جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دیوید کامرون: اوکراین اجازه دارد با تسلیحات بریتانیایی به خاک روسیه حمله کند

دیوید کامرون، دیپلمات ارشد بریتانیایی متعهد شد که کشورش سالانه ۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین خواهد داد و خاطرنشان کرد که این کمک‌ها «تا زمانی که جنگ به درازا بینجامد» ادامه خواهد داشت. به طور جداگانه،‌ کرملین اظهارات اخیر امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه را «خطرناک» توصیف و آن را محکوم کرد.

آمریکا جنگنده‌های خود را به قطر منتقل می‌کند

وال استریت ژورنال امروز جمعه گزارش داد انتظار می‌رود ایالات متحده جت‌های جنگنده، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماهایش را به قطر منتقل کند تا ظاهراً امکان تغییر موقعیت نیروهای این کشور فراهم شود.

واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ‏بخش قابل توجهی از یهودیان، از جمله دانشجویان یهودی، از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی و حمایت شرم‌آور دولت آمریکا از آن اعلام بیزاری کرده‌اند.

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

Loading

چرا چین برنده نشست ترامپ-کیم در سنگاپور است؟

۱۳۹۷/۰۳/۲۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اظهارات شوک آور رئیس جمهور آمریکا درباره توقف احتمالی رزمایش های نظامی مشترک ایالات متحده با کره جنوبی به روشنی نشان می‌دهد که پکن برنده اصلی نشست سنگاپور بوده است.

هندوستان تایمز نوشت، شاید چین در نشست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور حضور نداشت ولی به یک پیروزی راهبردی دست یافت و این پیام روشن و آشکار را ارسال کرد که هیچ کس نمی تواند پکن را منزوی کرده و به گوشه ای براند.

این گزارش افزود: تنها چند ماه قبل به نظر می رسید که آمریکا قصد دارد با برقراری تماس مستقیم با کره شمالی عملا چین را از روند مذاکرات با پیونگ یانگ خارج کند. ولی پکن این اجازه را نداده است که از تحولات شبه جزیره کره کنار گذاشته شود چرا که منافع اقتصادی و امنیتی مهمی در منطقه دارد و مقام های چینی به سرعت به کره شمالی و آمریکا این نکته را تذکر دادند که پکن منزوی شدنی نیست.

پس از نشست رهبران کره شمالی و آمریکا زمانی که ترامپ اظهارات عجیبی درباره توقف احتمالی مانورهای نظامی مشترک با کره جنوبی بیان کرد، این مساله به روشنی مشخص شد که چین به یک پیروزی بزرگ راهبردی دست یافته است.

این پیروزی بزرگ چین زمانی مستحکم تر شد که مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا بلافاصله به پایتخت چین سفر کرد تا شی جین پینگ رئیس جمهور چین و سایر مقام های ارشد این کشور را در جریان مذاکرات رهبران آمریکا و کره شمالی قرار دهد.

“وو شین بو” کارشناس روابط بین الملل در دانشگاه فودان شانگهای در این باره گفت: نتایج نشست سنگاپور اساسا مطابق با انتظارات چین بوده است. خلع سلاح کامل شبه جزیره کره و برقراری مکانیسم صلح در منطقه دقیقا منطبق با درخواست های همیشگی چین بوده است.

یک دیپلمات غربی نیز تاکید کرد: نتیجه نشست ترامپ –کیم موجب شد تا چین برنده راهبردی این نشست قلمداد شود. پیش از این چینی ها هرگز تصور نمی کردند که ترامپ مانورهای مشترک نظامی با کره جنوبی را متوقف کند.

این گزارش افزود: نفوذ چین در نتایج این نشست فراتر از حد تصورات بوده است. سال های سال است که همکاری چین موجب مقاومت کره شمالی در برابر تحریم های شدید بین المللی شده است. چین از کره شمالی به عنوان یک سپر در برابر حضور نظامی آمریکا در کره جنوبی استفاده کرده است.

ولی چین نمی توانست آزمایش های هسته ای و موشکی مکرر کره شمالی طی سال گذشته را نادیده بگیرد و تصمیم گرفت تا از تحریم های شورای امنیت علیه کره شمالی حمایت کند.

به نظر می رسید که آمریکا قصد داشت تا بدون چین به تقابل با کره شمالی ادامه دهد. زمانی که ترامپ در ماه مارس اعلام کرد که قصد دیدار با رهبر کره شمالی را دارد، این طور نمایان شده بود که آمریکا قصد دارد چین را حذف کرده و رابطه مستقیمی با کره شمالی برقرار کند. ولی چین اجازه حذف خود از بازی را نداد.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تصمیم گرفت تا نخستین سفر رسمی به پکن را از سال 2011 میلادی انجام دهد و دومین دیدار خود با شی جین پینگ رئیس جمهور چین را نیز با فاصله کمی نسبت به نشست نخست در شهر دالیان برگزار کرد.

بونی گلیزر مشاور ارشد امور آسیا در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی در واشنگتن گفت: تا آن زمان کره شمالی واقعا هیچ اولویتی برای پایان مانورهای نظامی بین آمریکا و کره جنوبی قائل نبود. ولی پس از دیدار با رئیس جمهور چین در دالیان ما چهره دیگری از مقام های کره شمالی را مشاهده کردیم. به نظر می رسد نشست سنگاپور یک پیروزی بزرگ نه تنها برای رهبر کره شمالی بلکه رئیس جمهور چین بوده است.

وی افزود: چینی ها بر این باورند که اگر بتوانند نظامیان آمریکایی را از منطقه بیرون کنند، این مساله نقش مهمی در کاهش نفوذ آمریکا در منطقه خواهد داشت و روند ایجاد منطقه ای تحت تسلط بیشتر چین را تسریع خواهد کرد.

پس از نشست سنگاپور بود که چین علنا اعلام کرد که قصد دارد نقش مهم و کلیدی در مذاکرات ایفا کند.

چارلی پارتون دیپلمات سابق بریتانیایی در چین در این باره گفت: در نهایت، اگر هرگونه راه حل موفقیت آمیزی بین آمریکا و کره شمالی وجود داشته باشد، چین نیز باید مشارکت کند. شما نمی توانید یک قدرت بزرگ و مهم را که مرز زمینی و تجارت و همکاری اقتصادی با کره شمالی دارد، نادیده بگیرید.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *