جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

تماشا کنید: هیس! این کریدور جدید هم ایران را دور زد/ گزارش «انتخاب» از کریدور «جاده توسعه» عراق، بندر فاو و معنای آن برای تهران

واقعیت آن است که تحریم‌ها و بروکراسی زائد در نزدیک به دو دهه گذشته عامل بسیار مهمی در عقب ماندن ایران از بسیاری از پروژه‌های بین المللی از جمله کریدور‌ها و جنگ بنادر بوده اند. هم اکنون که اکثر کشور‌ها به نوعی در حال استفاده هرچه بیشتر ازشرایط موجود و شریک شدن در پروژه‌های توسعه و تلاش برای تبدیل شدن به گرانیگاه کریدور‌های بین المللی هستند، ایران به دلیل تحریم‌ها و نگاه ضد توسعه حاکم بر کشور چندان از این مزیت استفاده نکرده است.

Loading

رویکرد اروپا در قبال برجام چه خواهد بود؟

۱۳۹۶/۱۱/۰۸ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپولتیک دانشگاه و سفیر پیشین جمهوری اسلامی در نروژ و مجارستان درباره خروج اروپاییان از برجام پس از خروج احتمالی دونالد ترامپ گفت: بر این تصور نیستم که اروپایی‌ها برای خروج از توافق هسته‌ای پس از آمریکا پیش‌قدم شوند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پس از موافقت با تعلیق تحریم‌های ایران گفت که این بار آخر است که آن را به تمدید درمی‌آورد. البته ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی خود از برجام به‌عنوان بدترین توافق آمریکا نام‌برده بود و این وعده را به هواداران خود داد که پس از کسب مقام ریاست جمهوری زیر بار آن نخواهد رفت.
بیش از یک سال از دوران ریاست جمهوری ترامپ می‌گذرد و او هر سه ماه موافقت خود را با تعلیق تحریم‌ها اعلام کرده است. در این مدت او تلاش فراوانی انجام داد تا اروپایی‌ها را با خود همراه سازد که تا به امروز موفق به این کار نشده است، اما یک مقام دیپلماتیک روس گفته که فرانسه احتمالاً پس از آمریکا از توافق هسته‌ای ایران خارج خواهد شد و پس‌ازآن دیگر کشورهای اروپایی مانند انگلستان و آلمان اقدام به این کار خواهند کرد.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز نیز درباره استراتژی اروپایی‌ها به ایران نوشته است: «استراتژی اروپایی‌ها می‌تواند شامل تهدید ایران به تحریم در صورت عدم پذیرش اعمال محدودیت بر انبارهای سلاح‌های بالستیکش باشد. سلاح‌هایی که از نظر غرب دارای برد بالایی است و قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارد.»
عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپولتیک دانشگاه و سفیر پیشین جمهوری اسلامی در نروژ و مجارستان درباره خروج اروپاییان از برجام پس از خروج احتمالی دونالد ترامپ گفت: بر این تصور نیستم که اروپایی‌ها برای خروج از توافق هسته‌ای پس از آمریکا پیش‌قدم شوند.
وی در ادامه اضافه کرد: توافق هسته‌ای یا برجام به نفع اروپائیان است زیرا به‌وسیله آن‌ هم امنیت آنان تأمین می‌شود و هم اینکه رقابت‌های تسلیحاتی در منطقه بین قدرت‌های منطقه‌ای را کنترل می‌کنند بنابراین با لغو توافق هسته‌ای درواقع به ضرر خود رفتار خواهند کرد.
این استاد ژئوپلتیک دانشگاه در این رابطه اظهار داشت: احتمال لغو توافق هسته‌ای یا برجام در مقایسه با گذشته توسط ترامپ بالا رفته، اما اینکه اروپایی‌ها به رهبری فرانسه از توافق هسته‌ای خارج شوند را در آینده نمی‌بینم و اعمال فشار بر ایران در اینکه اروپایی‌ها با ترامپ و آمریکا بیشتر هماهنگی داشته باشند از احتمال بالاتری برخوردار است.
سفیر جمهوری اسلامی در نروژ و مجارستان در ادامه افزود: جمله بالا بدین معنا است که اروپا و آمریکا به‌تدریج باهم هماهنگی‌های بیشتری پیدا خواهند کرد به‌ویژه با توجه به سفر رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به اروپا و مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه به نظر می‌رسد که متحدان آمریکا چه در خاورمیانه و چه در اروپا به درک بهتری از یکدیگر رسیده‌اند.
فرجی راد دراین‌باره تصریح کرد: دستیابی به درک بهتر بدین معنا نیست که کاملاً به توافق دست‌یافته‌اند، از طرفی هم این را نباید صد در صد بگیریم که ترامپ درواقع در سه ماه آینده از توافق هسته‌ای حتماً خارج می‌شود این مسئله یک احتمال محسوب می‌شود که وجود دارد، اما واقعیت این است از دلیل حرکت‌های ترامپ برای نگه‌داشتن دنیا بین زمین و هوا این است که سرمایه‌گذاری‌های خارجی و همکاری اقتصادی با ایران به حداقل برسد.
وی در ادامه یادآور شد: مسئله فوق همان چیزی است که صرفاً با لغو توافق هسته‌ای به دست نمی‌آید، بلکه می‌تواند با ایجاد تردید و دودلی این نتیجه حاصل شود بدون اینکه توافق هسته‌ای لغو شود.
این استاد ژئوپلتیک دانشگاه دراین‌باره که اروپایی‌ها درصدد بر خواهند آمد تا با تحریم‌ها و اعمال فشار موشکی برجام را حفظ کنند، ابراز کرد: اروپایی‌ها با تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری در ایران درصدد هستند تا برجام را بی‌خاصیت کنند، مگر اینکه ایران را پای مذاکره در رابطه با مسائل خاورمیانه و موشکی بکشانند که هدف از این مسئله و نوع خواسته‌شان از ایران کاملاً مشخص است.
سفیر جمهوری اسلامی در نروژ و مجارستان درباره احتمال قبول انجام مذاکره برای برنامه موشکی یادآور شد: ایرانی‌ها در ابتدا اعلام کردند که برد موشک‌ها بیش از یک یا دو هزار کیلومتر نخواهد بود. طبیعتاً بر اساس این اعلام رعایت خواهند کرد، اما اینکه با توافقی موجب کاهش بیشتر یا حتی تضعیف جدی برنامه موشکی خود شوند، بعید به نظر می‌رسد.
منبع: رویداد24

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *