جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

نیوزیلند: نگران حضور چین در اقیانوسیه هستیم

تهران- ایرنا- وزیر خارجه نیوزیلند جمعه گفت که تلاش چین برای افزایش حضور امنیتی در جزایر منطقه اقیانوسیه نگران کننده است و ممکن است به بی‌ثباتی یا تضعیف امنیت منطقه‌ای منجر شود.

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading

واکاوی علل تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت و پیامدهای آن

۱۴۰۲/۰۱/۱۸ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عربستان با بیان اینکه با توجه به ملاحظاتی که کشورهای تولید کننده نفت نسبت به افت قیمت آن داشتند، تصمیم برای کاهش عرضه از سوی اوپک پلاس، محتمل بود، گفت: بن سلمان با تجربیات تلخی که در گذشته داشته، تاکید دارد که آمریکا باید در ازای کاهش قیمت نفت، امتیاز ویژه‌ای به عربستان بدهد، فشارها را بردارد و منافع این کشور را در نظر بگیرد.

امین پرتو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید 1.16 میلیون بشکه‌ای نفت خود علی‌رغم اعلام مخالفت آمریکا با آن تصریح کرد: در ماه گذشته، قیمت نفت به دلیل نگرانی نسبت به کاهش تقاضای ناشی از بحران بانکی جهانی تا 70 دلار در هر بشکه پایین آمد. با اینکه این قیمت پس از آن تا 80 دلار در هر بشکه افزایش یافت، اما با پایان فصل زمستان و سرما، تقاضای مصرف انرژی کاهش می‌یابد و انتظار می‌رود قیمت نفت افت کند.

وی با بیان اینکه همه تولیدکننده ها و در راس آن‌ها عربستان، از تصمیم برای کاهش تولید استقبال کردند، به مواضع کشورها نسبت به تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید اشاره کرد و ادامه داد: عربستان به طور کلی تلاش دارد تولید نفت را سیاسی نکند، اما به هرحال این کشور درشرایط فعلی به دنبال این است که استقلال نظر و رای خود را به آمریکا نشان دهد. ریاض نشان داده نمی‌خواهد تحت تاثیر فشارهای غرب برای مدیریت قیمت انرژی در شرایط جنگ اوکراین قرار بگیرد و هم راستا با سیاست آمریکا برای کاهش درآمدهای روسیه حرکت کند.

این تحلیلگر مسائل عربستان با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل تصمیم اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت را خنثی کردن کاهش قیمت نفت در پی توافق میان تهران و ریاض خواند و گفت: عربستان اعلام کرد این کاهش تولید داوطلبانه، یک اقدام پیشگیرانه با هدف حمایت از ثبات بازار است. پیش‌بینی‌هایی که تحلیلگران بازار انرژی داشته‌اند، نشان می‌دهد این کاهش می‌تواند قیمت نفت را در سال جاری به بالاتر از 100 دلار در هر بشکه برساند و این رقم ممکن است در تابستان به 110 دلار برسد.

پرتو به آزادسازی ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا و فرانسه و خودداری واشنگتن از پرکردن این ذخایر در سال مالی 2023 و همچنین ابراز نگرانی دولت آمریکا نسبت به پیامدهای بالارفتن قیمت نفت بر مهار تورم فعلی در کشورهای متاثر از فشار تورمی اشاره کرد و افزود: با توجه به احتمالاتی که کشورهای تولید کننده نفت نسبت به افت قیمت داشتند، تصمیم برای کاهش عرضه، محتمل به نظر می‌رسید. خصوصا تولیدکننده‌های خارج از اوپک نیز چندان خود را مقید به در نظر گرفتن تعادل در بازار عرضه و تقاضا نمی‌بینند. به همین دلیل اوپک پلاس ناچار به کاهش دوباره تولید شد.

وی با اشاره به نقش عربستان در تصمیم به کاهش تولید نفت اوپک پلاس خاطرنشان کرد: ریاض حدی از سود را برای اقتصاد خود درنظر گرفته است. با توجه به اینکه سیاست‌ها و رویکردهای عربستان، قابل مقایسه با 10سال پیش نیست، این کسب سود را برای خود نسبت به هر چیزی در اولویت قرار می‌دهد. در واقع عربستان مایل نیست نفت از حدود 80 دلار پایین تر بیاید، چراکه هزینه‌های اقتصادی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای نیازمند حفظ قیمت نفت در حد مشخصی است. کاهش یک دلاری قیمت نفت، برای عربستانی که روزانه حدود 10میلیون بشکه نفت تولید می‌کند، به معنای ضرری سالانه معادل حدود چهار میلیارد دلار خواهد بود.

این کارشناس مسائل عربستان تاکید کرد: در شرایط فعلی، نفت برای ریاض و سود اقتصادی، جایگاه و اهمیت بیشتری نسبت به نفوذ سیاسی این کشور دارد. به همین دلیل پذیرش تصمیم به کاهش تولید نفت از سوی این کشور قابل پیش‌بینی بود.

پرتو به واکنش کاخ سفید و غیرمنطقی خواندن کاهش تولید نفت اشاره کرد و اظهار داشت: دموکرات‌ها در این شرایط به جلب رضایت اقتصادی مردم نیاز دارند؛ ضمن اینکه افزایش قیمت انرژی برای آمریکا، خصوصا با توجه به تلاش‌ها برای افزایش رشد اقتصادی در شرایط بعد از کرونا، افزایش تورم را به همراه دارد.

وی درخصوص اخبار منتشر شده دررابطه با انتقاد امارات نسبت به سیاست‌های عربستان برای عدم همراهی با آمریکا و تاکید بر کاهش تولید نفت و همچنین احتمال خروج این کشور از اوپک پلاس در پی تداوم این کاهش، گفت: افزایش تولید برای امارات، درآمد بیشتری ایجاد می‌کند، با این حال به نظر نمی‌رسد ابوظبی چنین تصمیمی داشته باشد و به دلایل متعدد احتمال کمی برای خروج امارات از اوپک پلاس وجود دارد. امارات در بازار نفت به اندازه عربستان، روسیه، آمریکا و یا کانادا موقعیت ندارد. این کشور در واقع بیشتر به دنبال کسب وجهه و ایجاد ائتلاف است.

پرتو توضیح داد: امارات تلاش می‌کند ضمن حفظ موقعیت خود در اوپک، همچنان به ایجاد لابی و ائتلاف‌های مختلف بپردازد تا بدین روش با عربستان موازنه کند. خروج قطر از اوپک، به دلیل میزان کم تولید آن بود و چندان هم حضور تاثیرگذاری نداشت، اما امارات چنین شرایطی ندارد، چرا که اگر امارات بخواهد در بازار جهانی نفت تاثیرگذار باشد، این موقعیت قطعا با حضورش در اوپک میسر خواهد بود.

این تحلیلگر مسائل عربستان با بیان اینکه امارات نمی‌خواهد مناسباتش با عربستان مخدوش و پرچالش باشد و تلاش می‌کند اختلافات را مدیریت کند، اضافه کرد: ابوظبی در سال‌های گذشته از همراهی با ریاض، منافع متعددی به دست آورده و در عین حال صدمات، مخاطرات و چالش‌ها را متوجه عربستان کرده است. از جمله در مساله یمن، ایجاد پایگاه نظامی در آن کشور و همچنین تلاش برای زمینه سازی برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی شاهد این رویکرد بوده‌ایم. اکنون که آن‌ها در رابطه با یمن، ایران، پیمان ابراهیم و نفوذ و جایگاه اقتصادی با یکدیگر به مشکلاتی رسیده‌اند، خروج اوپک، رابطه آن‌ها را بدتر و اختلافاتشان را تعمیق می‌کند.

وی ضمن تشریح دیگر پیامدهای کاهش تولید نفت اوپک پلاس به اظهارات یک مقام آمریکایی که گفته بود «ما در همه مسائل با عربستان موافق نیستیم، اما درهمه مسائل شریک هستیم» اشاره کرد و ادامه داد: با اینکه عربستان تلاش دارد به دموکرات‌ها در آمریکا ضربه بزند و حضور جمهوری‌خواهان را بیشتر به نفع خود می‌بیند، اما بن سلمان با تجربیات تلخی که در گذشته داشته، تاکید دارد که در ازای کاهش قیمت نفت باید آمریکا امتیاز ویژه‌ای به عربستان بدهد، فشارها را از عربستان بردارد و منافع این کشور را در نظر بگیرد. در واقع سعودی‌ها، با اینکه خطوط قرمز خود در روابط با آمریکا را زیرپا نمی‌گذارند، اما مستقل و جدی‌تر از گذشته منافع خود را تعقیب می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *