جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین در آمریکا

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد

پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد.

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading

برجام: امتناع از بازبینی

۱۳۹۶/۰۷/۱۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: نشریه روسی «وستی کافکازا» می نویسد با توجه به تفسیرهای پیشین ترامپ، واضح است که او به رغم حمایت بین المللی و رعایت مفاد توافق هسته ای توسط ایران که مقامات رسمی امریکا نیز آن را تصریح کرده اند، نمی خواهد توافق برجام را تائید کند.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بعد از برگزاری دیدار وزیران در قالب کشورهای گروه ١+۵ میان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیای کبیر، امریکا و ایران به صراحت، اعلام کرد که تمامی طرفین اجرای کامل توافق هسته ای و نبود کمترین نقضی را پذیرفته اند. موگرینی اعلام کرد که برنامه جامع اقدامات مشترک (برجام) در راستای اجرای اهداف اعلام شده است و «ضرورتی برای بازبینی جزئیات این توافق نیست». به گفته او، مسائل خارج از چارچوب این توافق، باید «در قالب ها و اجلاس های گوناگون حل و فصل شوند».
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه امریکا، نیز در نشست وزیران شرکت داشت و اعلام کرد که ایران «از نقطه نظر فنی، شرایط توافق هسته ای را اجرا می کند»، اما دونالد ترامپ مانند سابق، در رابطه با اجرای این توافق و دقت در اجرای مفاد آن نگرانی هایی دارد.
دیدار در سطح وزیران در روز ٢٠ ماه سپتامبر، در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد. در روز ١٩ ماه سپتامبر، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، در سخنرانی خود، توافق هسته ای با ایران را یکی از «بدترین توافق های یک جانبه» و «ننگی برای امریکا» خواند. ترامپ اشاره ای نکرد که آیا او در روز ١۵ اکتبر، در برابر کنگره این توافق را تائید خواهد کرد یا خیر، اما گفت که واشنگتن نمی تواند این توافق را که «می تواند تامین کننده پوششی باشد برای توسعه احتمالی برنامه هسته ای ایران»، اجرا کند. چندی بعد، در روز ٢٠ ماه سپتامبر، ترامپ به خبرنگاران خبر داد که در خصوص چگونگی برخورد خود با این توافق به قراری رسیده است، اما نگفت که قرار وی دقیقا چیست. اگرچه، عدم تائید باعث لغو توافق هسته ای برجام نمی شود، اما کنگره را از امکان اجرای مجدد تحریم ها که به سرعت و در چارچوب توافق هسته ای لغو شده بودند، برخوردار می کند. با توجه به تفسیرهای پیشین ترامپ، واضح است که او به رغم حمایت بین المللی و رعایت مفاد توافق هسته ای توسط ایران که مقامات رسمی امریکا نیز آن را تصریح کرده اند، نمی خواهد این توافق را تائید کند.
یک روز بعد از سخنرانی ترامپ، ژنرال جان هیتن، فرمانده نیروهای استراتژیک امریکا، گفت که ایران از چارچوب محدودیت های برجام خارج می شود. هیتن در سخنرانی روز ٢٠ ماه سپتامبر خود در انستیتوی هادسون، در رابطه با برنامه های موشک های بالستیک ایران ابراز نگرانی کرد که مشمول مفاد توافق هسته ای نمی شود، اما قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که این توافق را تصویب کرده است، این قبیل برنامه ها را محدود می کند.
یاران واشنگتن در مذاکرات مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اجرای کامل توافق هسته ای شده اند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در جریان سخنرانی خود در روز ١٩ ماه سپتامبر، همراه با استدلال های جدی به نفع حفظ توافق هسته ای، خاطر نشان کرد که این توافق «برای حفظ صلح ضروری است» و «عدم اجرای توافق هسته ای با ایران، قرار بی مسئولانه ای خواهد بود».
در همان روز، امانوئل ماکرون در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» گفت که برای ترامپ، خروج از توافق هسته ای «اشتباه بزرگی» خواهد بود و وعده داد که رئیس جمهور امریکا را در خصوص ضرورت همکاری مشترک با هدف همگون سازی توافق هسته ای برای حل و فصل مسائلی نظیر، برنامه طراحی موشک های بالستیک متقاعد کند.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیای کبیر، نیز در دیدار دو جانبه خود با ترامپ در روز ٢٠ ماه سپتامبر، به مساله پیرامون توافق هسته ای اشاره کرده و «بر پایبندی قاطعانه بریتانیای کبیر به توافق هسته ای» و اهمیت مهم و حیاتی این توافق برای امنیت منطقه تاکید کرد.
حمایت بین المللی از این توافق، عامل مهم برای [آقای] حسن روحانی بوده است. رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد مورخ ٢٠ ماه سپتامبر، گفت که با توجه به ماهیت چند جانبه توافق هسته ای و تصویب آن از سوی شورای امنیت، «این توافق به جامعه بین المللی تعلق دارد». رئیس جمهور ایران در ادامه، افزود که این توافق می تواند «الگوی جدیدی باشد برای همکاری و تعامل های جهانی بر پایه جذب سازنده و متقابل طرفین». [آقای] روحانی خاطر نشان کرد که ایران «نخستین کشور نقض کننده توافق هسته ای نخواهد بود، اما در برابر نقض آن از سوی هر یک از طرفین قاطعانه واکنش نشان خواهد داد». وی اعلام کرد که اگر این توافق «از سوی تازه واردان ناهنجار به عرصه سیاست جهانی نابود شود»، «بسیار تاسف بار خواهد بود».
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نیز با اعلام این که سیاست اسرائیل در قبال توافق هسته ای در «اصلاح و یا فسخ آن» خلاصه می شود، انتقادات ترامپ را تکرار کرد. در روز ١٠ ماه سپتامبر، او خبر داد که بازبینی و اصلاح توافق هسته ای به معنای بررسی تاسیسات نظامی و «حذف مفاد پیرامون مدت زمان اجرای برخی مفاد این توافقنامه» می باشد.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه امریکا، نیز خاطر نشان کرده که مفاد دارای تاریخ زمان عملکرد، «مانع از پیشرفت می شوند». در روز ٢٠ سپتامبر، او اعلام کرد که اگر واشنگتن از توافق هسته ای با ایران جانبداری کند، در آن صورت این مفاد باید تغییر کنند. برخی از محدودیت ها بعد از ٢۵ – ١٠ سال آینده پایان می یابند، اما برخی از محدودیت هایی که به عنوان موانعی برای ساخت سلاح هسته ای می باشند، ماهیت دائمی دارند. هر گونه تلاشی در راستای توسعه این محدودیت ها مستلزم تثبیت و حمایت از این توافق است و نه، فسخ و تلاش برای بازبینی آن با هدف دستیابی به توافق جدید

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *