جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد افغانستان در همکاری با ترکمنستان و قزاقستان، سعی دارد با ایجاد یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات، نفت روسیه را از راه افغانستان به جنوب آسیا انتقال دهد.

سفیر چین: از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کنیم

‏تهران- ایرنا- سفیر چین در افغانستان روابط دیپلماتیک و همکاری‌ اقتصادی پکن و کابل را مثبت ارزیابی و تاکید کرد که کشور متبوعش از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کند.

Loading
فارن پالیسی تفسیر کرد

پیامدهای اقتصادی مخرب خروج از برجام برای آمریکا

۱۳۹۷/۰۲/۲۶ | اقتصادی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: بعید است دولت 'دونالد ترامپ' بتواند سایر امضاکنندگان توافقنامه هسته ای ایران را با خود همراه و با اعمال تحریم ها و فشارهای مالی تهران را وادار به تمکین به مطالبات خود کند.

نشریه فارن پالیسی نوشت: برخلاف تصور کاخ سفید، خروج ‘دونالد ترامپ’ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و از سرگیری اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران نه تنها باعث تمکین تهران به مطالبات ترامپ نخواهد شد بلکه به ساز و کارهای دیپلماتیک و کنترل تسلیحات هسته ای لطمه خواهد زد و پیامدهای اقتصادی مخربی برای آمریکا به دنبال خواهد داشت.
فارن پالیسی در ادامه تفسیر خود افزود: بعید است تلاش آمریکا برای جلب همراهی سایر کشورها در اعمال تحریم های جدید نیز راه به جایی ببرد. هیچ بانک و شرکت خارجی، بویژه کشورهای ناراضی از اعمال دوباره تحریم های آمریکا حاضر به تن دادن به این تحریم ها نیست. هیچیک از شرکت های چندملیتی اکنون ایران را هدف فشار مالی و انزوای دیپلماتیک قرار نداده است.
افزون بر این، با توجه به دشواری تشریح قوانین و مقررات تحریم های جدید برای بانک ها و شرکت های خارجی، حتی به فرض پذیرش تحریم های جدید آمریکا توسط شرکت های خارجی، بسیاری از این شرکت ها برای اجرای این مقررات دچار سردرگمی خواهند شد.
چین و هند بزرگترین خریداران نفت ایران هستند و احتمالا با آمریکا همراهی نخواهند کرد و حتی فرصت های تازه ای برای خریداری نفت بیشتر از ایران برای آنها فراهم می شود. در واقع، این امر تاثیر تحریم ها را تا حد زیادی کاهش می دهد.
در مورد همکاری شرکت های مالی و بانک های خارجی با آمریکا نیز تردید وجود دارد و احتمالا بسیاری از آنها مفرهایی برای در امان ماندن از تحریم های آمریکا پیدا می کنند. سران اروپا تهدید کردند که اعمال دوباره تحریم های آمریکا، راه داد و ستد پایدار شرکت های شان را با ایران تضمین می کند. این شرکت ها راه هایی برای دور زدن مقرراتی پیدا می کنند که آنها را از پیروی از تحریم های آمریکا منع می کند.
حال متحدان آمریکا از تحریم ها خسته اند و از زورگویی های آمریکا به خود و شرکت های شان به تنگ آمده اند. درواقع، اقدامات آمریکا علاوه بر کاهش تاثیر تحریم ها، زندگی مردم این کشور را هزینه برتر و ناامن تر می کند. مصداق این امر را می توان در گران شدن نفت به محض اعلام تحریم های جدید علیه ایران یافت.
تحریم های آمریکا باعث می شود روسیه و عربستان به عنوان عرضه کنندگان جایگزین برای پرکردن خلاء بازار نفت قدرت و نفوذ بیشتری به دست آورند.
علاوه بر این، تحریم های جدید ایران به منشاء تنش های بزرگ در روابط آمریکا و چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، است.
در نهایت، این تحریم ها باعث تضعیف قدرت تحریم ها به عنوان ابزار دست دولتمردان آمریکا می شود. اعمال تحریم های حداکثری به عنوان شالوده سیاست خارجی، برای دولت ترامپ مخرب و ویرانگر است.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *