جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

همه آنچه را که ترامپ می تواند لغو کند

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: کلمنس ورگن ، روزنامه نگار دی ولت آلمان معتقد است ترامپ می خواهد میراث اوباما را درهم بشکند، اما برخی جنبه های آن باقی خواهد ماند. البته برای آینده یک پروژه بسیار مهم هیچ امیدی وجود ندارد – و این امر پیامدهایی برای اروپا خواهد داشت.

(وقایع) دوران هشت ساله ریاست جمهوری اوباما باید به حالت قبل باز گردانده شود – این هدف دونالد ترامپ و حزب او است. جمهوری خواهان با در اختیار داشتن اکثریت مجلس سنا و نمایندگان، تا حد زیادی برای انجام هر آنچه می خواهند آزاد هستند. اما این لزوماً بدان معنا نیست که هیچ اثری از دوران تصدی اوباما باقی نخواهد ماند. در اینجا مروری بر آن دستاوردها و پیامدها می شود:
بیمه درمانی اوباما: بیمه درمانی که در دوران باراک اوباما ایجاد شد و در نتیجه آن ٢٠ میلیون نفر دیگر از آمریکایی ها تحت پوشش بیمه بهداشت و درمان قرار گرفتند، یکی از اولین اهداف نابودی است. “بازگشت به حالت قبل” شعار انتخاباتی ترامپ بود. این بدان معناست که فرآیند دیگری جایگزین آن خواهد شد. اما چشم انداز آن هنوز به طور کامل مشخص نیست. در هفته گذشته، ترامپ موجب شگفتی جمهوری خواهان شد، زمانی که اعلام کرد، همه آمریکایی ها باید از بیمه درمانی جدید خود استفاده کنند. گسترش به جای بازگشت به عقب، هدف و خواسته دکترین محافظه کاران نبود. مشاوران ترامپ تا حدودی این سخنان وی را تکذیب کرده اند. با این حال، این پرسش باقی مانده که این چتر پوششی در آینده تا چه اندازه گسترده خواهد بود. به هنگام رویارویی با میلیون ها آمریکایی که پوشش بیمه خود را در صورت الغای این طرح از دست خواهند داد، هم اکنون بسیاری از نمایندگان جمهوری خواه نگران شده و عقب نشینی کرده اند. این تلاش ها اکنون در بوته آزمایش قرار گرفته است. در نظر سنجی ها نیز اکنون برای اولین بار اکثر آمریکایی ها با ایده اولیه برقراری بیمه سلامت موافق هستند. نتیجه گیری: بیمه درمانی اوباما به طور کامل لغو نشده و بخش هایی از آن باقی خواهد ماند.
قوانین: بین ترامپ و حزب او اختلاف های مهمی بر سر موضوع قوانین وجود دارد. اوباما در هشت سال ریاست جمهوری خود قوانین بی شمار جدیدی را درباره موضوعاتی چون محیط زیست، حمایت از مصرف کننده و حقوق کارگران از طریق اختیارات ریاست جمهوری یا اداری معرفی و اعمال کرده است. علاوه بر آن، مقررات بانکی تصویب شده از سوی کنگره آمریکا طی دورانی که دمکرات ها در اکثریت بودند نیز وجود دارد. جمهوری خواهان می خواهند تمامی این قوانین را لغو کرده یا به شدت محدود کنند – آن هم با بیشترین سرعت ممکن. آنها بسیاری از این مقررات را که برای کارآفرینان ایجاد مشکل کرده، از علل مهم تضعیف و کاهش روند خروج از بحران مالی و بانکی نسبت به دوره های سابق می خوانند.
سیاست های آب و هوایی: یکی از قوانین وضع شده در دوران اوباما که ترامپ قصد دارد به سرعت آن را لغو کند، “طرح قدرت پاک” است. هدف این طرح محدود کردن انتشار گازهای گلخانه ای بوده و به ویژه برای صنعت معادن و تأسیسات مصرف کننده سوخت زغال سنگ مشکل زا است. همچنین انتظار می رود اقدامات دیگر سازمان حفاظت از محیط زیست درباره تغییر آب و هوا لغو و به حالت پیشین بازگردانده شوند. ترامپ همچنین در طول مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرده بود که برای خروج از توافق آب و هوایی پاریس تلاش خواهد کرد. هنوز معلوم نیست آیا او به واقع دست به چنین اقدامی خواهد زد یا خیر. به نظر می رسد ایوانکا، دختر وی تأثیر تعدیل کننده ای بر روی پدر خود در این گونه مسائل داشته باشد. ترامپ پس از انتخابات اعلام کرد در مورد این موضوع حاضر به بررسی استدلال های متفاوت می باشد.
مهاجرت: ترامپ ممانعت از مهاجرت غیرقانونی را به عنوان یکی از زمینه های اصلی مبارزات انتخاباتی خود قرار داده بود. او اعلام کرد که فرمان ریاست جمهوری اوباما را مبنی بر عفو و پذیرش حدود ۴ میلیون مهاجر غیر قانونی به سرعت لغو خواهد کرد. اجرای این حکم که با قوانین موجود تناقض و تداخل داشته، به خودی خود متوقف شده بود: از آنجا که در دادگاه قانون اساسی بر سر این موضوع اختلاف ایجاد شده، حکم دادگاه فدرال که این فرمان اوباما را متوقف کرده، همچنان برقرار است. ترامپ همچنین می خواهد کمک ها و بودجه فدرال تخصیص یافته به آن شهرها و شهرک هایی را که حاضر به همکاری با دولت فدرال در مورد مهاجران غیرقانونی نیستند، متوقف کند. او همچنین برای ساخت دیواری در مرز با مکزیک به منظور جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی بیشتر پافشاری می کند.
سقط جنین: جمهوری خواهان خواستار توقف کمک¬های دولتی به انجمن فرزند پروری ‌شده اند. این مرکز یکی از مراکز اصلی ارائه دهنده خدمات سقط جنین در آمریکا هستند، اگر چه این کمک های مالی برای خدمات بهداشتی و مشاوره و نه به سقط جنین اختصاص داده شده اند. بر اساس روند معمول آغاز شده از زمان رئیس جمهور رونالد ریگان، این رئیس جمهور جمهوری خواه نیز پرداخت کمک به سازمان های بین المللی که سقط جنین را انجام داده یا به زنان برای سقط جنین توصیه می کنند، پایان خواهد داد. همچنین ممکن است که انتصاب قضات جدید در دیوان عالی که تحت سیطره افراد با میانگین سنی بالا قرار دارد، به جمهوری خواهان توانایی محدود کردن حق سقط جنین را به کمک دادگاه قانون اساسی بدهد.
توافق ایران: ترامپ در طول مبارزات انتخابی خود وعده داده بود که لغو توافق هسته ای با ایران اولین اقدام رسمی وی خواهد بود. این که آیا او به واقع چنین کاری را انجام خواهد داد، هنوز مشخص نیست. سیاستمداران امنیتی برجسته دولت او علیه فسخ و لغو توافق سخن گفته اند. جیمز ماتیس، وزیر دفاع منتخب احتمالی اگر چه در ابتدا مخالف این توافق بود، اکنون نگران است که آمریکا در نتیجه چنین اقدامی در سطح بین المللی منزوی شود. ترامپ در مصاحبه ای با نشریه های “بیلد” و “تایمز” در هفته جاری حاضر به اظهار نظر درباره آینده این توافق نشد. اما کاملاً محتمل است که کنگره آمریکا
تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع کند که با توافق ایران مرتبط نخواهند بود.
تجارت آزاد: دونالد ترامپ مخالف صریح تجارت آزاد است، امری که در واقع ناقض فلسفه اقتصادی حزب وی می باشد. باراک اوباما در دوره تصدی خود توانست دو توافق بزرگ تجارت آزاد را به امضا برساند، توافقنامه تجارت آزاد ترانس پاسیفیک (TPP) و توافق بسیار پیشرفته تری با اروپایی ها (TTIP) . هیچ یک از این دو در دوران ترامپ امکان و فرصت تصویب ندارند، بدین ترتیب در واقع آنها پایان یافته اند. حتی توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی، توافقی که در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون به تصویب رسید نیز هم اکنون تحت فشار قرار گرفته است. ترامپ تلاش دارد در مورد آن بار دیگر مذاکره کرده و در بدترین حالت حتی بدان خاتمه دهد.
جنسیت سیاست: باراک اوباما در پایان دوران تصدی خود یک جنگ فرهنگی را به پایان رساند: با ارائه تفسیر جدیدی از قانون ضد تبعیض، او مدارس سراسر کشور را مجبور کرد دسترسی دانش آموزان را نه بر اساس جنسیت بیولوژیک، بلکه بر اساس وضعیت ذهنی به دستشویی ها و رختکن های مناسب مجهز کند. اگرچه ترامپ در این مسائل به نسبت بسیاری از همکاران حزبی خود به مراتب کمتر بر اساس باورها و اعتقادات رفتار می کند، اما به یقین او دخالت مستقیم دولت مرکزی را پایان خواهد داد. با این حال، نامشخص است که آیا افزایش تحمل و انعطاف درباره مسائل جنسیتی که در دوران اوباما در ارتش آمریکا به وجود آمد بار دیگر از بین خواهد رفت، برای مثال پذیرش سربازان تراجنسی. ترامپ همچنین شک و تردیدهای خود را در مورد اصلاحات اوباما که ورود زنان را به واحدهای رزمی مجاز کرده، ابراز داشته است.

 

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *