جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

رای‌الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران

کابل – ایرنا- شماری از آگاهان امور اقتصادی افغانستان می‌گویند که این کشور می‌تواند خط آهن قزاقستان را که از طریق این کشور به جنوب آسیا وصل می‌شود، از طریق اسلام قلعه به خط آهن ایران وصل کند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

Loading

ابعاد و پیامدهای پیروزی مقاومت در غزه

۱۳۹۷/۰۸/۲۷ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: گروه‌های فلسطینی در غزه اواسط هفته گذشته با میانجی‌گری مصر، آتش‌بس با رژیم اسرائیل را اعلام کردند. در این خصوص نمایندگان گروه‌های فلسطینی اعلام کردند که تلاش‌های مصر به تثبیت آتش بس میان مقاومت و دشمن صهیونیستی انجامید و تا زمانی که دشمن به این آتش‌بس پایبند باشد، مقاومت نیز به آن پایبند خواهد بود.

حسن هانی‌زاده/ کارشناس مسائل خاورمیانه

باید توجه داشت آنچه که اخیرا در غزه رخ داد یک پیروزی بزرگ برای ملت فلسطین تلقی می‌شود؛ چرا که شرایط اکنون به گونه‌ای است که ارتش رژیم صهیونیستی در مقابل حماس اسلامی غافلگیر شده و این جریان با رونمایی از موشک‌های جدید موفق شد استراتژی توازن وحشت را در اراضی اشغالی عملیاتی کند. استفاده دقیق و هوشمندانه رزمندگان فلسطینی برای تقابل با حمله ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، افسران ارشد ارتش اسرائیل را غافلگیر کرد که این امر اختلاف شدیدی میان مقامات اسرائیل به وجود آورد. علاوه بر شکست نظامی، دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مانند موساد، شاباک و شین‌بت نیز نتوانستند ارزیابی دقیقی از توانمندی‌های دفاعی رزمندگان فلسطینی داشته باشند. به همین دلیل استعفای وزیر جنگ و وزیر امور مهاجرت اسرائیل، کابینه بنیامین نتانیاهو را در آستانه سقوط قرار داده است. به گونه‌ای که اگر طی روزهای آینده یکی از دیگر از احزاب افراطی اسرائیل از کابینه خارج شود احتمالا این کابینه سقوط خواهد کرد. لذا به نظر می‌رسد که درخواست بنیامین نتانیاهو برای برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و حماس شکست بزرگی برای رژیم صهیونیستی تلقی می‌شود و اعتماد یهودیان به ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل به شدت متزلزل خواهد شد. همچنین شکست گنبد آهنین در برابر ردیابی موشک‌های محلی حماس، نشان داد که سراسر اراضی اشغالی در تیررس رزمندگان حماس قرار دارد. در چنین شرایطی چنانچه اسرائیل بار دیگر دست به ماجراجویی جدیدی بزند قطعا رزمندگان فلسطینی موشک‌های جدیدتری را وارد عرصه‌های میدانی خواهند کرد و در این صورت توازن قدرت به نفع رزمندگان فلسطینی تغییر خواهد کرد. در حقیقت در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که یهودیان شهرک‌نشین به شدت نسبت آینده امنیتی خود بیمناک شده‌اند. همچنانکه پس از حملات اخیر و اعلام آتش‌بس، صدها شهرک‌نشین در جنوب اراضی اشغالی فلسطین با محکوم کردن ناتوانی دولت اسرائیل در دفع حملات مقاومت، با آتش‌بس تحت نظارت مصر مخالفت کردند.

بنابراین دور از تصور نیست که یهودیان در آینده ناچار شوند که به خارج از فلسطین اشغالی مهاجرت کنند که این مسئله یک شکست استراتژیک برای رژیم صهیونیستی تلقی می‌شود.

از دیگر سو شکست اخیر رژیم صهیونیستی به مفهوم شکست رژیم‌های مرتجع عرب حامی اسرائیل تلقی می‌شود؛ زیرا برخی از مقامات رژیم‌های عربی مانند محمدبن‌سلمان، ولیعهد سعودی در تشویق نخست‌وزیر رژیم اسرائیل برای حمله به غزه نقش داشتند.

همچنین این شکست طرح عملیاتی کردن معامله قرن را برای مدتی طولانی به تاخیر خواهد انداخت؛ زیرا پیروزی اخیر حماس اعتماد به نفس بالایی به رزمندگان فلسطینی می‌دهد تا در برابر طرح‌های سازشکارانه ایستادگی کنند. در عین حال طبیعی است که انتفاضه بازگشت نیز با قوت بیشتری ادامه پیدا کند؛ زیرا اکنون ترس از ملت فلسطین رخت بربسته و برعکس نگرانی بالایی بین یهودیان ساکن شهرک‌ها بوجود آورده است؛ آنها اکنون وحشت دارند که اگر بار دیگر اسرائیل حمله کند ممکن است رزمندگان فلسطینی از سلاح‌های پیشرفته‌تری علیه تاسیسات نظامی اسرائیل استفاده کنند.

در خصوص اینکه آیا پس از این باردیگر کابینه و ارتش رژیم صهیونیستی جسارت حمله به نوار غزه و مناطق فلسطینی نشین را خواهند داشت یا خیر بستگی به کابینه آینده این رژیم دارد.

اگر طی انتخابات آتی بنیامین نتانیاهو در قدرت باقی بماند احتمالا مجددا دست به ریسک حمله به مواضع حماس نمی‌زند اما اگر شخصی چون آویگدور لیبرمن که مواضعی بسیار افراطی دارد در انتخابات آینده نتانیاهو را شکست دهد و کابینه تشکیل دهد احتمالا اراضی اشغالی شاهد خشونت‌های بیشتری خواهد بود.

در نهایت پیروزی‌های اخیر حماس به مفهوم پیروزی محور مقاومت تلقی می‌شود و این پیروزی می‌تواند قدرت مانور سیاسی حماس و محور مقاومت را در منطقه افزایش دهد. همچنین این پیروزی بر کشورهای سازشکار عرب مانند عربستان، بحرین، امارات و حتی اردن تاثیر منفی خواهد داشت. برای آمریکا نیز به هر حال چون آنها نقش مدیریتی برای اسرائیل دارند این مسئله شکست در برابر جریان مقاومت تلقی می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *