جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

بورل: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است

لندن- ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به جنگ غزه و بحران انسانی در این باریکه تصریح کرد که پاسخ نامتناسب (رژیم) اسرائیل به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است.

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

Loading

اعتراض بیش از 160 کشور به تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت آرا، قطعنامه «خطر گسترش تسلیحات اتمی در خاورمیانه» را با هدف تشکیل یک منطقه عاری از تسلیحات اتمی در خاورمیانه تصویب کرد که بر اساس آن از رژیم صهیونیستی خواسته شده تا از داشتن تسحلیات اتمی دست کشیده و تاسیسات اتمی‌ خود را تحت بازدیدهای بین‌المللی قرار دهد.

در این قطعنامه که با 161 رای موافق و پنج رای مخالف تصویب شده، آمده است: اسرائیل تنها طرف در خاورمیانه است که عضو معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان.پی.تی) نیست. آمریکا، کانادا، پالائو و میکرونزی به همراه رژیم صهیونیستی با این قطعنامه مخالفت کردند و 18 کشور هم به آن رای ممتنع دادند.

این قطعنامه در حالی تصویب شد که پنجم آذرماه نیز اکثر کشورهای جهان در مجمع عمومی سازمان ملل، همزمان شش قطعنامه را ضد اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی تصویب کردند. این قطعنامه ها در سال 2014 میلادی که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان “سال بین المللی همبستگی با مردم فلسطین” نام گذاری شده است، تصویب شد.

جامعه جهانی در این قطعنامه‌ها تاکید کردند که هر نوع اقدام رژیم اشغالگر صهونیستی در تحمیل قوانین خود بر شهر بیت المقدس غیرقانونی و فاقد اثر است و باید فوراً از آنها دست بکشد. تشکیل کمیته اعمال حقوق لاینفک مردم فلسطین، ایجاد بخشی در دبیرخانه سازمان ملل برای احقاق حقوق فلسطینی ها، ایجاد برنامه اطلاعات ویژه درباره مسئله فلسطینی ها در اداره اطلاعات عمومی دبیرخانه سازمان ملل، حل و فصل صلح آمیز مسئله فلسطین، قطعنامه منطقه اشغالی جولان سوریه و وضعیت بیت المقدس شش قطعنامه ای بودند که در مجمع عمومی سازمان ملل همزمان علیه رژیم اشغالگر قدس تصویب شدند.

جالب اینکه نماینده آمریکا در سازمان ملل که همیشه از رژیم صهیونیستی حمایت می کرد این بار پس از تصویب این شش قطعنامه، با اشاره به تصویب 18 قطعنامه ضداسرائیل از آغاز سال 2014 تاکنون، به گسترش شهرک سازی های اسرائیل نیز انتقاد کرد وگفت: چنین اقداماتی از سوی اسرائیل با تعهدات بین المللی این رژیم مغایرت دارد.

سامانتا پاور افزود: در هفته های اخیر گسترش شهرک سازی های اسرائیل را همراه اعلام قصد آنها در ایجاد هزاران واحد مسکونی جدید در کرانه باختری شاهد بوده ایم که این امر نگرانی عمیق ما را موجب شده است.

آنچه مسلم است تحمیل جنگ 50 روزه به مردم غزه، محاصره این منطقه فلسطینی، شتاب در شهرک‌سازی و ایجاد آشوب در بیت المقدس تنها بخشی از فجایعی است که در کارنامه رژیم صهیونیستی قرار دارد.

این رژیم با سیاست نسل کشی در اراضی فلسطینی، تحمیل مرگ تدریجی به غزه تحت محاصره و ساخت شهرک‌هایی که فلسطینی ها را از خانه هایشان بیرون می کند، جامعه بین المللی را بر آن داشته است تا در برابر حامیان این رژیم صف آرایی نمایند. جالب اینکه اخیرا کشورهای اروپایی نیز برآن شدند با تحریم اسرائیل و شناسایی کشور فلسطینی، سازمان ملل را به اجرای قطعنامه 181 مجمع عمومی در خصوص تشکیل کشور فلسطینی ترغیب کنند.

آمریکا قریب به یک دهه است که با حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی ، این رژیم را در جنایاتش علیه ملت فلسطین همراهی کرده است و اکنون به نظر می رسد اروپا بر آن است در حرکتی نمادین، جهان را به پایان بخشیدن به رنج مردم فلسطین ترغیب کند.

با همه اینها گرچه قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل از نظر قانونی الزام‌آور نیستند، اما از نظر اخلاقی بسیار تاثیرگذار است، چراکه مجمع عمومی تنها هیاتی است که تمامی 193 کشورعضو سازمان ملل در آن حضور و حق رای دارند.

به عبارتی قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل به دلیل پشتوانه‌ و جایگاهی که از منظر حقوق نرم در حقوق بین‌الملل دارند، بسیار حائز اهمیت هستند.

جنبش عدم تعهد اخیرا با انتقاد از دخالت‌های شورای امنیت در وظایف مجمع عمومی و دیگر ارکان سازمان ملل تاکید کرد: وظایف شورا برای حفظ صلح و امنیت بین المللی طبق منشور ملل متحد به نمایندگی از همه کشورهاست، بنابراین شورای امنیت باید به مجمع عمومی پاسخگو باشد. بر اساس منشور ملل متحد، وظیفه اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی به شورای امنیت محول شده و بدین ترتیب، شورا باید مراقب هر گونه اقدامی باشد که به حفظ صلح جهانی آسیب می زند، اما شورای امنیت تا چه حد توانسته است در انجام این وظیفه موفق عمل کند؟

در سالهای اخیر در موارد بسیاری، جلسات و نشست های موضوعی در شورای امنیت درباره مسائلی برگزار شده که تهدید صلح و امنیت بین المللی نیستند. از سوی دیگر نشست های شورای امنیت در موارد بحرانی و مصداق‌های تهدید صلح و امنیت در مناطق مختلف جهان نه فقط به جدیت پیگیری نمی شود، بلکه بنا به منافع برخی قدرت های حاضر در شورای امنیت، نتایج الزام آوری در بر ندارد.

در حالی که مجمع عمومی، به عنوان پارلمان جهانی، جایگاهی مؤثر برای ابراز عقاید جامعه جهانی است و حتی طبق قطعنامه اتحاد برای صلح (1950) در مواردی که شورای امنیت به دلایلی همچون «وتو» با بن بست روبه رو می شود، می‌توان مسئله مورد بحث را در مجمع عمومی مطرح کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *