جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
پیامدهای ناگوار تصمیم گیری های ترامپ برای آمریکا

آینده وخیم آمریکا با ریاست جمهوری ترامپ

۱۳۹۵/۱۱/۲۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: طبیعی است که با تصمیم های شتاب زده ترامپ، آمریکا از اقدام های تروریستی مشابه حوادث تروریستی سال 2001 میلادی در امان نباشد. در همه شرایط به نظر می رسد سیاست های ترامپ زیان های بسیاری برای آمریکا به دنبال خواهد داشت.

«دونالد ترامپ» به عنوان ریاست جمهوری تازه آمریکا از حزب جمهوریخواه در مدت اندک چند هفته ای که وارد کاخ سفید شده آمریکا را در وضعیت نابسامانی قرار داده است. رییس جمهوری آمریکا با گذر از رقابت های جنجالی انتخاباتی اکنون قصد اجرای شعارهای خود را دارد؛ شعارهایی که اجرای برخی از آن نه در راستای منافع ملی آمریکا که هزینه هایی سنگینی را بر این کشور تحمیل خواهد کرد. این گزارش در بردارنده مهمترین محور تحلیل هایی است که رسانه های عربی درباره پیامدهای اجرایی شدن وعده های انتخاباتی ترامپ در اوضاع آمریکا منتشر کرده اند.

** پیامدهای ناگوار تصمیم گیری های ترامپ برای آمریکا
تارنمای های روزنامه «الاتحاد» امارات و «العهد» لبنان، روزنامه های «الاخبار» لبنان، «القدس العربی» چاپ لندن، «الرای» اردن و شبکه خبری «الجزیره» با اشاره به تصمیم های جنجال آفرین ترامپ، پیامدهای اقدام های او را برای آینده امنیت آمریکا بررسی کردند.
به نوشته روزنامه الاتحاد، آشوب و هرج و مرج مهمترین ویژگی نخستین روزهای ریاست جمهوری ترامپ است. این آشوب ها در درون خود خطرهای بزرگی را برای نظام حاکم، سیاست خارجی و بازارهای مالی جهانی به دنبال خواهد داشت.
العهد نیز در گزارشی به قلم «عادل الجبوری» نوشت: بیشتر طرح ها و تصمیم های رئیس جمهوری آمریکا نشان می دهد که آمریکا وارد مرحله تازه ای می شود که با گذشته در بعدها و جوانب گوناگون متفاوت است.
ترامپ ریاست جمهوری را در حالی آغاز کرد که بر روی شعارهای انتخاباتی خود شرط بندی کرد. او نخستین روزهای ریاست جمهوری خود را با فرمان هایی مانند دیوارکشی میان آمریکا و مکزیک، جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور به آمریکا آغاز کرد. این تصمیم های ترامپ در سطح جهانی با انتقادهایی روبرو شد.
پیش بینی می شود که ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود تصمیم های احساسی و شتاب زده بیشتری بگیرد. از این رو، باید منتظر پیامدها و آثار منفی این تصمیم ها بر خود ترامپ، حزب او و آمریکا باشیم. با وجود اینکه برخی تندروها از تصمیم های ترامپ استقبال می کنند. اما در سطح جهانی تصمیم های او با انتقادهای گسترده ای روبرو می شود که نباید آن را نادیده گرفت.
تاکنون زمان زیادی از تصمیم های شتاب زده ترامپ سپری نشده است. اما پیامدهای آن بسیار زودهنگام و شوکه کننده بود. از پیامد تصمیم های ترامپ، صدور حکم قضایی درباره باطل بودن تصمیم های ترامپ و لغو برخی از این تصمیم ها است. این موضوع ضربه ای به رئیس جمهوری جدید و دولت او است. بهترین مثال دراین باره حکم «جیمز رابرت» قاضی فدرال آمریکا در دادگاه سیاتل در ایالت واشنگتن است. او تصمیم ترامپ درباره ممنوعیت سفر را به حالت تعلیق در آورد.
افزون بر این، بسیاری از شهرهای آمریکا تظاهراتی را شاهد بودند که در آنها مردم سیاست های ترامپ را محکوم کردند. بسیاری از رسانه های آمریکا هم اخبار، گزارش ها و تحلیل هایی را درباره آثار ناگوار تصمیم های ترامپ منتشر کردند. این رسانه ها برای تضعیف و برکناری ترامپ تلاش می کنند. برخی رسانه های آمریکایی و غرب او را دیوانه خطاب کرده اند.
اکنون در محافل دانشگاهی شماری از افراد اصطلاح «ترامپیسم» را رواج می دهند. آنان ترامپیسم را پدیده تازه ای در روابط بین الملل به شمار می آورند که دارای ویژگی ها نژادپرستی، پوپولیسم، چماق داری، تندروی و اولویت اقتصاد بر سیاست و به کارگیری زور برای حل مشکلات است.
به نوشته روزنامه الاخبار، از زمان راهیابی ترامپ به کاخ سفید، آمریکا و جهان در باتلاق تصمیم های اجرایی او به سر می برد. این تصمیم ها در چارچوب وعده های انتخاباتی او صورت می گیرد. ترامپ در سیاست داخلی و خارجی آمریکا تغییرهایی را به وجود می آورد.
روزنامه القدس العربی در گزارشی به قلم «سعید الشهابی» با عنوان «آینده وخیم آمریکا با ریاست ترامپ» نوشت: به یقین جهان در خطر است. رئیس جمهوری جدید آمریکا تغییر دهنده اصول سیاسی، اخلاق و ارزش های انسانی است که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت.
به نوشته روزنامه القدس العربی، تردیدی نیست که شکاف و اختلاف در آمریکا افزایش یافته است. کشور به 22 بخش تقسیم شده است. در یک طرف هواداران ترامپ و در طرف دیگر مخالفان او قرار دارند.
روزنامه الرای در گزارشی به قلم «طائل ضامن» نوشت: وجود تنوع قومی – مذهبی زیر چتر قانون یکی از مولفه های قدرت آمریکا است، اما تصمیم های کنونی دولت آمریکا که به بهانه های دینی، مردم و کشورهای را تحریک می کند، تهدید کننده است. اقدام های ترامپ بسیار بدتر از حمله های تروریستی برای آمریکا است. او اصولی را که آمریکا بر اساس آن شکل گرفته را هدف قرار داده است و آمریکا را به کشوری نژادپرست تبدیل می کند که برای حقوق بشر هیچ احترامی قائل نیست. او با این اقدام های خود امنیت آمریکا را با خطرها روبرو می کند و احتمال انتقام گیری از آمریکا را بالا می برد.
دیوید بولاک» پژوهشگر مرکز مطالعات خاورمیانه واشنگتن به شبکه الجزیره گفت: پیروزی ترامپ در گسترش تندروی و نژادپرستی نقش داشت. همچنین این مساله سبب شد تا لیبرال ها و چپگرایان هم عکس العمل نشان دهند. به طوری که میلیون ها نفر از مردم آمریکا در تظاهرات علیه ترامپ و سیاست های نژادپرستی ترامپ شرکت می کنند.
«اسامه ابو ارشید» پژوهشگر مرکز مطالعات عربی دوحه نیز به الجزیره گفت: ترامپ از قدرت و امکاناتی برخوردار است که می تواند بسیاری از تصمیم های غیرقانونی خود را عملی سازد. در چنین شرایطی آمریکا با یک چالش واقعی روبرو است و کنگره و مردم حق دارند که در برابر تصمیم های نژادپرستانه ترامپ مقاومت کنند. قدرت یابی پوپولیسم و راست افراطی در آمریکا مساله خطرناکی است.

** سناریوهای آینده در آمریکا
تارنمای العهد لبنان برخی سناریوهایی که تصمیم های ترامپ می تواند به دنبال داشته باشد در کانون توجه قرار داد.
به نوشته العهد این سناریوهای عبارتند از:
1: گسترش دامنه تظاهرات و راهپیمایی های به گونه ای که دیگر قابل کنترل نباشد.
2: عکس العمل ها و موضع گیری ها مخالف با تصمیم های ترامپ در محافل سیاسی آمریکا به ویژه در میان جمهوری خواهان و دولت ترامپ افزایش خواهد یافت. این مساله احتمال کناره گیری مسوولان اجرایی را افزایش خواهد داد. افزون بر این، دور از ذهن نیست که تنش های بسیاری میان دستگاه های اجرایی و قضایی به وجود آید.
3: احتمال ترور ترامپ بر پایه طرح هایی که برخی از گروه ها در داخل آمریکا آن را دنبال می کنند. در این زمینه دستگاه های اطلاعاتی خارجی هم نقش دارند. همچنین اگر خطرها افزایش یابد احتمال کنارگیری ترامپ هم وجود دارد.
4: دچار شدن جهان و آمریکا به طور کلی و مراکز اقتصادی و مالی پیشرفته به طور ویژه با مصیبت ها و بحران های اقتصادی که از بحران های گذشته سخت تر خواهد بود.
مخالفت های گسترده با سیاست های ترامپ، نگرانی از این تصمیم ها در داخل و پشت پرده محافل غرب و در میان نخبگان فرهنگی و نهادهای جامعه مدنی و افکار عمومی در رخ دادن این سناریوها نقش دارند. همچنین سخت بودن اجرایی شدن تصمیم های ترامپ و هزینه های سیاسی، امنیتی و اقتصادی اجرایی شدن این تصمیم ها در رخ دادن این سناریوها نقش خواهد داشت.
افزون بر این، گرایش ترامپ به تندروی و دشمنی با صدها میلیون مسلمان می تواند زمینه را برای گسترش اقدام های تروریستی فراهم کند. زیرا گروه های تروریستی داعش و القاعده که ادعای دفاع از اسلام را دارند از این بهانه استفاده می کنند و فعال تر ظاهر خواهند شد.
طبیعی است که با تصمیم های شتاب زده ترامپ، آمریکا از اقدام های تروریستی مشابه حوادث تروریستی سال 2001 میلادی در امان نباشد. در همه شرایط به نظر می رسد سیاست های ترامپ زیان های بسیاری برای آمریکا به دنبال خواهد داشت.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *