جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

کشور کهنسال

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: دولت چین با اعمال سیاست ملی دو فرزندی درصدد ایجاد تغییرات چشمگیر در برنامه‌ ریزی های جمعیتی خود در سال 2016 است. عقب نشینی این کشور از سیاست تک فرزندی، شاید به این دلیل باشد که چین امیدوار است با افزایش زاد و ولدها بتواند روند پیر شدن جمعیت کشور و به تبع آن کاهش نیروی کار را متوقف کند.

مای فونگ در تحلیلی که اندیشکده آمریکای نوین منتشر کرد، نوشت: هرچند اجرای سیاست دو فرزندی راه‌حلی برای تغییر این روند محسوب می شود، اما اشتیاق عمومی چندانی برای آوردن فرزند بیشتر به ویژه در میان زوج های جوان مشاهده نشده است. حتی اگر زوج‌های چینی به فرزندآوری بیشتر هم روی آورند، بعید است بتوان در کوتاه مدت کشور را از پیرتر شدن جمعیت که به نوعی اصلی ترین پیامد سیاست تک فرزندی محسوب می شود، نجات داد.

اینکه چین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا، سهم زیادی از جمعیت کهنسال جهان را تشکیل دهد، موضوع چندان عجیبی نیست، آنچه که چین را در مقایسه با جمعیت سفیدموی جهان برجسته می‌کند این است که سرعت روند پیر شدن جمعیت چین نسبت به سایر کشورها بسیار سریع تر است. البته، منظور این نیست که سرعت پیر شدن چینی‌ها بیش از اندازه معمول است، بلکه به معنای آن است که جمعیت بازنشسته این کشور به سرعت در حال پیشی گرفتن از تعداد نیروی کار است.

در حال حاضر، نسبت جمعیت نیروی کار به افراد بازنشسته که می تواند به برنامه‌ریزان اقتصادی چین برای آینده اطمینان خاطر بدهد، 5 به 1 است که می تواند به معنای افزایش کارگران سودآور مالیات‌ده نسبت به بازنشستگان مستمری‌بگیر باشد.

اما ظرف دو دهه آینده با تغییر شگفت آور این روند، درآمدهای مالیاتی و سودآوری سراسری دولت به شکل چشمگیری کاهش خواهد یافت. البته این دوره گذار – افزایش جمعیت مسن به موازات کاهش جمعیت جوان– تقریباً در تمام جهان روی می‌دهد، به نحوی که جمعیت فعلی جهان به نسبت یک قرن گذشته بیش‌تر عمر می‌کنند و به طور میانگین، فرزندان کم‌تری دارند.

از دیگر تأثیرات سوء سیاست تک فرزندی در چین می توان به برهم خوردن تعادل اجتماعی در این کشور اشاره کرد که می تواند اوضاع اجتماعی چین را به سمت بی ثباتی بیشتر سوق دهد. در حالی این سیاست به شکل گیری طبقه «امپراتورهای کوچک» – تک فرزند – منجر شده است که مطالعات مختلف اجتماعی حاکی از آن هستند که این نسل، افرادی بدبین، خودخواه و خطرناپذیر را به وجود آورده است که می‌توانند به طور بالقوه پویایی اقتصادی چین را کاهش دهند. هرچند که این تئوری هنوز در عمل ثابت نشده، اما آنچه مسلم است تاثیر پیر شدن طبقه عظیم کارگران در حوزه اقتصاد بسیار محسوس است.

با این حال دو عامل اساسی وجود دارد که به ایجاد آرامش در دوران پیری و بازنشستگی کمک می کنند:

  1. وجود منابع پولی جهت تامین هزینه های رفاهی، درمان‌های پزشکی و مستمری دوران بازنشستگی.
  2. وجود خانواده، به عنوان عامل پشتیبانی و توجه عاطفی به پدران و مادران کهنسال.

با وجود اهمیت این دو مولفه، دستیابی به آنها به میزان کافی، تا حد زیادی در حال سخت تر شدن است.

در چنین شرایطی برای مراقبت از جمعیت سالخورده‌ چین، باید موتور اقتصادی این کشور فعال تر شود تا بتواند هزینه های مراقبت و مقرری بازنشستگان را تامین کند.

این در حالی است که اقتصاد چین رو به افول است و با توجه به پیرتر شدن جمعیت، نیروی کار نیز به شدت کاهش یافته است. این وضعیت به دوچرخه پرسرعتی شباهت دارد که باید همچنان حرکت کند تا زمین نیفتد. در همین حال یک ضرب‌المثل قدیمی در چین است که می‌گوید «چین قبل از آنکه ثروتمند شود، پیر می‌شود».

در این میان اگرچه اصلاحات اقتصادی شیائوپنگ دنگ موجب شد تا 500 میلیون نفر از خط فقر فاصله بگیرند، اما کماکان یک چهارم از جمعیت 185 میلیون بازنشسته این کشور با درآمد کم‌تر از یک دلار در روز زندگی می کنند. در حالی که این کشور به لحاظ حجمی در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین اقتصاد جهان است، تولید ناخالص داخلی اش یک ششم کره جنوبی و یک نهم ایالات متحده است.

از سوی دیگر آهنگ سریع پیر شدن جمعیت چین و کاهش چشمگیر نیروی کار به معضلی جهانی تبدیل شده است، چرا که موتور اقتصاد جهان با کاهش جمعیت چین تا حد زیادی کند خواهد شد.

اما شاید آنچه دوران پیری را برای چینی ها سخت تر کرده است، عدم حمایت خانوادگی باشد. در حالیکه داشتن خانواده معمولاً به کم تر شدن دردها و سختی های دوره سالخوردگی کمک می‌کند، اما حتی با این فرض که سیاست دو فرزندی به افزایش چشمگیر تولدها هم بینجامد باز هم اثرات آن حداقل تا دو دهه بعدی نمایان نخواهد شد. چرا که نوزادان به زمان نیاز دارند تا در آینده به پرستارانی دلسوز برای کهنسالان تبدیل شوند. در حال حاضر سیاست تک فرزندی به طرز چشمگیری شمار پرستاران را به لحاظ کمی و کیفی کاهش داده است. در واقع سیاست تک فرزندی و فرهنگ پسردوستی باعث شده است که چین به نسبت جمعیت مردان حدود 50 میلیون زن «کم داشته باشد» – و این به معنای وجود عروس‌های کم‌تر برای پرستاری از افراد کهنسال است.

در حالیکه در آمریکا، داشتن فرزند به حفظ کانون خانواده ها کمک کرده است، نداشتن فرزند در چین پیامدهای وخیمی را به همراه داشته است. در این کشور، اوضاع برای کهنسالانی که فرزند ندارند بسیار سخت است. به نحوی که بسیاری از آسایشگاه‌ها از پذیرش این افراد امتناع می کنند، چون آن‌ها کسی را برای پرداخت هزینه های جاری شان ندارند.

نتیجه گیری

در حال حاضر، یک میلیون زوج بدون فرزند در چین وجود دارند و سالانه 76000 زوج نیز به آنها اضافه می شوند. این وضع که به دلیل اجرای سیاست تک فرزندی شکل گرفته، تبعات جبران ناپذیری را در حوزه های اجتماعی و اقتصادی به همراه داشته است. در همین حال تصمیم دولت برای تغییر این الگو و حرکت به سمت سیاست دو فرزندی نیز تاکنون موفق نبوده است. این سیاست ضمن آنکه چندان مورد استقبال زوج های جوان قرار نگرفته است، برای تغییر الگوهای جمعیتی چین که به سرعت در حال پیرتر شدن و به تبع آن کاهش جمعیت نیروی کار است، فاصله زیادی دارد. براین اساس به نظر می رسد که دولت چین به موازات تغییر الگوی جمعیتی به بهبود اوضاع اقتصادی کشور به منظور تامین هزینه های مراقبتی و پرداخت مستمری سالخوردگان نیاز دارد. حال آنکه اثرات منفی پیرشدن جمعیت بر کاهش طبقه کارگر و به تبع آن بر اقتصاد چین موضوعی غیرقابل کتمان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *