جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading
28مهر ماه 1397

رسانه ها؛ رسوایی دیگر برای حقوق بشر عربستان و…

۱۳۹۷/۰۷/۲۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اذعان رژیم سعودی به کشته شدن خاشقچی، واکنش های بین المللی و منطقه ای به ترور منتقد عربستانی ، برگزاری اولین دیدار وزیران دفاع روسیه و آمریکا، درخواست نمایندگان ارشد کنگره آمریکا برای تغییرات اساسی در روابط آمریکا ـ سعودی، واکنش پاکستان به خرید اس-400 توسط هند ، هشدار روسیه درباره بازگشت تروریست‌ها به منطقه آسیا-اقیانوسیه، برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان، حضور چین در دوازدهمین نشست سران آسیا و اروپا، تاکید رهبران آسم بر مبارزه با حمایت گرایی وگفتگوی تلفنی پادشاه عربستان با رئیسان ‌جمهور مصر وترکیه ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی:  رژیم آل سعود در پی شدت گرفتن فشارهای افکار عمومی ناچار به پذیرش کشته شدن جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد شد.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  عربستان سعودی بامداد شنبه کشته شدن جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود را تأیید و اعلام کرد خاشقچی بعد از درگیری در کنسولگری این کشور در استانبول کشته شده است.

خبرگزاری صداو سیما:مقامات کشورها و نهادهای بین المللی به اعلام رسمی مرگ جمال خاشقجی واکنش نشان دادند و این اقدام را محکوم کردند .به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  درپی اعلام رسمی مرگ جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی بسیاری از مقامات کشورها و نهادهای بین المللی به این اقدام بی رحمانه واکنش نشان دادند و این اقدام را محکوم کردند.

اسپوتنیک روسیه:آمریکا پس از تایید کشته شدن روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عریستان در استانبول از سوی دادستانی عربستان، واکنش نشان داد.به گزارش اسپونتیک ؛ سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید در واکنش به تأیید خبر کشته شدن جمال خاشقجی گفت ما خواستار اجرای سریع و شفاف عدالت در مورد قضیه قتل خاشقجی طبق تمام معیارهای قانونی هستیم.

اسپوتنیک روسیه: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و جیمز متیس، همتای آمریکایی وی برای نخستین بار در جریان پنجمین نشست مشورتی وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه کشورهای آسیای حوب شرقی (آسه آن) و شرکا در سنگاپور دیدار کردند. به گزارش اسپوتنیک، متیس در جریان این دیدار کوتاه مدت فاجعه هنرستان فنی در شهر کرچ روسیه را به شویگو تسلیت گفت. به گفته رئیس پنتاگون، در آمریکا نیر بارها چنین فجایعی رخ داده و آمریکاییان با روس ها ابراز همدردی می کنند.

خبرگزاری فارس: با گذشت ساعتی از تایید قتل «جمال خاشقچی» توسط عربستان سعودی، چندین قانونگذار ارشد دموکرات کنگره آمریکا خواستار ایجاد تغییرات اساسی در روابط واشنگتن با ریاض شدند.به گزارش خبرگزاری فارس، اذعان عربستان سعودی به قتل «جمال خاشقچی» هجده روز بعد از ناپدید شدن در کنسولگری ریاض در استانبول، سبب شده که برخی از اعضای مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا بر لزوم بازنگری در روابط با عربستان سعودی و توقف حمایت‌های واشنگتن از جنگ یمن شوند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دولت پاکستان اعلام کرد که خرید سامانه‌های دفاع هوایی اس-400 روسیه توسط هند باعث بی‌ثباتی و از سرگیری رقابت تسلیحاتی در منطقه می‌شود.به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری پی.تی.آی، وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد، برنامه هندوستان باعث بی‌ثبات شدن وضعیت استراتژیک در جنوب آسیا و از سرگیری رقابت تسلیحاتی است.در ماه جاری میلادی، دولت دهلی نو توافق خرید سامانه‌های اس-400 از روسیه به ارزش 5.43 میلیارد دلار را امضا کرد.

العالم:  وزیر دفاع روسیه در باره افزایش خطر بازگشت تروریست‌ها از عراق و سوریه به منطقه آسیا و اقیانوسیه هشدار داده و خواستار تشریک مساعی همه کشورها برای ممانعت از حمایت مالی و نظامی تشکلات تندرو در منطقه شد.به گزارش نقل از خبرگزاری «تاس»، “سرگئی شایگو” وزیر دفاع روسیه امروز در  سخنرانی خویش در پنجمین نشست وزرای دفاع کشورهای آسه‌آن و شرکای آن، هشدار داد خطر بازگشت تروریست‌هایی که تا پیش از این در عراق و سوریه می‌جنگیدند، به منطقه آسیا و اقیانوسیه بسیار جدی شده است.

یورونیوز:  انتخابات پارلمانی افغانستان بعد از سه سال و شش ماه تاخیر صبح امروز با مراجعه مردم به بیش از پنج هزار و ۱۰۰ شعبه رای‌گیری در ۳۲ ولایت از ۳۴ ولایت این کشور آغاز شد.در جریان برگزاری این انتخابات که ۲۲۵۸ نامزد از جمله ۴۱۵ زن برای بدست آوردن کرسی پارلمان با هم رقابت می‌کنند، حداقل وقوع ۳ انفجار در شهر کابل گزارش شده است.

رادیو چین: لی که چیانگ نخست وزیر چین در بروکسل در دوازدهمین نشست سران آسیا و اروپا حضور یافت و نطقی به عنوان «مسؤولیت پذیری مشترک و مقابله مشترک با چالشهای جهانی» ایراد کرد.لی که چیانگ گفت جهان امروز دستخوش عوامل ابهام انگیزی است. مساعدت به صلح و پیشرفت جهان با فرصت جدیدی مواجه است، اما چالشها و مخاطرات نیز دست کم گرفتنی نیست.

ان .اچ.کی ژاپن:  رهبران آسیا و اروپا تعهد کرده اند که با حمایت گرایی مبارزه کنند و تجارت آزاد و باز را تضمین کنند. نشست آسیا-اروپا روز جمعه در شهر بروکسل بلژیک با صدور بیانیه رئیس پایان یافت. این نشست در بحبوحه تنش های تجاری بین امریکا و چین برگزار شد. در این بیانیه آمده است که رهبران آسم متعهد هستند که با تمامی اشکال حمایت گرایی از جمله اقدامات حمایت گرایانه یک جانبه و عملکردهای غیر منصفانه تجاری مبارزه کنند.

آناتولی ترکیه: سلمان بن عبد العزیز پادشاه عربستان سعودی با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به صورت تلفنی گفتگو کرد.به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر طی گفتگوی تلفنی، همکاری میان دو کشور و راه‌های تقویت روابط در زمینه‌های مختلف را مورد بررسی قرار دادند.

تی .آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی مکالمه تلفنی انجام دادند. بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع ریاست جمهوری، در این گفتگوی تلفنی که عصر روز گذشته انجام شد، مسئله جمال خاشقجی مورد بررسی قرار گرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *