جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

فارن پالیسی: اوج‌گیری اختلافات دموکرات‌ها با اوباما بر سر ایران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

اختلافات دیرینه کاخ سفید و دموکرات های بلندپایه کمیته روابط خارجی سنا درباره اقدامات دولت اوباما درباره برنامه هسته‌ای ایران دوباره به اوج خود رسیده است.

فارن پالیسی در تحلیلی به قلم جان هادسون آورده است، سناتور باب منندز، نماینده دموکرات نیوجرسی در سنا از تمایل خود برای تصویب قانون تحریم های جدید ضد ایران پیش از پایان فعالیت سنای کنونی خبر داد، این درحالی است که کاخ سفید بارها هشدار داده است تحریم های جدید می تواند مذاکرات هسته ای ایران را با تهدید روبرو کند.

منندز در اظهاراتی که وال استریت جورنال منتشر کرد، گفت: اگر ما به مسیر کنونی ادامه دهیم خود را تضعیف خواهیم کرد و کار به جایی خواهد رسید که ایرانی ها تصور می کنند هیچ تهدید نظامی قابل باوری دیگر بر روی میز قرار ندارد. آنها همچنین به این باور خواهند رسید که دیگر هیچ تحریمی ضد آنها اعمال نخواهد شد.

منندز و کاخ سفید بیش از یک سال است درباره این ماجرا با یکدیگر اختلاف دارند، با این حال این مناقشه با توجه به اینکه کاخ سفید در نظر دارد روز چهارشنبه با دموکرات های بلندپایه منهای منندز درباره مذاکرات هسته ای جلسه بگذارد، ابعاد جدیدی پیدا کرده است. اوباما همچنین هیچ نماینده بلندپایه ای به نشستی که منندز قصد دارد در همین روز درباره ایران برگزار کند، نمی فرستد.

منندز بر خلاف طیف گسترده ای از دموکرات ها که طی بیانیه هایی از تمدید هفت ماهه مذاکرات با ایران حمایت کردند، به طور علنی از تلاش های دولت برای دستیابی به توافق با ایران انتقاد کرد.

در نشست منندز درباره ایران شخصیت های تندرویی شرکت دارند که به شدت به مذاکرات ایران بدبین هستند از جمله این افراد مایکل دوران عضو موسسه محافظه کار هادسون، گری سیمور رییس گروه موسوم به اتحاد ضد ایران هسته ای است. منندز از وندی شرمن مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا خواسته بود در این نشست شرکت کند با این حال وزارت خارجه آمریکا اجازه نداده است وی در این نشست شرکت کند.

آدام شارون سخنگوی منندز گفت: ما نخواسته بودیم که یک مسئول دولتی در این نشست به اظهار نظر بپردازد با این حال اجازه حضور هم به این مقام مسئول داده نشده است.

این درحالی است که وزارت خارجه آمریکا به شرمن اجازه حضور در نشست اعضای بلندپایه حزب جمهوریخواه و دموکرات را که روز پنجشنبه برگزار می شود، داده است. نشست روز پنجشنبه به طور علنی برگزار خواهد شد، ایده ای که منندز به شدت با آن مخالفت کرده است.

یکی از مسئولان سنا در اظهاراتی گفت شرمن پیش از این در ماه ژوئیه پس از تمدید قبلی در نشستی علنی درباره مسئله هسته ای ایران شرکت کرده بود، با این حال مشخص نیست حالا این اتفاق نمی افتد، آنهم در زمانی که قرار بود در وهله نخست فرایند مذاکرات پایان یابد.

وزارت خارجه آمریکا از لزوم برگزاری غیرعلنی نشست ارائه گزارش درباره مذاکرات به علت حساس بودن گفتگوها دفاع کرده است و ماری هارف در اظهاراتی به فارن پالسی گفته است: ما برای این باوریم که مهم است که تا آنجا که می توانیم اطلاعات بیشتری با کنگره به شراکت بگذاریم. این امر نیازمند آن است که برای حفظ یکپارچگی مذاکرات با این سطح از حساسیت این نشست پشت درهای بسته برگزار شود.

مخالفت منندز می تواند به بهای کاهش دسترسی وی به کاخ سفید تمام شود. روز چهارشنبه دموکرات های بلندپایه فعال در امنیت ملی آمریکا از کاخ سفید گزارشی درباره مذاکرات ایران و دیگر مسایل ژئوپلیتیک دریافت خواهند کرد با این حال یک منبع آگاه اعلام کرد منندز هیچ دعوت نامه ای دریافت نکرده است.

یک مقام دولتی نیز گفت منندز نباید مسئله دعوت نشدنش را شخصی کند. دولت با دیگر شخصیت هایی نیز که در نشست های غیرعلنی حضور نخواهند داشت به تعامل خود ادامه می دهد، بنابراین این افراد نیز بعدا فرصت دریافت اطلاعات جدید را خواهند داشت.

هنوز مشخص نیست منندز می تواند این هفته در تصویب تحریم ها موفق شود یا خیر. منندز گفته است قصد دارد تحریم ها را به طرحی دفاعی ضمیمه کند که باید پیش از پایان دوره فعالیت سنای کنونی در دوازدهم دسامبر تصویب شود. با این حال هنوز مشخص نیست آیا فرایند اصلاحیه های قانونی شرایط را برای رای گیری درباره این تحریم ها به عنوان الحاقیه یک قانون دیگر فراهم خواهد کرد یا خیر.

در هر صورت با توجه به تمدید هفت ماهه گفتگوها، منندز از زمان و فرصت کافی برای جلب حمایت برای تحریم های جدید برخوردار است، به ویژه اینکه شماری از جمهوریخواهان تندرو نیز سال آینده میلادی به سنا خواهند آمد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *