جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

روزنامه معاریو: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دادگاه لاهه وجود دارد / نتانیاهو برای جلوگیری از این اتفاق، مکالمات تلفنی متعددی انجام داده

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

حماس: پیشنهاد مصر را برای السنوار فرستادیم و منتظر پاسخ هستیم

در میانه خوش‌بینی‌های محتاطانه و نشانه‌های مثبت در مذاکرات مصر و اسرائیل برای رسیدن به آتش‌بس در غزه، یک منبع از گروه حماس در گفتگو با العربیه فاش کرد که پیشنهاد مصر را به یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه فرستاده شد و افزود که «ما منتظر پاسخ به آن ظرف چند روز هستیم.»

بازداشت نامزد ریاست جمهوری در اعتراضات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان

پلیس آمریکا جیل استاین، نامزد ریاست جمهوری را هنگام مشارکت در تظاهرات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان باز داشت کرد. پلیس همچنین جیسون کول، مدیر کمپین انتخاباتی این نامزد و میرل کایر، معاون کول نیز را در جریان حمایت از اعتراضات به ارتباط این دانشگاه با جنگ غزه بازداشت کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه قطر: مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل عملا متوقف شده است

سخنگوی وزارت خارجه قطر در گفت‌وگو با روزنامه «هاآرتس» نسبت به سخت‌شدن مواضع اسرائیل و حماس در مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها، ابراز ناامیدی کرد و گفت: «اسرائیل و حماس بر اساس منافع سیاسی خود تصمیم می‌گیرند».

Loading

اندیشکده انگلیسی: رویارویی روسیه و غرب در سطح دوران جنگ سرد است

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

یافته های تحقیق یک اندیشکده انگلیسی نشان می دهد: سطح رویارویی روسیه و غرب پس از الحاق شبه جزیره کریمه به مسکو، به میزان زمان جنگ سرد بین شوروی سابق و غرب رسیده است.

یاندیشکده “شبکه رهبری اروپا” اعلام کرد نیروهای روسیه و نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در هشت ماه گذشته 40 بار با هم رویارو شده اند.

این تحقیق می افزاید: ما باور داریم حوادت بسیار جدی روی داده و دلیل جدیت آن تنها این نیست که نشان دهنده تمایل روسیه برای آغاز جنگ است، بلکه به این دلیل که نشان می دهد بازی خطرناک افزایش خصومت و رویارویی ها در حال اجراست   احتمال تشدید ناخواسته تنش ها در بحران اوکراین به عنوان جدی ترین بحران از زمان جنگ سرد- قوت گرفته است .

بر اساس این تحقیق، از مجموع این حوادت سه حادثه بسیار پرخطر بوده است: ربودن یک افسر جاسوس اهل استونی، جست و جوی ارتش سوئد برای یافتن یک زیردریایی روس که گفته می شد در آب های سرزمینی سوئد مشغول جاسوسی است و رویارویی یک فروند هواپیمای غیر نظامی “ایرباس ” با یک هواپیمای شناسایی روسیه که نزدیک بود با هم برخورد کنند.

تنش ها پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در ماه مارس (اسفند/فروردین ) افزایش یافته است. سازمان ناتو امسال 100 پرواز ردیابی انجام داده است که نسبت به سال قبل افزایش سه برابری را نشان می دهد.

میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی نیز همزمان با برگزاری مراسم بیست و پنجمین سالگرد سقوط دیوار برلین، غرب، به ویژه آمریکا را بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به “برتر دانستن ” خود و بی توجهی به هشدارها متهم کرد.

به گفته گورباچف، بخشی از نتیجه این امر را می توان در ناتوانی قدرت های جهانی برای جلوگیری از بروز یا حل بحران های منطقه ای در یوگسلاوی – خاورمیانه و اکنون اوکراین دید.

اوکراین از فوریه امسال (بهمن /اسفند 1392) عرصه اعتراضات مردمی با ویکتور یانوکوویچ رییس جمهوری پیشین این کشور با امضای توافق نامه تجاری با اتحادیه اروپا شد و درگیری ها به فرار یانوکوویج به روسیه و رویارویی نظامی جدایی طلبان شرق اوکراین با نیروهای دولت کی یف انجامید.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد این درگیری ها تاکنون چهار هزار کشته از میان غیر نظامیان این کشور برجای گذاشته است.

درگیری ها در اوکراین تبعات فراوانی از جمله تحریم های متقابل آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه و همچنین مناقشه بر سر قیمت گاز صادراتی روسیه به اوکراین و اروپا داشته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *