عراق نیز به فکر تشکیل اقلیم خاص خود بیفتند و در نتیجه عراق به سمت تجزبه نهایی بر اساس مولفه های نژادی و طایفه ای حرکت کند، به طوری که یک دولت سنی عربی در مرکز، یک دولت کردی در شمال و یک دولت شیعی عربی در جنوب ایجاد شود.

5- در صورتی که دولت ترکیه از صادرات نفت اقلیم کردستان به بندر جیهان جلوگیری کند، ممکن است دولت جدید کردستان با یک بحران اقتصادی دشوار روبرو شود و این در حالی است که دولت اقلیم علاوه بر بدهی انباشته ۲۰ میلیارد دلاری با موعد پایان برنامه کمک های آمریکا نیز مواجه است.

6- تشکیل یک دولت مستقل کردی در شمال عراق به آمریکا اجازه خواهد داد از این کارت برای تضعیف جایگاه منطقه ای ترکیه و ایران استفاده کند.

در مجموع باید گفت؛ اگرچه همه پرسی کردستان عراق دارای آثار فوری بر ترسیم دوباره مرزها و یا جدایی نخواهد بود، اما به حکومت اقلیم، مشروعیت و نفوذ سیاسی برای مذاکره با دولت مرکزی بغداد درباره خودگردانی بیشتر و یا جدایی را خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *