جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

پاشنه آشیل کمپین انتخاباتی بایدن از دیدگاه شبکه آمریکایی

تهران- ایرنا- شبکه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» با بررسی شرایط و دیدگاه‌ رای‌دهندگان ایالت‌های کلیدی میشیگان، ‌ویسکانسین و پنسیلوانیا در ۲ دوره انتخاباتی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، شرایط بد اقتصادی ایالات متحده را از دلایل مهم جا ماندن «جو بایدن» از رقیب خود «دونالد ترامپ» در نظرسنجی‌ها ارزیابی کرد.

Loading

بازتولید ایران هراسی به سبکی جدید در پنتاگون

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

بمباران مواضع گروه تکفیری – بعثی داعش توسط جنگنده های ایرانی عنوان خبری بود که در چند روز گذشته به دفعات از سوی رسانه های خارجی به ویژه آمریکایی برجسته و پوشش داده شد.

نویسنده: وطن خواه*

ابتدا این دریادار “جان کربی” سخنگوی پنتاگون بود که مدعی شد شواهدی مبنی بر انجام عملیات هوایی توسط جنگنده اف ۴ ایرانی در دیاله در شرق عراق وجود دارد. وی به خبرنگاران گفت: ما مدارکی مبنی بر واقعی نبودن این گزارش‌ها در دست نداریم. اما برای تایید رسمی آنها شما خبرنگاران باید از مقام‌های ایرانی سوال کنید.

در واکنش به این موضوع، مرضیه افخم، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد هیچ گونه تغییری در سیاست ایران در ارائه کمک و مشورت به مسوولان عراقی در مقابله با تکفیری‌ها و داعش اتفاق نیفتاده است و خبر مربوط به همکاری‌ها در خصوص مسائل نظامی را تایید نمی‌کنم.

با وجود اینکه ادعای مقامات آمریکایی مبنی برمشارکت ایران در حملات هوایی علیه داعش در عراق از سوی مسئولان کشورمان رد شد، اما عموم رسانه های غربی در اقدامی هماهنگ به انعکاس و پوشش این ادعای پنتاگون پرداختند. آنها حتی مدعی شدند ایران بدون هماهنگی و اطلاع آمریکا نمی تواند در عراق دخالت کند و تهران در مذاکرات مسقط و وین مجوز دخالت مستقیم در عراق را به دست آورده است!

آنها این فرضیه را مطرح می کنند که ایران و آمریکا در هدف قرار دادن داعش منفعت مشترکی دارند و واشنگتن مداخله هوایی ایران را در عراق یک مسئله داخلی عراق ارزیابی می کند.

در مجموع، درباره وضعیت و اهمیت ادعای حمله هوایی ایران علیه داعش در عراق می توان چنین نتیجه گیری کرد که آمریکا و رسانه هایش با طرح این ادعا اهداف متفاوتی را دنبال می کنند.

همکاری و منافع مشترک؛ نخستین گزینه مورد نظر آمریکایی ها است. مقامات کاخ سفید در حقیقت در پی تلقین همسویی میان منافع نظامی ایران و آمریکا در عراق آن هم با رضایت مقامات عراقی هستند.

اما نکته جالب اینکه آمریکایی ها به دنبال این هدف نیز هستند که مذاکرات هسته ای را بااین موضوع پیوند زنند. طرح این مساله که حملات هوایی ایران به عراق با جنگنده های قدیمی آمریکایی صورت می گیرد و ایران در صنعت هوایی تحریم است، در راستای همین موضوع است.

همچنین این نکته که ضعف ائتلاف به فرماندهی آمریکا برای نابودن کردن داعش زمینه ساز دخالت بیشتر ایران و حضور نظامی در عراق است هم یکی از ارکان جنگ روانی و رسانه ای آمریکایی ها در سناریوی پنتاگون بوده است.

اما در پاسخ به اینکه چرا مقامات آمریکایی در چنین مقطعی به انتشار این ادعا و خبر و پوشش گسترده آن پرداخته اند، می توان گفت که پاسخ این سوال ها را می توان در برگزاری نشست چند روز پیش وزیران امورخارجه ائتلاف موسوم به ضد داعش در بروکسل یافت که به نظر می رسد هدف از آن تحریک اعضای ائتلاف بخصوص کشورهای عربی عضو آن برای پذیرش تعهدات بیشتر و تامین خواسته های طرف های غربی این ائتلاف است.

گویا در مقطع کنونی آمریکا با توجه به تغییر شرایط ظاهرا به بازتولید پروژه ایران هراسی و تهیه نسخه جدید ایران هراسی روی آورده است.

 

* کارشناس ارشد روابط بین الملل

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *