جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ اروپایی‌ها درباره سپاه درست بیندیشند/ افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

نشست سخنگوی وزارت خارجه امروز(دوشنبه) در ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) برگزار شد.

سرگردانی مردم انگلیس درباره زمان برگزاری انتخابات سراسری

لندن- ایرنا- نخست وزیر انگلیس در واپسین ماه‌های باقی‌مانده به برگزاری انتخابات سراسری در این کشور، درحالی از تعیین زمان برگزاری این رویداد سیاسی طفره می‌رود که محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار به پائین‌ترین سطح در نزدیک به نیم قرن گذشته رسیده است.

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد
Loading
انديشکده رند به بررسي ضعف ها و توانایی های نظامي آمريکا پرداخت

مقایسه ارتش آمریکا با ارتش کشورهای دیگر

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: از آنجایی که ارتش آمریکا به دنبال نوسازی و پیشرفت نیروهای خود در آینده است، مقایسه سامانه‌های جنگ افزاری، مدیریت پرسنل، مفاهیم عملیاتی و سازمانی ارتش این کشور با دیگر ارتش های جهان می‌تواند مفید واقع شود. با آنکه ارتش آمریکا چهارمین ارتش مجهز و بزرگ جهان به شمار می رود، اما برخی دیگر از ارتش های جهان در بعضی حوزه ها برتری محسوس تری دارند.

جان گوردون، جان ماتسومورا، آنتونی آتلر، اسکات بوستون، ماتیو بویر، ناتاشا لاندر و تاد نیکلاس در پژوهشی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: این پژوهش سعی دارد تا در دو سطح به مقایسه ارتش آمریکا با کشورهای متحد (مانند: فرانسه، انگلستان، آلمان و استرالیا) و همچنین کشورهای رقیب ( مانند: روسیه و چین) بپردازد. با این حال به نظر می رسد ارتش آمریکا دارای توانمندی های منحصر به خود است و هیچ ارتشی در جهان چنین توانمندی هایی ندارد.

بررسی مقایسه ای

با توجه به ارزیابی های مقایسه‌ای صورت گرفته باید گفت اگر چه آمریکا دارای طیف وسیعی از پهپادهای پیشرفته و جنگ افزارهای زمینی بدون سرنشین (UGV) است، اما بدون شک توانمندی های رقبای خارجی هم بسیار وسیع و قابل توجه می باشد. علاوه بر این از آنجایی که هنوز بسیاری از مولفه های نرم افزاری و سخت افزاری سامانه‌های بدون سرنشین آینده رونمایی نشده اند، ضعف آمریکا در این حوزه چندان روشن و قابل بررسی نیست.

در واقع هرچند فناوری مورد نیاز برای به کارگیری موفق آن بسیار پیچیده است، اما کارشناسان معتقدند که   UGVها در تولید و پیشرفت همچنان جای کار دارند و تا 10 سال آینده بازار این جنگ افزارها رشد چشمگیری خواهد داشت.  در حالی که تمرکز آمریکا در مورد UGV ها بیشتر بر سیستم عامل های چرخ دار بوده است، اما منتقدان، آن را  بسیار محافظه‌کارانه دانسته و بر این اعتقادند که نوآوری های جدید در زمینه سامانه‌های کوچک‌تر که الزامی به بهره گیری از نیروی انسانی در آن نیست،  بر این راهبرد برتری محسوسی دارد. برای مثال سیستم گاردیوم [ناوگان زمینی رباتیک] اسرائیل در تاکتیک و عملیات از سیستم های رباتیک آمریکا  که عمدتا به ربات های کنترلی ضدIED  محدود می شود، کارآزموده تر هستند، این موضوع حاکی از عقب ماندن تکنولوژی آمریکا، در مهارت های پیشرفته مربوط به ارتباط بین سرباز و ربات است.

از سوی دیگر نیز هر چند که سیستم‌های هوایی بدون سرنشین (UAS) آمریکا بسیار پیشرفته هستند، اما تکنولوژی پهپادی دیگر دولت‌ها از جمله چین و اسرائیل فاصله زیادی با آن ندارند و احتمالا در بعضی حوزه ها جلوتر هم هستند، همچنان که ایران نیز سرمایه گذاری قابل توجهی در سامانه‌های هوایی بدون سرنشین انجام داده است.

بنابراین شاید مهم‌ترین ضعف آمریکا را بتوان وضعیت رباتیکی این کشور دانست، چرا که فن‌آوری پایه ای رباتیکی عموما در دسترس است و با بهره گیری از منابع کم نیز پیشرفت سایر ارتش های جهان در این زمینه به سرعت امکان‌پذیر خواهد بود. در واقع می توان گفت که موانع نسبتا کمی برای ورود دیگران به این حوزه وجود دارد و منحنی یادگیری آن هنوز نسبت به دیگر فن‌آوری‌های پیشرفته یکدست می باشد و این منحنی در صورتی تغییر خواهد یافت که توانمندی های رباتیکی آمریکا به نسبت دیگران، پیشرفته تر و پیچیده تر شود. امری که مستلزم حضور فعالانه تر رهبران سیاسی و نظامی آمریکا در این حوزه است.

با توجه به آنچه گفته شد لازم است تا مقایسه ای در خصوص برخی از سامانه‌های جنگ افزاری آمریکا با سایر ارتش های جهان صورت گیرد:

آتش غیر مستقیم: امروزه MRL ها (پرتاب موشک های متعدد) قادرند هدف‌هایی را مورد اصابت قرار دهند که موشک های بالستیک با برد متوسط در دهه 90 توان آن را داشت. هر چند که دقت این جنگ افزارها به طور چشمگیری متغیر است، اما ضعیف‌ترین آنها هم می تواند اهداف موجود را تهدید کند و اگر آمریکا نتواند برای آنها چاره ای بیندیشد، عملیات های آینده برایش چالش های زیادی به همراه خواهد داشت. با در نظر گرفتن اینکه برد  MRLهای کشورهای دیگر تا 100 کیلومتر افزایش یافته است، MRLهای آمریکا با برد 84 کیلومتر به طور قابل توجهی ضعیف ترند. علاوه بر این، رادار آتش یاب ارتش آمریکا فاقد توانایی لازم برای ردیابی MRL های دوربرد مهاجم می باشد.

جابجایی و مانور: در حالی که ارتش های جهان عمدتا به   IFV(ماشین پیاده نظام زرهی) با توپ های کالیبر بالا و سلاح های کنترل از راه دور گرایش دارند، ارتش آمریکا از سلاح های 30-40 میلیمتری و نفربرهای زرهی چرخدار و کشنده و مسلسل کالیبر-50 سوار بر ماشین زرهی استرایکر بهره می برد که از همتای خارجی خود تا حدی عقب مانده تر است.

مقایسه جوخه ها: کارشناسان نظامی ارتش های بسیاری از کشورها تایید می کنند که تجهیزات پیاده نظام امروزی زیاد، سنگین و غیرقابل کنترل شده است و باید برای آن چاره ای اندیشید. ربات های شبیه انسان در این زمینه از ماشین های زرهی کارآمدترند. تعداد پرسنل جوخه هم از هشت تا 12 نفر متغیر است. جوخه بعضی ارتش ها دارای مسلسل و سلاح های ضدزرهی هم هست، اما برخی آنها را در دسته های بالاتر گنجانده اند. در برخی موارد جوخه به تیم های سه یا چهار نفری تقسیم می شود که وظایف یکسان یا متفاوتی دارند. به نظر می رسد توانمندی ها و ماموریت جوخه ها در ارتش های کشورهای دیگر با ارتش آمریکا تفاوت چندانی ندارد.

با همه این احوال لازم است این موضوع مد نظر قرار گیرد که برای مقایسه توانایی ارتش آمریکا با ارتش های کشورهای دیگر نیاز به دسترسی به اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع محرمانه و غیرمحرمانه است و واضح است که این مقایسه در بسیاری از موارد به خاطر عدم دسترسی محقق به منابع لازم اطلاعاتی امکان‌پذیر نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *