جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading

انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی؛ ابعاد و پیامدها

۱۳۹۷/۰۲/۲۴ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در اغلب اظهار نظرهای کارشناسانه، اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در انتقال سفارت این کشور به بیت‌المقدس، اقدامی «غیرقانونی» به لحاظ مغایرت با قطعنامه های سازمان ملل متحد، «تحریک آمیز» و «بازی با آتش» توصیف شده است.

جعفر قنادباشی – کارشناس مسائل آفریقا و خاورمیانه
اقدامی که نه تنها یک اشتباه تاکتیکی، بلکه یک اشتباه مهم و فاحش راهبردی محسوب می‌شود و این بدان خاطر است که هیچ‌یک از شرایط و مقدمات لازم برای تحقق این امر، یعنی به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به پایتختی رژیم صهیونیستی، نه تنها فراهم نشده، بلکه نامساعدترین وضعیت برای اجرای چنین طرحی، بر کنش ها و واکنش های منطقه ای سایه افکنده است.
می دانیم که در حال حاضر، به دلیل اقدامات سرکوبگرایانه چند هفته گذشته رژیم صهیونیستی، احساسات ضداشغالگری مردم فلسطین، در اوج خود قرار دارد و پتانسیل مقابله و مبارزه با این رژیم، در صحنه عمل در بالاترین حد ممکن است. عجیب آنکه، رژیم صهیونیستی و‌ دولت آمریکا نیز کوچکترین اقدامی برای کاهش پتانسیل مبارزاتی در صحنه فلسطین و کاهش خشم فلسطینی‌ها به کار نبرده و با اتخاذ مواضع گستاخانه و رفتارهای اهانت آمیز، برخشم و نفرت موجود در داخل سرزمین های اشغالی افزوده اند.
این درحالی است که در صحنه های منطقه‌ای نیز، چه در لبنان، چه در سوریه و چه در مصر و همچنین در دیگر کشورهای اسلامی، احساسات ضداسرائیلی به دلیل خون‌های تازه‌ای که در فلسطین طی 7 هفته گذشته در جریان «راهپیمایی بزرگ بازگشت» بر زمین ریخته، در بالاترین حد خود قرار دارد (رژیم صهیونیستی طی 7 هفته گذشته بیش از 50 نفر از جوانان فلسطینی شرکت‌کننده در راهپیمایی بازگشت را به شهادت رسانده و بیش از 7 هزار نفر را مجروح و زخمی کرده است) و به موازات پیدایش این شرایط، موقعیت منطقه ای آمریکا نیز که با توجه به همسویی‌های آمریکا با ارتجاع منطقه و اسرائیل به ضعیف‌ترین حد خود تنزل پیدا کرده بود، باز هم تضعیف شده است.
روشن است که برای انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و یا به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به پایتختی اسرائیل لازم بود تا احساسات ضدصهیونیستی مردم منطقه طی تدابیری کاهش پیدا می‌کرد و آمریکایی‌ها در منطقه در موقعیت بهتری نسبت به وضع موجود قرار می‌گرفتند. حال آنکه شرایط فعلی منطقه کاملا برخلاف نیازها و شرایط موجود برای انجام چنین اقدامی است.
عامل نامساعد بعدی، از ویژگی های تنفرانگیز شخص ترامپ و حمایت های گستاخانه وی از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، ناشی می شود. دونالد ترامپ، یکی از منفورترین روسای جمهور آمریکا و شخصی است که به قانون‌ شکنی‌ و نادیده گرفتن مقررات بین‌المللی مشهور و معروف است.
از سوی دیگر دیدگاه‌های نژادپرستانه و اهانت های مکرر وی به مسلمانان، موجب افزایش خشم جوامع اسلامی علیه وی شده و امکان هرگونه بی تفاوتی و نادیده گرفتن اقدامات سبکسرانه وتوهین آمیز او را به کلی از میان برده است.
با چنین ویژگی‌هایی، پیداست که همه اقدامات او، از این دریچه نگریسته می‌شود و اقدام او در انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، به معنی پایمال کردن حقوق فلسطینیان و بالاترین اهانت ها به آنها، یه شمار آید، اقدامی نامشروع وغیر قانونی که در سطوح جهانی نیز با توجه ویژگی‌های بسیار منفی ترامپ در نادیده گرفتن مقررات بین‌المللی، هیچگونه اعتباری نخواهد داشت و دولت های مختلف ( به جز برخی از دولت های بسیار ضعیف) از همراهی وهمسویی با آن خودداری خواهند کرد.
هب این ترتیب همسویی ارتجاع منطقه با آمریکا و مهر تایید مستقیم و غیرمستقیم سرکردگان کشورهای عربی بر این اقدام آمریکا، دلیل دیگری بر بی اعتباری و نامشروع بودن موضوع انتقال سفارت خواهد بود.
به عبارت دیگر با توجه به موقعیت متزلزل دولت های ارتجاعی در میان ملت‌های منطقه و نفرتی که ملت‌های منطقه از سران مرتجع دارند، شرایط لازم برای استمرار و ادامه این طرح اشغالگرانه به کلی از میان می رود.
این بدان معناست که میزان خشم و نفرت عمومی از ترامپ در یک جمع جبری با میزان خشم و نفرت از ارتجاع منطقه و رژیم صهیونیستی، می‌تواند زمینه ساز به راه افتادن امواج مختلفی از مخالفت‌ها نه تنها در کوتاه مدت، بلکه در میان مدت و بلندمدت باشد.
درواقع بسیار شگفت‌آور است که با وجود چنین شرایطی، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، وجود این زمینه گسترده برای مخالفت ها با این اقدام را نادیده می‌گیرند و منافع ملی آمریکا را اینگونه در برابر امواج نفرت و مخالفت‌های مردمی قرار می‌دهند.
واقفیم که از دیدگاه مذهبی، بیت‌المقدس از جمله اماکن بسیار مقدس در نزد مسلمانان و مسیحیان است و کوشش‌های رژیم صهیونیستی برای یهودی‌سازی این شهر به خودی خود می‌تواند امواج گسترده‌ای از مخالفت‌های ادامه دار جوامع اسلامی و جوامع مسیحی را در کشورهای مختلف در پی داشته باشد.
البته بسیار واضح است که انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، انگیزهای فلسطینیان را برای گسترش مبارزات ضد صهیونیستی به شدت تقویت خواهد کرد و به موازات گسترش دامنه اعتراضات جهانی به اقدام گستاخانه ترامپ و اعلام حمایت های جوامع اسلامی از آرمان فلسطینیان، روح تازه ای در جریان مقاومت دمیده خواهد شد و بدین ترتیب معادلات سیاسی بازهم به نفع کشورهای محور مقاومت، تغییرات کمی و کیفی دیگری را شاهد خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *