جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading
4خردادماه 1398

رسانه ها؛ ماجرای اعزام نیروی ترامپ به خاورمیانه و واکنش ها و…

۱۳۹۸/۰۳/۰۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: موافقت ترامپ با اعزام 1500 نظامی جدید به منطقه خاورمیانه و واکنش پنتاگون و روسیه، هشدار ژنرال‌ها و دیپلمات‌های بازنشسته ارتش آمریکا در خصوص تقابل با ایران، فروش میلیاردها دلار جنگ‌‌افزار به عربستان به‌رغم مخالفت کنگره، سفر دوباره پامپئو به اروپا، ادعای ارتش حفتر درخصوص پیشروی در جنوب و شرق طرابلس، درخواست بولتون برای مذاکره با کره شمالی ، پیشنهاد موشکی ترکیه به ناتو، ارسال 8 ماهواره دیگر موقعیت‌یاب چین به فضا و اعلام استراتژی نوین ناتو ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری آناتولی ترکیه: رئیس جمهور آمریکا با اعزام 1500 نظامی جدید این کشور به منطقه خاورمیانه موافقت کرد. به گزارش آناتولی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قبل از سفر به ژاپن در سخنانی در کاخ سفید اعلام کرد که با اعزام حدود هزار و 500 سرباز بیشتر به خاورمیانه موافقت کرده است. وی اظهار داشت که مسئولیت این نیروها حفاظت از نظامیان و کارکنان آمریکایی در خاورمیانه و با اهدافی پیشگیرانه است.

الکوثرفارسی: درحالی که رئیس جمهوری آمریکا به اعزام ۱۵۰۰ نظامی جدید به خاورمیانه اشاره کرده است ، پنتاگون اعلام کرد که این نیروها هرگز در سوریه و عراق مستقر نخواهند شد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، کیتی ویلبارگر، دستیار جانشین وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد، نیروهای ذخیره‌ای که آمریکا به خاورمیانه خواهد فرستاد، در سوریه و عراق مستقر نخواهند شد. وی به خبرنگاران نگفت، آنها دقیقا در کجا مستقر خواهند شد اما خاطرنشان کرد، آمریکا چندین پایگاه در منطقه دارد.

یورونیوز: ولادیمیر جباروف، نایب رییس کمیته روابط خارجی پارلمان روسیه از احتمال ارجاع موضوع اعزام نیروهای آمریکایی به خاورمیانه به شورای امنیت سازمان ملل خبر داد.این قانون گذار روسیه در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعزام ۱۵۰۰ نیروی نظامی به منطقه خاورمیانه گفت احتمال دارد مسکو این موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع کند.

العالم:  76 ژنرال بازنشسته و دیپلمات ارتش آمریکا در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص هرگونه تقابل نظامی با ایران هشدار دادند. پایگاه تحلیلی «کامن دریمز» در گزارشی نوشت، در حالیکه کاخ سفید برای اعزام یکهزار و ۵۰۰ نظامی به منطقه غرب آسیا آماده می‌شود، کالج رهبران امنیت ملی آمریکا، در نامه‌ای این تصمیم آمریکا را مورد ارزیابی قرار داد.طبق این گزارش، نامه فوق به امضای ۷۶ نفر از ژنرال‌ها، دریاداران، سفرا و دیپلمات های آمریکایی درآمده است و پایگاه « War on the Rocks» صبح روز گذشته (جمعه) آن را منتشر کرد.

دویچه وله:  دولت آمریکا تصمیم گرفته است بیش از هشت میلیارد دلار جنگ‌افزار در اختیار کشورهای عربستان، امارات و اردن قرار دهد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا دیشب رسما خبر از فروش هشت میلیارد و یکصد میلیون دلار جنگ‌افزار به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و همچنین اردن داد.خبر فروش این میزان جنگ‌افزار در شرایطی منتشر می‌شود که کنگره آمریکا به علت نقش عربستان در جنگ یمن و همچنین در ارتباط با پرونده قتل جمال خاشقچی، خواستار توقف صدور تسلیحاتی به این کشور شده بود.

خبرگزاری مهر:  وزیر امور خارجه آمریکا برای مذاکره درباره ایران به آلمان، سوئیس و انگلیس سفر می کند. به گزارش خبرگزاری مهر ، «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا که اوایل ماه مه سفر اروپایی خود را نیمه کاره رها کرده بود تا به عراق سفر کند، بار دیگر به اروپا باز می گردد. وزیر خارجه آمریکا سفر اروپایی خود را از پنجشنبه ۳۰ مه آغاز می کند و در نخستین مرحله از سفرش به برلین سفر می کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): یک مسئول “ارتش ملی لیبی” با بیان اینکه این نیروها به پاکسازی کامل محله‌هایی در اطراف طرابلس پرداختند، مدعی شد که نیروهای این ارتش در طول ۷۲ ساعت گذشته در مناطق جنوب و شرق طرابلس پیشروی داشته‌اند.به گزارش ایسنا، المنذر الخرطوش، مسئول مرکز اطلاع‌رسانی تیپ ۷۳ ارتش لیبی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه مدعی شد: نیروهای این ارتش ظرف ۷۲ ساعت گذشته در مناطق متعدد جنوب و شرق طرابلس، پایتخت این کشور پیشروی داشتند.

خبرگزاری فارس: مشاور امنیت ملی کاخ سفید ضمن ابراز نگرانی از آزمایش اخیر موشکی کره شمالی، خواستار بازگشت این کشور به میز مذاکرات اتمی شد.به گزارش خبرگزاری فارس، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید امروز (شنبه) اعلام کرد که آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده است و از «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی خواست که به مذاکرات خلع سلاح اتمی بازگردد.

خبرگزاری تسنیم: مقامات ترکیه بر این باورند که با توجه به وضعیت منطقه٬ لازم است که سه عضو ناتو در دفاع موشکی٬ یاریگر آنکارا شوند.به گزارش خبرگزاری تسنیم ٬ مقامات دفاعی ترکیه از دبیرکل ناتو خواسته‌اند که با توجه به وضعیت منطقه٬ سه عضو ناتو در دفاع موشکی٬ یاریگر آنکارا شوند.ترکیه از دو کشور ایتالیا و اسپانیا خواسته٬ سیستم‌های موشکی پاتریوت و سامپ را از استانهای آدانا و قهرمان ماراش خارج نکنند و مدت استقرار این دو سامانه موشکی در دو استان مزبور٬ طولانی‌تر شود.

رادیو چین:  روزنامه مردم چاپ چین بااشاره به دهمین نشست سالانه موقعیت‌یابی ماهواره‎ای چین که روز چهارشنبه 1 خرداد (22 مه) برگزار شد، تا پایان سال 2019، چین ضمن پرتاب 6 تا 8 ماهواره دیگر موقعیت‌یاب بی دو و ارتقای قابلیت سامانه ماهواره ای آن، تا سال 2020 با ایجاد یک سامانه درجه یک جهانی کیفیت خدمات خود در این زمینه را به میزان زیادی افزایش خواهد داد. سامانه بی دو یکی از زیرساخت‎های مهم ملی چین است. تا پایان سال 2018 میلادی، سامانه شماره 3 بی دو به بهره‎بیرداری رسید و عرضه خدمات جهانی آن آغاز شد و با گسترش سریع کاربردهای آن در جهان به یک نماد ملی برای چین تبدیل شد.

اسپوتنیک روسیه: ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو اعلام کرد این اتحادیه نظامی به خاطر “خطر هسته ای” موجود از جانب روسیه استراتژی نظامی نوینی را به تصویب خواهد رساند. به گزارش اسپوتنیک، دبیرکل ناتو در مصاحبه با روزنامه آلمانی Welt am Sonntag گفت:” در این هفته کارشناسان ما درباره تصویب استراتژی نظامی نوین برای ناتو تصمیم گیری خواهند کرد”. استولتنبرگ خاطرنشان کرد دلیل تصویب استراتژی نظامی نوین علاوه بر “خطر هسته ای” موجود برای کشورهای غربی از جانب روسیه، وجود تهدیدات جدید برای ناتو در شرق و جنوب است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *