جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

نمایش زره‌پوش‌های غربی غنیمتی در روسیه/عکس

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود.

دلیل مخالفت کارتر برای تشکیل کشور فلسطین/ طرح پیشنهادی ایالات متحده چه بود؟

من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم… مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئله‌ی فلسطین می‌تواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمین‌های اشغال‌شده غرب رود اردن، آن‌طور که مناخیم بگین [نخست‌وزیر وقت اسرائیل] پیشنهاد کرده، حاصل شود.

Loading

سناریوهای پس از مرگ علی عبدالله صالح

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: کشته شدن عبدالله صالح نقطه عطفی در درگیری های داخلی یمن به شمار می رود، به شکلی که می توان گفت یمن وارد مرحله جدید مهمی شده و ممکن است این مرحله تا دهه های متوالی ادامه یابد .

مرکز مطلعات راهبردی المستقبل در گزارشی به قلم حمود ناصر القدمی نوشت: احتمال می رود مرگ صالح منجر به اخلال در معادلات داخلی یمن و مسلط شدن انصار الله بر قدرت در مناطق تحت تسلط خود شود. در این باره رهبران حزب کنگره یمن وابسته به صالح تلاش خواهند کرد بار دیگر در مواضع خود تجدید نظر کنند. در این باره برخی ازاعضای حزب تلاش خواهند کرد طرفداران خود را علیه انصار الله بسیج نمایند و از تجربه رهبران حزب در حکومت و اداره نهادهای دولت به مدت بیش از 33 سال استفاده کنند.

باید یاد آوری نمود که عربستان با مرگ صالح یکی از مهمترین عناصر ائتلاف خود را از دست داد و اکنون تنها در برابر یک گزینه قرار دارد و آن این است که بپذیرد حوثی ها بخش جنوبی آن را محاصره کرده اند و این امر به مثابه بمبی است که به زودی منفجر خواهد شد.

 

سناریوهای احتمالی

در مرحله پس از صالح 2 سناریو وجود دارد که بر اساس زیر می باشد:

الف: سناریوی افزایش شدت تنش ها و درگیری های نظامی

در این روند شدت درگیری های مسلحانه افزایش خواهد یافت و انصارالله و طرفداران صالح به سمت درگیری های بیشتر در رویارویی های نظامی پیش خواهند رفت. از نشانه های این مسأله اعلام آغاز عملیات نظامی موسوم به صعناء العروبه برای آزاد سازی صنعا از سوی مخالفان انصار الله است. در این روند نیروهای طرفدار عبدالله صالح با حمایت نیروهای ائتلاف عربی اقدام به افزایش حملات مسلحانه علیه حوثی ها با هدف محاصره آنها در صنعا در دو جبهه شرقی و جنوبی خواهند کرد و فشار های نظامی بر مرکز اصلی حوثی ها در صعده را افزایش خواهند داد و جبهه های دیگری را در بندرگاه حدیده برای رویایی نظامی با حوثی ها باز خواهند کرد.

هم زمان با افزایش فشار بر حوثی ها در صنعا درگیریهای مسلحانه میان شبه نظامیان حوثی و عناصر وابسته به عبدالله صالح افزایش خواهد یافت و نیز شدت درگیری های نظامی در جبهه های دیگر از جمله جبهه تعز افزایش خواهد یافت. و این احتمال وجود دارد که درگیری های نظامی در مرزهای یمن و عربستان افزایش یابد و حوثی ها سرزمین های عربستان  را با موشک های بالستیک هدف قرار دهند.

ب: سناریوی حل و فصل سیاسی

در این سناریو امکان آرامش و توافق میان طرف های درگیری برای گفت و گو و احیای مذاکرات برای توقف جنگ وجود دارد. حرکت به سوی این روند در نتیجه درک طرف های درگیر درباره ضرورت حل و فصل مسالمت امیز درگیری ها برای پرهیز از عواقب سیاسی، امنیتی ، اقتصادی و اجتماعی ناشی از ادامه آن است. در این باره طرف های درگیر باید قانع شوند که تحقق قطعیت پیروزی یکی از طرف ها در کوتاه مدت غیر ممکن است و ادامه جنگ و ادامه خون ریزی و تخریب بی فایده است. در این باره طرف های منطقه ای و بین المللی باید به این نتیجه برسند که وضع حد معینی برای درگیری برای دوری از عواقب امنیتی  و بشری مصیبت بار ضروری است.

در این باره چه بسا گروه انصار الله و مخالفان وارد یک مذاکرات جدی شوند و درباره ابزارهای اجرای قطعنامه شماره 2216 شورای امنیت و تعیین جدول زمانی برای اجرای آن به توافق برسند. و ضمانت های بین المللی و منطقه ای برای برون رفت از بحران کنونی تا تشکیل یک دولت نجات ملی و برگزاری انتخابات در مرحله بعدی فراهم شود و اصول اولیه تشکیل یک نظام متعادل که دربردارنده تمامی تشکل ها باشد، وضع شود.

در این جا باید اشاره کرد که حتی در صورتی که هر طرح در آینده منجر به توقف درگیری های مسلحانه شود، روند حل و فصل فراگیر و همیشگی در یمن بسیار دشوار خواهد بود، چرا که در این باره درگیری ها، شدت اختلافات و تنش های سیاسی، طایفه ای و قبیله ای را افزایش داده است و مقدرات اقتصادی یمن را با بحران روبرو کرده است، مساله ای که نیازمند تلاش های زیاد و توافق نامه های سیاسی جدی و کارآمد برای پشت سر گذاشتن این اوضاع وخامت بار و پیچیده است. 

در پایان می توان گفت مرگ علی عبدالله صالح مقدمه ای برای ایجاد یک واقعیت سیاسی و امنیتی جدید در داخل یمن و منطقه است و منجر به تغییرات بنیادین در شکل ائتلاف های تاریخی در داخل یمن و معادلات قدرت  خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *