جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

آستانه ششم؛ زمینه ساز خاتمه بحران در سوریه

۱۳۹۶/۰۶/۲۸ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ششمین دور از نشست‌های آستانه برای تحقق صلح و ایجاد ثبات در سوریه، در روزهای 23 و 24 شهریور ماه در آستانه قزاقستان برگزار شد که شاید مهم‌ترین دستاورد آن را بتوان تأکید بر تداوم و تقویت استراتژی مناطق کاهش تنش با هدف کاستن از شدت جنگ در سوریه دانست.

داود احمدزاده/ کارشناس مسائل خاورمیانه

اگر شرایط موجود در منطقه را تا پیش از برگزاری نشست آستانه مدنظر قرار دهیم، در عراق شاهد زوال هرچه بیشتر نیروهای داعشی، آزادسازی موصل و دیگر مناطق اشغالی هم مرز عراق با سوریه بودیم و در خود کشور سوریه نیز نیروهای محور مقاومت به همراه ارتش سوریه حلقه محاصره نیروهای داعشی را در دیر‌الزور تنگ‌تر کرده بودند. در چنین شرایطی هیات‌های سه کشور ایران، ترکیه و روسیه به عنوان تضمین کنندگان صلح و کاهش تنش در سوریه در نشستی که اخیرا در آستانه قزاقستان برگزار شد در بیانیه پایانی خود بر موارد مهمی اشاره کردند که در صورت اجرا و پشتیبانی بیشتر از سوی این سه کشور و نیز نهادهای بین‌المللی، امکان تسهیل در مذاکرات بیشتر میان دولت سوریه و مخالفان و کاهش تنش در مناطق جنگ‌زده سوریه فراهم خواهد شد. همچنین اشاره‌ای که نسبت به حفظ حاکمیت سوریه در این بیانیه صورت گرفته، نشان می‌دهد که سه قدرت اصلی درگیر در بحران سوریه نسبت به حفظ ساختار این کشور و جلوگیری از تجزیه آن پایبند هستند. کاهش چشمگیر خشونت‌ها در ادلب، حلب و حتی دیرالزور می‌تواند به مناطق دیگر سوریه نیز سرایت داده شود و مسیر مطمئنی برای جلوگیری از خشونت‌های بیشتر و کاهش تلفات انسانی قلمداد گردد. از سوی دیگر ایجاد نواحی کاهش تنش با تفاهم مورخه 4 می 2017 در غوطه شرقی و دیگر مناطق سوریه مطابقت کامل دارد و با هدف حفظ آتش بس و ادامه مبارزه گسترده با تروریسم همسو است.

در بحث داخلی نیز می‌توان گفت که نظام سوریه پس از نشست‌های آستانه و تلاش‌هایی که صورت گرفته به یک آرامش نسبی پس از تحمل خسارت‌های مالی و انسانی از طرف گروه‌های تکفیری‌ و حامیان اصلی عربی و غربی آن رسیده است. شرایط حاکم بر این نشست نشان داد که دولت سوریه در صورت رغبت گروه‌های مخالف صلح‌طلب و معتقد به حفظ حاکمیت سوریه می‌تواند از طریق مکانیزم مذاکره یا پادرمیانی نهادهای بین‌المللی و کشورهای قدرتمند از ادامه جنگ و یا تجزیه این کشور جلوگیری کند. همچنین مدت زمان اجرایی نواحی کاهش تنش که در ششمین نشست آستانه بر آن تاکید شد 6 ماه تعیین شده که در صورت اجماع شرکت‌کنندگان می‌تواند تمدید شود و این نقطه روشنی برای حفظ تمامیت ارضی سوریه به شمار می‌رود.

در عین حال سه کشور ایران، ترکیه و سوریه در این بیانیه تاکید کردند که جامعه بین‌الملل باید از فرآیند کاهش تنش در سوریه حمایت کند و همچنین امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه را به مناطق جنگ زده فراهم سازد. این محور مذاکرات قبلا نیز در رایزنی‌های مستقیم میان طرفین ایرانی، ترک و روسی بارها مورد توجه قرار گرفته بود. این مسئله نشان می‌دهد که بازسازی زیرساخت‌های اصلی سوریه و رسیدن به یک راه‌حل نهایی برای فائق آمدن بر جنگ 6 ساله در این کشور نیازمند عزم بین‌المللی و مبارزه گسترده با شکل‌های مختلف تروریسم است و باید دید که در قبال تعهدات چندجانبه تضمین کنندگان صلح در مناطق مختلف سوریه، محور عربی و در راس آن عربستان و نیز محور غربی به ویژه آمریکا چه واکنشی را از خود نشان خواهند داد. در هر صورت بحران سوریه معادله چند مجهولی است و حل و فصل آن نیازمند مشارکت تمام گروه‌های سیاسی درگیر در بحران و کشورهای ذینفوذ است. در عین حال بیانیه آستانه می‌تواند مقدمه‌ای بر اجماع سازی و مکانیزم مناسب برای یافتن راه حل سیاسی و کنار گذاشتن گزینه نظامی با هدف خاتمه بحران تلقی شود.

البته با قاطعیت نمی‌توان زمانی برای خاتمه بحران شش ساله سوریه تعیین کرد اما بحث شکسته شدن محاصره ادلب، آزادسازی بیشتر مناطق و تحرکات نیروهای کردی طرفدار آمریکا در رقه نمایانگر این موضوع است که آشوبی که توسط برخی تکفیری‌ها و گروه داعش در سوریه آغاز شده، به روزهای پایانی اش نزدیک می‌شود و این مسئله می‌تواند نویدبخش یک راه حل مسالمت آمیز برای خاتمه دادن به این بحران چندین ساله قلمداد شود.

درواقع تضعیف هرچه بیشتر داعش و دیگر گروه‌های تکفیری به منزله قوت یافتن راه حل سیاسی در سوریه است؛ البته این موضوع به بستگی به آن دارد که آیا اراده کشورهای غربی و برخی حامیان گروه‌های تکفیری بر ادامه جنگ باشد یا اتخاذ مواضع روشن برای مذاکرات گسترده در سطح بین‌المللی را دنبال کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *