جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
با همکاری شورای راهبردی و مؤسسه ابرار معاصر تهران منتشر شد

کتاب «قدرت‌های بزرگ و ژئوپلیتیک»

۱۳۹۶/۰۷/۲۲ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: کتاب «قدرت‌های بزرگ و ژئوپلیتیک» با موضوع بررسی پویش‌های قدرت در سده بیست و یکم با همکاری شورای راهبردی روابط خارجی و مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران منتشر شد.

کتاب «قدرت‌های بزرگ و ژئوپلیتیک» به عنوان یکی از مهمترین کتاب‌های انگلیسی زبان در حوزه روابط بین‌الملل، مجموعه مقالاتی است که به همت آحارون کلای‌مان تدوین و گردآوری شده‌ و مهناز محمدی‌زادگان آن را به فارسی ترجمه کرده است.

هدف اصلی‌نویسندگان این کتاب، ارائه تعریف جدیدی از کنشگران قدرت در بستر تحولات بی‌ثبات‌کننده فضای بین‌الملل است که شامل ابرقدرت‌ها، قدرت‌های ملی نوظهور و بازیگران غیردولتی طرفدار تغییر وضع موجود می‌شود.

در همین چارچوب، تلاش شده است تا ضمن بررسی مقایسه‌ای، تاریخی و نظری به روند فعل و انفعالات قدرت در قرن حاضر، از رخدادها و رویدادهای منطقه‌ای و بین‌المللی کنونی برای ترسیم یک تصویر چندبعدی از یک دنیای جدید در حال تجدید توازن بهره برده شود تا از طریق آن بتوان دو هدف اصلی کتاب را محقق کرد. نخست آنکه، چگونه طیف جدیدی از قدرت های میانه و منطقه ای توانسته‌اند علیه سلطه آمریکا قد علم کنند و دیگر آنکه بتواند مهم‌ترین نواحی ژئوپلیتیکی اثرگذار در ثبات بین‌المللی آینده را شناسایی نماید.

کتاب «قدرت‌های بزرگ و ژئوپلیتیک»، با نگاه چند بعدی به تحولات بین‌الملل، توانسته است به بهترین شکل ممکن بنیان تعاریف پیشین از قدرت، ابزارهای قدرت و بازیگران قدرتمند را به چالش بکشد و دریچه‌ای جدید از سمت و سوی مفهوم قدرت در دنیای به سرعت در حال تغییر کنونی ارائه دهد. تغییرات شگرفی که فهم آنها نیازمند فرار از دام تک‌بعدی‌نگری و اتخاذ رویکردهای متکثر و سیال از مسائل جاری است، چرا که از نگاه این کتاب، آینده جامعه بین‌المللی دیگر به یک یا چند ابرقدرت محدود نیست، بلکه ده‌ها بازیگر اصلی منطقه‌ای در روند تحولات بین الملل نقش آفرین هستند. موضوعی که می‌تواند در بلندمدت سلسله مراتب نظام بین الملل یا معماری قدرت را دگرگون سازد. همچنانکه مقاومت مدافعان وضع موجود در برابر کشورهای منتفذ جدید می‌تواند درگیری های محلی و بحران‌های منطقه ای را پدید آورند و بدین ترتیب کل روند توازن قوا را با چالش مواجه کنند.

در مجموع، این کتاب سعی دارد جلوتر از رویدادها حرکت کند، البته نه با این هدف که بتواند روند دقیق اتفاقات را پیش‌بینی کند، بلکه هدف آن بررسی چگونگی و چرایی جابه‌جایی قدرت در جهان و نیز عوامل پشت پرده صف‌آرایی مجدد است. برهمین اساس، تمرکز اصلی کتاب بر بررسی وضعیت، نقش و اثرگذاری بازیگران قدرت در ساختار نظام بین‌الملل با توجه به جایگاه و کارکرد ملاحظات ژئوپلیتیک در روابط بین قدرت‌هاست. بنابراین، مجموعه مقالات این کتاب با استفاده از روند پویا و در حال انجام موازنه قوا به عنوان موضوعی متحدکننده، به عملکرد رقبا و نیز رقابت‌های منطقه‌ای که برای ثبات جهانی بسیار حائز اهمیت‌اند، توجه ویژه‌ای دارد.

کتاب «قدرت‌های بزرگ و ژئوپلیتیک» در 9 فصل توسط نویسندگان مختلف به رشته تحریر درآمده است که سرفصل های آن به ترتیب عبارتند از:

مقدمه: قدرت های بزرگ، ژئوپلیتیک، توازن و موازنه سازی قوا

فصل اول: کنار زدن گذشته: موازنه و توازن قوا

فصل دوم: ظهور دیگران: آیا ایالات متحده می تواند در صدر بماند؟

فصل سوم: وابستگی متقابل، موازنه سازی، و کشمکش در روابط روسیه ترکیه

فصل چهارم: سازگاری با تعارض؟ ترکسیب بندی های قدرت بزرگ

فصل پنجم: هژمون های رقیب: قدرت نمایی اتحادیه اروپا و روسیه

فصل ششم: نگاه روسیه به دورنمای روابط ایالات متحده آمریکا چین و نظام جهانی قرن 21

فصل هفتم: آیا روسیه در آسیا قدرت بزرگی محسوب می شود؟

فصل هشتم: مثلث قدرت بزرگ در اوراسیا

فصل نهم: سیاست خارجی کشورهای گروه «بریکس» در غرب آسیا

انتشار این کتاب که بعد از کتاب «تمدن‌ها و نظم جهانی» دومین تجربه همکاری بین مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران با شورای راهبردی روابط خارجی است، دستکم می‌تواند دو فایده داشته باشد: نخست آنکه می‌تواند خلأ موجود در عرصه دانشگاهی در ایران اسلامی را رفع کند، چرا که متاسفانه هرچند بیش از دو دهه از تدوین عناوین و سرفصل‌های درسی در مقطعِ کارشناسی ارشدِ رشته روابط بین‌الملل می‌گذرد، ولی در دو عنوان درسی: امنیت جهانی و استراتژی دولت‌ها و سیاست خارجی قدرت‌های بزرگ در دوران پس از جنگ سرد، تاکنون کتابی که بتواند سرفصل‌های آن را پوشش دهد، به فارسی انتشار نیافته است: دوم آنکه، با توجه به مباحث گسترده‌ای که درباره صورت‌بندی‌های محتملِ قدرت در آینده دارد، می‌تواند راهگشای سیاستگذاران خارجی و امنیتی در فهم هرچه بهتر پویش‌های قدرت جهانی باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *