جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!

نشست 6 جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

مقامات بلندپایه چند کشور عربی شب گذشته در ریاض، نشستی مشورتی برای بررسی تحولات اخیر غزه برگزار و بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری و جامع در این منطقه و انجام سازوکاری برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی تاکید کردند.

توصیه تاجیکستان به خودداری شهروندانش از سفر به روسیه و توضیح مسکو

تهران- ایرنا- در حالی که وزارت امور خارجه جمهوری تاجیکستان به خاطر سختگیری اخیر مسکو برای ورود تاجیکان به قلمرو روسیه به شهروندانش توصیه کرد که به طور موقت از سفر به خاک روسیه خودداری کنند، وزارت خارجه کشور روسیه اعلام کرد که این اقدامات سختگیرانه موقتی و در ارتباط با افزایش تدابیر امنیتی مرتبط به حادثه تروریستی است که نیاز به تفاهم دارد.

Loading

جنگ رسانه‌های اجتماعی

۱۳۹۴/۰۵/۱۹ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: به دنبال حادثه اخیر تیراندازی چاتوناگای آمریکا، اف بی آی اظهار داشت که عامل تیراندازی (محمد یوسف عبدالعزیز) هیچ رابطه ای با القاعده و یا دیگر گروه های تروریستی بین المللی ندارد، اما این بدین معنا نیست که وی تحت تاثیر ایدئولوژی افراطی و اطلاعات غلطی که به طور ناشناس از طریق رسانه‌های اجتماعی در دنیا انتشار می یابد، قرار نگرفته است؛ روند فزاینده ای که نیازمند توجه کامل مقامات کشورهای غربی است.

مارتین بای در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی رند منتشر کرد، نوشت: هرچند محمد یوسف عبدالعزیز نیز همچون دیگر عاملان تیراندازی‌های دسته جمعی، مشکل سلامت روانی و سوء مصرف مواد داشت، اما این امکان وجود دارد که وی در سفر چند ماهه اش به اردن در سال گذشته به افراط‌‌گرایی کشیده شده و یا ممکن است که از طریق گوشی هوشمند خود به افراط گرایی تمایل پیدا کرده بوده. همچنین، احتمال دارد که او تحت تاثیر یوتیوب، اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و یا دیگر رسانه های اجتماعی مجازی قرار گرفته باشد.

همچنانکه یک مقام ناشناس به نیویورک تایمز گفته بود «دراین باره چند ابهام وجود دارد، از جمله اینکه آیا وی مستقیما توسط کسی هدایت می شده و یا اینکه تبلیغات کافی برای تحریک وی به انجام این کار وجود داشته است؟».

بسیاری از مردم می دانند که سازمان هایی نظیر گروه داعش از رسانه های اجتماعی برای جذب نیرو استفاده می کنند. همچنین بسیاری از مردم از تمرکز اخیر دولت آمریکا بر کشف و کاهش حملات سایبری، نظیر نفوذ گسترده به اطلاعات در ماه های اخیر، آگاهی دارند.

خوشبختانه این امر در آینده احتمال حملات به زیرساخت های حیاتی همچون نیروگاه های هسته ای، سیستم کنترل هوایی و یا سیستم حمل و نقل زمینی را که به تلفات سنگین منجر می شود، کاهش می‌دهد.

در حالی که جنگ‌های آینده ممکن است در فضای سایبری انجام گیرد، همین امروز هم میدان نبرد سایبری رسانه های اجتماعی مملو از درگیری است، چیزی که غرب آن را نادیده گرفته و خطر آن را به جان می‌خرد. این مبارزات تبلیغاتی بسیار پیچیده بوده، بر پایه دانشی عمیق از مخاطبان مورد نظر و کانال های رسانه اجتماعی ساخته شده و با سرعت سرسام آوری توسط ارتشی از کاربران ناشناس در سراسر جهان انتشار می یابد.

در سال‌های اخیر، رسانه های اجتماعی نظیر توییتر و فیس بوک بارها توسط گروه داعش برای هدایت و هماهنگی عملیات خود در زمین مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین، رسانه های اجتماعی به عنوان ابزاری کارآمد برای انتشار اطلاعات غلط و فریب دهنده، ابزاری که قرن ها در جنگ ها مورد استفاده قرار می گرفت، به کار می رود. برای نمونه، شواهدی وجود دارد حاکی از اینکه روسیه در کمپین اطلاعات غلط علیه آمریکا منابع زیادی را مورد استفاده قرار می دهد.

ادریان چن، نویسنده نیویورک تایمز در ژوئیه گزارش داد که در روسیه ساختمان‌هایی مملو از کارمندانی است که هیچ کاری غیر از پر کردن رسانه های اجتماعی جهانی با اطلاعات غلط ندارند. آنها حتی به ایجاد فضای وحشت مبادرت می ورزند، نظیر زمانی که آنها نشت مواد شیمیایی در یک شهر در لوئیزیانا را جعل کردند که باعث هشدار بی مورد شد.

چنین اقداماتی می تواند تاثیر گسترده ای داشته باشد. در سال 2013، حساب توییتر آسوشیتدپرس هک شد و یک گزارش ساختگی در آن توییت شد که رئیس جمهور در یک حمله بمبگذاری در کاخ سفید زخمی شده است. در پی آن، وحشت در رسانه های اجتماعی موج زد و بازار بورس موقتا تعطیل شد. گروه هکر مورد حمایت دولت در ارتش سایبری روسیه مسئولیت آن را برعهده گرفت.

چه بخواهیم چه نخواهیم، رسانه های اجتماعی میدان نبردی است که غیرنظامیان را آماج حملات خود قرار می دهد. اقدامات دفاعی و سایبری آمریکا فی الحال – و به درستی – بر تهدیدهای بیشتر تکنیکی نظیر حملات دیداس (سرازیر کردن تقاضاهای زیاد به یک سرور یا DDOS) با رخنه های مقیاس بالا و سرقت اطلاعات متمرکز شده است. با این وجود، رسانه اجتماعی مستلزم بهبود مهارت های خاص برای همه افراد جامعه است و هنگامی که رسانه اجتماعی به میدان نبرد تبدیل می شود، نیروهای رزمنده در آن که صرفا سربازان آموزش دیده نیستند، باید آمادگی لازم را برای مقابله با آن داشته باشند.

این نیروها از نظر تعداد آنقدر زیاد و متنوع هستند که مقایسه آن با میدان جنگ سنتی بی معناست. بنابراین، مادامی که فرماندهی سایبری ایالات متحده آمادگی دفاعی کشور برای حملات سایبری را توسعه ندهد، پیام هایی که توسط انبوهی از مهاجمان به سرعت در رسانه های اجتماعی پخش می شوند، توجه لازم را جلب نخواهد کرد.

برای معکوس کردن این روند، لازم است که آمریکا در دسترسی به اهداف کمپین اطلاعات غلط بهتر از رقیبانش عمل کند و در این راه مراقب باشد حریم خصوصی افراد تحت حمایت خود را نیز نقض نکند. مسئولان باید به دنبال راهی برای پیش بینی انتشار اطلاعات غلط باشند و نقل های ویروسی باید قبل از اینکه توسعه پیدا کنند، خنثی شوند. ارتقای روش اشتراک‌گذاری اطلاعات بین بخش‌های خصوصی و دولتی و نیز بین نهادهای دولتی می تواند در این راستا سودمند باشد.

بدیهی است که ایالات متحده گام هایی برای آمادگی در برابر جنگ سایبری آینده برداشته است. با این حال، به نظر می رسد که آمریکا در میدان نبرد رسانه اجتماعی بی دفاع و دست بسته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *