جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه برای کاهش تنش‌ در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

Loading

ماجرای جاسوسی واقعی در آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها:دیوید رینولدز ایگناتیوس، تحلیلگر روزنامه واشنگتن پست می نویسد ماجری ارتباط اطرافیان ترامپ با عوامل روسیه تا همین مرحله با پیچ و خم های متعددی همراه بوده است و باید گفت که آنچه تا کنون از این ماجرا فاش شده، پایان سریال نیست بلکه ماجرا همچنان ادامه دارد. روس ها بر خلاف تصور نسل پیشین ماموران سازمان سیا، غول های بی شاخ و دم نیستند اما باید اعتراف کرد که آن ها در کار خود بسیار خبره هستند

اگر شما می خواستید فیلمنامه ای برای یک سریال هالیوودی درباره تحقیقات جاری در زمینه ارتباط ستاد مبارزات انتخاباتی ترامپ با جاسوسان روسی بنویسید احتمالا فیلمی که در باره این ماجرا ساخته می شد به اندازه فیلم “میلیاردها” و سریال معروف دیگری به نام ” آمریکایی ها”، بیننده می داشت .
ماجری ارتباط اطرافیان ترامپ با عوامل روسیه تا همین مرحله با پیچ و خم های متعددی همراه بوده است و باید گفت که آنچه تا کنون از این ماجرا فاش شده، پایان سریال نیست بلکه ماجرا همچنان ادامه دارد. این ماجرا را باید در سریال تلویزیونی تماش کرد اما این ماجرا نیز همانند سریالی که درباره محاکمه او جی سیمسون( قهرمان پیشین بیسبال آمریکا که به قتل همسرش متهم بود) ناامید کننده خواهد شد. شما از همان ابتدا می دانید که سرانجام بسیاری از شخصیت های فیلم عاقبب خوشی نخواهند داشت ( و در واقع برای کشور نیز خوشایند نخواهد بود) اما نمی توانید از تماشای این سریال خودداری کنید.
در ابتدا نگاهی می اندازیم به دو نفر از قهرمانان داستان ریاست جمهوری. نخستین قهرمان داستان، رئیس جمهوری میلیاردر است. وی به انداره کافی خوشبخت بوده است که به گفته دامین لوئیس که نقش بابی اکسلراد را در سریال ” میلیارد ها” به عنوان یک دلال سهام بازی می کند، مو (یا پول) داشته باشد.اما ترامپ در برخورد با مشاوران خود رویکردی شبیه سیاست ” زمین های سوخته ” را دارد و به همین علت است که در ارتباط با ماجرای تحقیق درباره نقش روسیه در مبارزات انتخاباتی خود، با مشکلی فزاینده رویروست.
با شدت گرفتن اتهامات مربوط به اقدامات سری روسیه در زمینه کمک به مبارزات انتخاباتی ترامپ، رفتار رئیس جمهور جدید آمریکا درخلال یکسال گذشته شبیه رفتار وی در زمینه فعالیت های تجاری اش بوده است. وی به عنوان مدیر ارشد اجرایی ” سازمان ترامپ” به شدت چانه زنی کرده است. در مواقعی که وی تحت پیگرد قرار می گرفت چنان بی پروا و پر مخاطره آمیز با طرف مقابل برخورد می کرد که مشاورانش به وحشت می افتادند. وی به هیچ وجه راضی نمی شد که با طرف دعوای خود مصالحه کند بلکه ترجیح می داد که دعوا با حکم دادگاه فیصله پیدا کند چون بر این باور است که مصاحله سبب می شود تا دعاوی بیتشری مطرح شوند.
این برخود شدید با مخالفان و مدعیان را می توان در واکنش ترامپ به ماجرای ارتباط روسیه با مبارزات انتخاباتی وی نیز مشاهد کرد. ترامپ مدعی است که هیچ ارتباطی با سرمایه داران روسی نداشته است. وی در صفحه توئیتر خود نوشته است ( هیچ ارتباطی با روس ها نداشته ام). اما این ادعای وی با اسناد و مدارک موجود، در تضاد است. زمانی که اتهامات علیه وی ادامه پیدا کرد، ترامپ به حمله متقابل روی آورد و در ابتدا دستگاه های اطلاعاتی را به افشای اطلاعات به سبک آلمان نازی متهم کرد و سپس مدعی شد که باراک اوباما در دفتر کار وی در برج ترامپ دستگاه شنود کار گذاشته است. هر دو اتهام بی اساس بوده اند اما در منحرف ساختن افکار عمومی از ماجرای ارتباط ترامپ با روسیه، سودمند واقع شده اند.
ترامپ از همان ابتدا عزم خود را جزم کرده است که درباره ماجرای روسیه هیچ نوع سازشی از خود نشان ندهد. اگر در همان ابتدای مطرح شدن این ماجرا وی بدون جار و جنجال اسناد و مدارکی را که بازگو کنند واقعیت ها هستند انکار نمی کرد و می گفت که مایل است روابط بهتری با روسیه داشته باشد چون این سیاست را عاقلانه می داند و به همکارانش دستور می داد تا ارتباطات گذشته خود با روس ها را بازگو کنند، در آنصورت به دردسری که اکنون در آن گرفتار آمده است، دچار نمی شد. اما وی این چنین نکرد.
سرکشی کردن ترامپ باعث شده است تا وی با کنگره و اف بی آی درگیر شود. برخی از هواداران وی مدعی هستند که دستگاه های اطلاعاتی و تشکیلات مرتبط با سیاست خارجی که در واقع دولتی در دل دولت آمریکا محسوب می شوند، سرگرم توطئه و به راه انداختن کودتا علیه ترامپ هستند. اما واقعیت این است که ترامپ هرگز از روند عادی امور که ما از آن تحت عنوان حکومت قانون یاد می کنیم ، پیروی نمی کند.
حال باید دید که چرا ترامپ تا این اندازه با مصالحه و سازش مخالف است. آیا وی از آن بیم دارد که حقایق سرانجام فاش شوند یا اینکه این شیوه ای است که وی به آن عادت کرده است. او هرگز سر تسلیم فرود نمی آورد و معتقد است نباید هیچ وقت در برابر قلدرها کوتاه آمد و همواره باید خود را طرف برنده نشان داد. ما از حقایق با خبر نیستیم ، اما ترامپ با کارهایی که انجام می دهد ما را به زوایای تاریک گذشته خود می برد و به همین علت ممکن است که سرانجام از کارهای وی سر درآوریم.
حال باید به دیگر قهرمان این داستان یعنی روس ها بپردازیم. نخستین نکته ای که باید درباره آن ها گفت این است که روس ها در عرصه بازی های اطلاعاتی و جاسوسی، استاد هستند. شخصیت های قسمت اف ایکس سریال” آمریکایی ها” نشان می دهد که روس ها از زمان حکومت تزارها بر این کشور، از فوت و فن متداول در تجارت، با مهارت خاصی در زمینه جاسوسی نیز استفاده می کنند. آن ها دشمنانی بی رحم هستند اما نه اینکه کارشان بی عیب و نقص باشد و البته منطور این نیست که ما با آغاز جنگ سرد دیگری روبرو هستیم.
از آنجاکه همکاران ترامپ تازه کار هستند، دیپلمات ها و بازرگانان تراز اول روس افزون برکار رسمی خود، به کارهای اطلاعاتی نیز مبادرت می کنند. از اینرو، دیدار و گفتگوی سفیر یا یک فر د ثروتمند و سرشناس با مقامات آمریکایی از سوی دستگاه اطلاعاتی آمریکا ردیابی می شود. زمانیکه عناصر کرملین در بین خود درباره دسترسی به همکاران ترامپ داد سخن می دهند( البته فرض بر این است) این گونه مکالمات ممکن است از سوی دستگاه های اطلاعاتی آمریکا شنود شود و در مواقعی نیز چنین ماجراهایی به رسانه ها راه پیدا می کند.
اما باید توجه داشته باشیم وقتی درباره ارتباط ماموران روسی با همکاران ترامپ مطالبی در رسانه می شنویم یا می خوانیم این اطلاعات اغلب موثق و تائید شده نبوده بلکه اطلاعاتی خام محسوب می شوند. دیپلمات ها، ماموران اطلاعاتی و مدیران شرکت ها و مو سسات روسی اغلب درباره تماس های خود و اطلاعاتی که در اختیار دارند، اغراق می کنند.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا به گونه ای ناعادلانه در مورد این گونه ادعاهای بی اساس بدنام شده اند که یکی از نمونه های آن ادعای دروغین به استخدام درآمدن یک دیپلمات آمریکایی در پاکستان به عنوان جاسوس است. ما باید این نکته را درک کنیم که ترامپ و همکاران وی ممکن است به گونه ای ناعادلانه با مطرح شدن اطلاعات خام و غیرموثق، شایعاتی که عنوان بسیار محرمانه گرفته اند، بدنام شده اند. به همین علت است که برای پی بردن به واقعیت و حقیقت باید به دقت تحقیق و بررسی کرد.
روس ها بر خلاف تصور نسل پیشین ماموران سازمان سیا، غول های بی شاخ و دم نیستند. آن ها هیولاهایی نیستند که دشمن همیشگی آمریکا باشند. آن ها در مورد ما جاسوسی می کنند درست همانگونه که ما درباره آن ها جاسوسی می کنیم. اما باید اعتراف کرد که آن ها در این کار بسیار خبره هستند و این موضوعی است که کارشناسان ما در خلال چند ماه گذشته آن را تائید کرده اند.
ماجرای جاسوسی روس ها از همکاران ترامپ در واقع بخش تازه ای از این سریال است. هر چند جالب نیست که سرانجام قهرمانان سریال ها و داستان ها زودهنگام اعلام شود، اما در این مورد خاص می توان گفت که روس ها برنده بوده اند.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *