جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

روابط تیره حماس و قاهره پیچیده‌تر می‌شود؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – گزارش تحلیلی: دادگاهی در مصر گردان‌های عزالدین قسام را سازمانی تروریستی اعلام کرد که بر این اساس همه اعضای شاخه نظامی حماس تروریست تلقی می‌شوند. این دادگاه همه فعالیت های این گروه را در مصر ممنوع و حکم مصادره اموال و دارایی های آن را نیز صادر کرده است.

دادخواست یک وکیل مصر موجب صدور این حکم شده است. او در دادخواست خود آورده بود: «گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی و جهادی جنبش حماس در حملات تروریستی در داخل کشور (مصر) دست دارد و از تونل های حفر شده در مرز برای ورود به مصر و تامین هزینه عملیات تروریستی خود و قاچاق سلاح استفاده می کند تا با هدف قرار دادن ارتش و پلیس و ارعاب شهروندان در حملات تروریستی، به امنیت و ثبات مصر ضربه بزند.»

انتشار حکم دادگاه مصری واکنش مسئولان حماس را در پی داشت. سامی ابوزهری، سخنگوی حماس با محکوم کردن این اقدام دادگاه مصری گفت: این گونه اقدامات باعث تضعیف حماس و مقاومت فلسطین نمی شود، بلکه به وجهه مصر ضربه می زند.

سامی ابوزهری گفت: حکم دادگاه کاملا سیاسی و در فضای ناامن، آشوب و غبارآلود مصر اتخاذ شده و با پوشش قضایی مطرح شده است.

وی افزود: تنها کسی که از این حکم سود می‌برد، اسراییل اشغالگر است، زیرا کشوری عربی برای نخستین بار در تاریخ جهان عرب، یک گروه مقاومت را در لیست تروریست ها قرار می دهد.

دیگر مسئولان حماس هم با محکوم کردن این اقدام دادگاه مصری تصریح کرده‌اند که مصر با این اقدام، خود را در جبهه دشمنان مردم فلسطین و حامیان رژیم صهیونیستی قرار داده است و به همین علت نمی تواند میانجی‌گر خوب و بی‌طرفی در روند گفت‌وگوهای غیر‌مستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی باشد.

بسیاری از تحلیلگران سیاسی منطقه بر این باورند که این تصمیم دادگاه مصر در واقع روابط تیره بین جنبش حماس و قاهره را پیچیده‌تر خواهد کرد و در نتیجه تاثیر منفی بر امور داخلی فلسطین و وضع آینده توافق های حاصل از میانجیگری مصر با رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

ناظران می گویند این تصمیم دادگاه مصر می تواند محدودیت های جدیدتری را بر سفر اعضای این گروه در سراسر مصر به عنوان تنها کشور عربی اعمال کند که در همسایگی نوار غزه قرار دارد.

ولید المدلل، از اساتید علوم سیاسی در دانشگاه اسلامی غزه در این خصوص می گوید این تصمیم دادگاه مصر در واقع اعضای شاخه نظامی جنبش حماس را در معرض بازداشت و پیگرد قانونی از سوی دادگاه قرار می دهد.

وی افزود این موضوع تحول خطرناکی است که گردانهای عزالدین قسام را در وضعیت دشواری قرار می دهد و گزینه های آنها را محدود می کند. بنابر این آنها باید نهایت خویشتن داری را نشان دهند تا این وضع بغرنج بگذرد.

این کارشناس علوم سیاسی در ادامه تاکید کرد درخواست استیناف علیه تصمیم دادگاه تنها به اعتماد جنبش حماس و شاخه نظامی آن به نظام حقوقی مصر بستگی دارد. بنابر این بعید است که حماس علیه رای دادگاه درخواست استیناف دهد چرا که جنبش حماس بر این باور است که این تصمیم سیاسی است.

جنبش حماس که از سال 2007 کنترل نوار غزه را در دست دارد، با محاصره شدید از سوی اسرائیل و مصر مواجه است. در واقع نامیده شدن شاخه نظامی این جنبش به عنوان یک گروه تروریستی، محدودیت های اعمال شده در این منطقه ساحلی را افزایش خواهد داد.

تنش بین مصر و جنبش حماس از زمان برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر در ژوئن سال 2013 تاکنون بدتر شده است. جنبش حماس بارها اتهامات مصر را رد کرده، با این حال تنش در روابط بین دو طرف به طور منفی در زندگی روزانه مردم نوار غزه منعکس شده است.

گردان های عزالدین قسام در سال 1991 به دست صلاح شحاده، محمود المبحوح، عماد عقل، و یحیی عیاش تاسیس شد و نام خود را از شیخ عزالدین قسام، شیخ فلسطینی سوری‌تبار گرفته است که با نیروهای استعمارگر انگلیسی و گروه‌‌های یهودی در فلسطین جنگید و در سال 1935 به دست نیروهای انگلیسی در جنین کشته شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *