جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا

احمد مسعود با یادآوری این که جبهه مقاومت اکنون تنها نیرویی است که در برابر طالبان مقاومت می‌کند، تصریح کرد که رئیس جمهوری آمریکا باید در سیاست خود درباره افغانستان تجدید نظر کند چون ممکن است این سیاست عواقب بزرگی در پی داشته باشد.

نه به حضور رژیم صهیونیستی در المپیک پاریس

صد‌ها تن از دانشجویان و حامیان آرمان فلسطین با تجمع مقابل کمیته برگزاری بازی‌های المپیک مخالفت خود را با حضور رژیم صهیونیستی در این رقابت‌ها اعلام کردند.

Loading

سمت و سوی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

۱۳۹۶/۰۶/۱۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین _ گفتگو: تشدید مخالفت آلمان با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، مسئله تازه ای نیست. اما چندی است. که این مخالفت ها بویژه از سوی آلمان تشدید شده است.

محمدعلی دستمالی، کارشناس مسائل ترکیه، درباره تنش های اخیر ترکیه و آلمان و تاثیر آن بر آینده عضویت این کشور در اتحادیه اروپا اظهار داشت: بخشی از این مواضع مقامات آلمان مصرف داخلی دارد اما به طور کلی ترکیه هنوز امیدوار است و اروپا نیز از منظر سیاسی، امنیتی و دفاعی و موضوع مهاجرین و مسائل کلان ناتو، به ترکیه بی نیاز نیست.

آنچه در ادامه میخوانید، متن کامل این گفتگوست:

پرسش: دلایل مخالفت آلمان با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و تشدید این نگاه آلمان در هفته های اخیر چیست؟

ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که رابطه با آلمان، برای ترکیه اهمیت ویژه ای دارد. چرا که این کشور قدرتمند اروپایی، همواره شریک اول ترکیه بوده و از این گذشته، بیش از یک میلیون شهروند ترکیه ای در آلمان زندگی می کنند که فعالیت های آنان نقش مهمی در اقتصاد ترکیه دارد. علاوه بر این در انتخابات اخیر نیز نشان دادند که رای ترکیه ای های خارج از ترکیه و به ویژه ترکیه ای های مقیم آلمان تا چه اندازه بر سرنوشت اردوغان  و حزب عدالت و توسعه اثر می گذارد. اما پس از کودتای نافرجام ترکیه، مواضع آلمان در مورد پ.ک.ک و فتح الله گولن، اردوغان ناامید کرد و بدون شک استانداردها و رفتارهای دوگانه و موذیانه ی آلمان، شرایط دشواری برای ترکیه به وجود آورد. اما در عین حال، نباید از این موضوع غافل بمانیم که مواضع تند اردوغان از چهارچوب ها و نُرم های دیپلماتیک خارج شده و مواضعی می گیرد که واقعا برای آلمان قابل قبول نیست. خیلی بی تعارف باید گفت؛ ادبیات اردوغان  و رویکردهای شخصی و هیجانی او به شکل جدی به منافع ترکیه ضربه می زند. درهمین حال، می خواهم به این موضوع نیز اشاره کنم که آلمان از پذیرش ترکیه به عنوان یک عضو اسلامی در باشگاه بزرگ مسیحیان یعنی در اتحادیه اروپا، اِبا دارد. شاید اگر یک جریان لاییک در ترکیه بر سر  کار بود و کسی غیر از اردوغان رئیس جمهور ترکیه بود، آلمان هرگز چنین مواضع تندی نمی گرفت. الان می بینید که موضوع حمله به اردوغان و نقد ترکیه عملا بین خانم مرکل و آقای شولتز به یک رقابت تبدیل شده است.

پرسش: آیا این مواضع به معنی پایان بحث عضویت ترکیه در اروپا است؟

خیر. معتقدم بخشی از مواضع شولتز و مرکل مصرف داخلی دارد. دیدید که خانم فدریکا موگرینی عملا موضعی گرفت که با مواضع آلمان صد و هشتاد درجه تضاد دارد. ترکیه هنوز امیدوار است و اروپا نیز از منظر سیاسی، امنیتی و دفاعی و موضوع مهاجرین و مسائل کلان ناتو، به ترکیه بی نیاز نیست. اما واقعا مواضع تند اردوغان مساله ساز و درسرساز است.

پرسش: بخت ترکیه در حال حاضر برای عضویت در اتحادیه اروپا چقدر است؟

نمی شود واحد خاصی برای اندازه گیری پیدا کرد و مثلا گفت که چند درصد است. فقط باید این واقعیت را پذیرفت که حزب عدالت و توسعه و جامعه  ی ترکیه باید تکلیف خود را با معیارها و انتظارات اروپا روشن کنند. ترکیه در اغلب حوزه های اجتماعی، دینی، فرهنگی و حقوقی برای عضو شدن در اروپا، نیاز به تغییر دارد.

پرسش: اگر ترکیه از عضویت ناامید شود و صرفنظر کند چه اولویت‌هایی را در بحث سیاست خارجی اش در پیش خواهد گرفت؟

تصور می کنم در این صورت آنکارا در آسیای میانه، عضویت در شانگهای، نزدیک شدن به شرق دور، سرمایه گذاری کلان در افریقا و  تقویت روابط با جهان عرب، قدم های بلندتری برخواهد داشت اما در حوزه ی ترانزیت انرژی، توریسم و همچنین در تجارت؛ ترکیه به عضویت در اروپا نیاز مبرم دارد.

برای بخشی از جامعه ی ترکیه، فعالان اقتصادی، دولت و خیلی از طیف های دیگر، چنین فکری جا افتاده که اگر ترکیه در اروپا عضو رسمی شود، اعتبار و پرستیژ بیشتری پیدا می کند اما از دیگر سو، دوقطبی اسلامی – لاییک که در جامعه ی ترکیه به وضوح شکل گرفته، در این مورد نظر واحد و یکپارچه ای ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *