جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

Loading

سناریوی عاری از منطق حمله شیمیایی در سوریه

۱۳۹۷/۰۱/۱۹ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – گزارش: در کمتر از 24 گذشته بیشتر رسانه ها خبر حملات شیمیایی در شهر دوما در غوطه شرقی سوریه را به عنوان مهم‌ترین خبر منطقه روی خروجی خود قرار دادند، خبری که اولین بار رسانه‌های غربی و عربی حامی مخالفان دولت دمشق آن را رسانه‌ای کردند.

اتهام‌زنی جدید غربی‌ها و دیگر حامیان گروه‌های تروریستی علیه دولت سوریه مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی در حالی بود که ارتش سوریه در آستانه آزادسازی کامل غوطه شرقی و احتمال باز‌پس‌گیری شهر دوما در روزهای آینده است.
از این رو به نظر می‌رسد حامیان گروه‌های تروریستی همچون گذشته تلاش می‌کنند با طرح سناریوی تکراری استفاده از سلاح شیمیایی و متهم کردن نظام سوریه دست به نجات تروریست‌ها و دستیابی به اهداف نامشروع خود دارند.
ارتش سوریه ظرف یک ماه اخیر در برترین شرایط، عملیات پاکسازی غوطه شرقی را به پیش ‌برد و ظرف هفته‌های اخیر با ایجاد گذرگاه‌های امن برای خروج غیرنظامیان از غوطه، تا کنون ده‌ها هزار نفر از ساکنان این مناطق را از جهنم تروریست‌ها نجات داده است.
در این میان گروه تروریستی جیش الاسلام که از حمایت عربستان برخوردار است، برخلاف توافق گذشته برای خروج از دوما در ازای آزادی اسرا، به بهانه‌های مختلف و پیش‌شرط‌های گوناگون، باوقت کشی حاضر نشد به طور مسالمت‌آمیز نیروهای خود را از دوما خارج کند.
این گروهگ تروریستی طی روزهای گذشته هم با حمله خمپاره‌ای به شهر دمشق باعث شهادت و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان در این شهر شده بود.
سناریوی ساختگی مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی یکی از حربه‌هایی است که در هفت سال گذشته هر بار که ارتش سوریه در عرصه میدانی دستاوردهای بزرگی را کسب کرده، مورد استفاده گروه‌های تروریستی قرار گرفته است تا پیشروی نیروهای سوری را متوقف نماید. سال گذشته و پس از پیروزی های ارتش سوریه در حلب، گروه‌های تروریستی مدعی حمله شیمیایی ارتش سوریه به خان شیخون در ادلب شدند که به همین بهانه آمریکا پایگاه هوای الشعیرات سوریه را هدف ده‌ها فروند موشک قرار داد. ادعایی که تا به امروز اثبات نشده است.
وزارت خارجه روسیه امروز درباره پیامدهای هرگونه حمله خارجی به سوریه با متهم کردن دمشق در حمله شیمیایی اخیر در دوما هشدار داد. رئیس جمهور آمریکا چند روز پیش از سعودی‌ها خواسته بود برای ماندن نظامیان این کشور در سوریه پول خرج کنند. پیش شرطی که با اعلام تصمیم ترامپ برای تمدید حضور نظامیان آمریکا در سوریه به نظر می‌رسد، ریاض با آن موافقت کرده است.
ترامپ امروز نیز دمشق را به تلافی کردن این حملات در حالی که هنوز سندیت آن تایید نشده تهدید کرد. ادعای استفاده ارتش سوریه از سلاح های شیمیایی در حالیست که پانزدهم فروردین امسال منابع سوری از کشف اسناد حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی در غوطه شرقی همزمان با عملیات ارتش در این مناطق خبر داده بودند.
به گفته این منابع، نیروهای ارتش چندین بیمارستان میدانی تروریست‌ها را در شهرک‌های عربین و عین‌ترما پیدا کردند که حاوی مدارک و اسنادی بود که همکاری یک سازمان آمریکایی با تروریست‌ها و حمایت مالی از آنها را مورد تأکید قرار می‌دهد.
ماه گذشته نیز ارتش سوریه کارگاهی متعلق به تروریست‌ها را کشف کرد که به گفته نظامیان سوری در آن امکان ساخت مواد منفجره و مواد شیمیایی سمی با استفاده از کتاب‌هایی با مُهر پادشاهی عربستان سعودی وجود داشت. دولت سوریه در برابر این اتهام زنی ها تاکید کرده است در شرایطی که ارتش این کشور در غوطه دست بالا را دارد، نیازی به استفاده از چنین سلاح هایی ندارد و اصولا سوریه از سال 2013 و با خروج تمامی تجهیزات شیمیایی این کشور تحت نظارت سازمان ملل به خارج، سلاح شیمیایی در اختیار ندارد.
حال باید منتظر ماند و دید حامیان تروریست ها در برابر پیروزی‌های دولت سوریه و محور مقاومت چه گزینه دیگری را روی میز می‌گذارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *