جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است

نماینده ایرلند در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی اولین طرفی بود که به منافع ایران حمله کرد، گفت اتحادیه اروپا در جنایات منطقه هم‌دست بوده و لکه ننگی است بر دامن بشریت.

محاکمه ترامپ: دادستان‌ها می‌گویند «حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی است»

دادستان‌های نیویورک در اولین دادگاه کیفری کار خود را برای محاکمه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های پورن با هدف پنهان‌کاری در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آغاز کرده‌اند. یکی از دادستان‌ها روز دوشنبه خطاب به هیات منصفه در این محاکمه تاریخی گفت «پرداخت حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی بوده است.»

بلومبرگ: بایدن تحریم‌های جدید نفتی علیه تهران را اجرا نمی‌کند

خبرگزاری «بلومبرگ» در گزارشی اعلام کرد که به‌رغم تصویب قوانین جدید که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، انتظار نمی‌رود که رئیس جمهوری ایالات متحده به این زودی‌ها از اختیارات جدید خود به طور کامل استفاده کند.

چرا حزب الله لبنان در تنش‌های سنگین اخیر میان ایران و اسرائیل ورود نکرد؟ / رمزگشایی از تصمیم مهم تهران و حزب الله

تحلیلگران معتقدند تمایل به حفظ قدرت آتش حزب الله برای زمانی که اسرائیل تهدیدات خود برای عقب راندن این گروه از مرز را عملی کند، راه حل دیپلماتیکی برای حل موضوع وجود نداشته باشد، به توضیح خویشتن داری نسبی حزب الله در تحولات اخیر کمک می‌کند. تمایل ایران برای اجتناب از یک واکنش جدی تری آمریکا و اسرائیل به گروه حزب الله نیز یکی از عوامل موثر در این تصمیم بوده است.

اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است

رئیس جمهور ترکیه روز سه‌شنبه ضمن تشبیه مجدد نخست‌وزیر اسرائیل را به دیکتاتور معدوم نازی‌ها، انتقال مقر حماس از قطر را رد کرد.

Loading
دکتر خرازی در دیدار تعدادی از سفیران کشورهای غربی:

غرب قدر مبارزه ایران با تروریسم را ندانست

۱۳۹۵/۱۱/۱۸ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: انتظار جمهوری اسلامی ایران این است که دیگر کشورها به خوبی درک کنند خدمات ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه چه منافعی برای آنها داشته است.

دکتر سید کمال خرازی که به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی در جمع تعدادی از سفیران کشورهایی اروپایی، قاره آمریکا و نمایندگان تعدادی از سازمان های بین المللی فعال در ایران سخنرانی می کرد، گفت: ملت ایران بعد از انقلاب اسلامی توانست با حضور خود در صحنه و رهبری امام خمینی (ره) در برابر تجاوز رژیم صدام ایستادگی و دشمن را از خاک خود بیرون کند.

وی افزود: پس از جنگ تحمیلی هم توانستیم با اتکا به توان داخلی به خودکفایی دفاعی دست یابیم و هر آنچه برای دفاع نیاز داریم، در کشور خود تولید کنیم.

رئیس شورا با تاکید بر اینکه کمتر کشوری در جهان توانسته است بدون اتکا به خارج، امنیت خود را تامین کند، افزود: ایران از مستقل ترین کشورهای جهان است که به این توانمندی دست یافته است، زیرا بر قدرت مردم خود متکی است.

دکتر خرازی تصریح کرد: چنین کشوری برای خود رسالت هایی نیز قائل است. ما نه تنها خود را موظف به تامین و حفظ امنیت خود می دانیم، بلکه خود را موظف به کمک به امنیت دیگر کشورها نیز می دانیم.

وی افزود: به همین خاطر به دعوت کشورهای عراق و سوریه به کمک آنها شتافتیم تا بتوانند با سیل تروریسم مقابله کنند.

رئیس شورا با اشاره به اظهارات بسیاری از مقامات خارجی و صاحبنظران مبنی بر اینکه اگر کمک های ایران نبود، داعش بر بغداد و دمشق مسلط شده بود، اضافه کرد: طبیعتا اگر در سوریه و عراق نمی جنگیدیم، اکنون درون مرزهای خودمان باید با تروریست ها مقابله می کردیم.

رئیس شورا سخنرانی خود را با این سوال ادامه داد: تصور کرده اید که اگر ایران به جنگ داعش نمی رفت، این گروه تروریستی چه موقعیتی در منطقه داشت؟ تصور کرده اید که اگر ایران به جنگ با تروریسم نمی پرداخت تروریست ها چه کارهایی در کشورهای دیگر از جمله اروپا می کردند؟

وی افزود: ایدئولوژی خطرناک و انحرافی داعش توانسته است نیروهای زیادی را از اروپا و آسیا جذب کند که برای آن کشورها خطرناک خواهند بود.

دکتر خرازی تاکید کرد: آنچه ایران انجام داد، نه تنها به نفع خود و منطقه بود، بلکه به نفع اروپایی ها و دیگر کشورهای جهان بود.

رئیس شورا با بیان اینکه «به خوبی می دانید که چه کشورهایی در پس حمایت از تروریست ها در سوریه و حامی مالی داعش و النصره هستند» اضافه کرد: جای تاسف است که در برابر خدمات ایران، غربی ها نه تنها از خدمات ایران استقبال نکردند، بلکه حتی به حمایت از کشورهای حامی تروریسم روی آوردند.

وی گفت: انتظار جمهوری اسلامی ایران این است که این کشورها به خوبی درک کنند خدمات ایران چه منافعی برای آنها داشته است، زیرا خطر تروریسم جهانی است. در حال حاضر که آتش بس در سوریه برقرار است تروریست ها با حمایت برخی کشورهای حامی تروریسم، در حال سازماندهی و جذب نیروهای بیشتر هستند. این نه تنها خطری برای خاورمیانه، بلکه برای دیگر کشورهاست.

دکتر خرازی افزود: داعش در اقصی نقاط جهان نیرو جذب کرده است و هر کدام از این نیروها بمب خطرناکی برای امنیت کشورهای مختلف هستند. درک این واقعیت ها ضروری است.

رئیس شورا در بخش دیگری از سخنرانی اش با تشریح کارکرد و فعالیت های شورای راهبردی روابط خارجی، از سفیران و نمایندگان حاضر در این جلسه دعوت کرد ارتباط و تعامل بین شورا و مقامات کنونی و پیشین، نخبگان فکری و دانشگاهی کشورهای متبوع شان را با شورا تسهیل کنند.

در ابتدای این جلسه، لئو بوکارای، سفیر واتیکان در جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از سفیران حاضر در جلسه با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امروز دیپلماسی نقش مهمی را در جهان ایفا می کند. اکنون زمان ساخت دیوار نیست، بلکه باید بین کشورها پل ساخت.

وی افزود: کشورهای غربی مایل به روابط خوب با ایران هستند، زیرا به نقش مهم ایران در منطقه آگاهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *