جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

شلیک به بالون چینی؛ قطعه‌ای کوچک از پازل امنیتی آمریکا برای چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه به نظر می‌رسد با سقوط بالون چینی، این کشور رقابت با آمریکا را به عرصه اطلاعاتی و امنیتی گسترش داده و این مسئله باعث ایجاد نگرانی‌‌هایی نسبت به تشدید فعالیت‌‌های تجسسی چین در آمریکا و گسترش رقابت با این کشور از حوزه اقتصادی به حوزه اطلاعاتی و جاسوسی شده است، گفت: تنش‌‌های فعلی و بحران آفرینی‌ها میان آمریکا و چین، دستکم برای یک دوره 25 ساله در آینده ادامه خواهد داشت و جهان به سمت رویارویی نظامی خطرناکی حرکت می‌کند.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به پایان یافتن عملیات بازیابی بقایای بالون چینی توسط ارتش آمریکا و اعلام اینکه فرضیه جاسوسی بودن این بالون تقویت شده است، تصریح کرد: فشار‌های آمریکا برای کنترل چین و تضعیف روسیه که از سال‌ها پیش آغاز شده بود، متاسفانه با اشتباه روسیه در رابطه با اوکراین وارد مرحله‌ای شد که اکنون توان روسیه را رو به تحلیل برده و غرب با تحریم‌ها این کشور را منزوی کرده است. آمریکا تلاش می‌کند این سیاست را آرام آرام در قبال چین نیز اجرا کند.

وی به هشدار‌های مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه بالون چینی از فراز سه سایت هسته‌ای عبور کرده و قابلیت‌های ویژ‌ه‌ای داشته است اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد چین رقابت با آمریکا را به عرصه اطلاعاتی و امنیتی گسترش داده و این مسئله باعث ایجاد نگرانی‌هایی نسبت به تشدید فعالیت‌های تجسسی چین در آمریکا و گسترش رقابت با این کشور از حوزه اقتصادی به حوزه اطلاعاتی و جاسوسی شده است. قطعا، در مقابل، آمریکا نیز تحرکات خود را علیه چین در این حوزه‌‌ها تشدید خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: احتمال پیشی گرفتن تولید ناخالص ملی چین، برای واشنگتن تهدیدی است و این مسئله با به خطر انداختن موقعیت دلار، پیامد‌های جدی و متعددی برای آمریکا دارد. به همین دلیل آمریکا به دنبال این است که در حوزه‌‌های متعدد برای چین مشکل‌آفرینی کند.

این استاد روابط بین‌الملل با بیان اینکه چین به لحاظ تمامیت ارضی و برخورد‌های امنیتی که از سوی اروپا و آمریکا می‌شود و همچنین پرداختن به مسائل داخلی و حقوق بشری‌اش، در موقعیت سختی است، گفت: آمریکا برای اینکه اجازه ندهد چین به موقعیت بهتری دست یابد، هر اقدامی را که در توانش باشد، پیش خواهد برد، همانطور که شاهد بودیم شش نهاد چینی مرتبط با برنامه‌‌های هوافضای پکن را تحریم کرد و لغو سفر بلینکن به چین نیز نشان داد آمریکا از تحمیل هیچ نوع هزینه‌ای بر چین دست برنخواهد داشت.

دهقان ادامه داد: تنش دیپلماتیک میان پکن و کاخ سفید، با پرواز بالون‌های آمریکا در ارتفاع بالا در مناطقی از سین‌کیانگ و تبت که برای چین حساسیت‌های ویژ‌ه‌ای دارند، بالا گرفت؛ تا جایی که وزیر دفاع چین تماس لوید آستین، همتای آمریکایی خود را بی‌پاسخ گذاشت. البته دموکرات‌ها در این موارد تلاش می‌کنند با ظاهرسازی، ژست گفتگو بگیرند و مقامات چینی را متهم کنند که کانال‌های ارتباطی نظامی خود را با هر اتفاقی می‌بندند تا از این طریق نیز دست بالاتری در افکار عمومی داشته باشند.

وی با بیان اینکه براساس اخبار اعلام شده، چین از سال‌ها پیش از این بالون‌ها استفاده می‌کرده و اعلام اینکه پرواز بر فراز آمریکا، اشتباهی انجام شده است، قابل قبول نیست و بالون‌ها این قابلیت را دارند که در نقطه‌ای ثابت بمانند و تصاویر آن را مخابره کنند، اضافه کرد: آمریکا این امکان را دارد که چین را وارد موضعی کند که تنش ایجاد شود؛ همانطور که اکنون با اینکه کاملا از اوکراین دور است، اما توانسته در صحنه جنگ حضور جدی داشته باشد و به هزینه اروپا، منافع خود را تامین کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه رقابت می‌کنیم، اما به دنبال درگیری نیستیم، تاکید کرد: تنش‌ها میان چین و آمریکا همچنان ادامه خواهد داشت؛ تا جایی که آمریکا ترجیح می‌دهد به جای جنگ رودررو که هزینه‌‌های متعددی برایش دارد، جنگ را به شکل نیابتی در حوزه‌‌های مختلف پیش ببرد. در این چارچوب، رفتار کره شمالی، برخاسته از راهبرد‌های چین است و تهدید می‌کند که اگر روزی مسئله‌ای پیش آید، ممکن است تبدیل به جنگ هسته‌ای شود که هزینه آن بر عهده پکن نباشد.

دهقان به تشدید تنش‌ها میان پکن و واشنگتن بعد از انهدام بالون چین بر فراز آسمان آمریکا اشاره کرد و با بیان اینکه اگر این بالون تجهیزات و اهداف جاسوسی هم نداشته باشد، آمریکا این امکان را دارد که با داستان‌های ساختگی، به آن بپردازد و همچنان اقدامات متقابل دیگری را در دستور کار قرار دهد و هزینه‌‌هایی به چین تحمیل کند، گفت: این شرایط، می‌تواند کاملا افکار عمومی آمریکا را برانگیزد و در اعمال فشارها، آن‌‌ها را با خود همراه کند.

وی توضیح داد: دولت بایدن به دنبال این است که سرمایه‌گذاری برخی شرکت‌های چینی در حوزه فناوری را ممنوع کند و سرمایه‌گذاری میلیارد‌ها دلار از سرمایه گذاران آمریکا در بخش‌های حساس چین را هم از بین ببرد. در شرایط فعلی، آمریکا می‌تواند به طور کامل نظر مثبت افکار عمومی را برای اجرای این سیاست‌ها جلب کند.

به گفته این استاد دانشگاه، آمریکا به هر شکلی نخواهد گذاشت چین در حوزه اقتصادی به برتری دست یابد، حتی اگر لازم باشد به جنگ منجر شود. آمریکا نمی‌خواهد موقعیت دلار تضعیف و از پشتوانه پولی کشور‌ها خارج شود. اگر این موقعیت تضعیف شود، اروپا نیز دیگر نمی‌تواند با آمریکا همراهی کند. بنابراین این اقداماتی که آمریکا پیش می‌برد، تکه‌‌های کوچک از عملیات بزرگی است که برای ممانعت از قدرت اول شدن چین انجام می‌شود. اگر این تکه‌‌های کوچک نتوانند مانع رشد چین شوند، آمریکا دست به اقدام جدی‌تری خواهد زد.

دهقان با یادآوری اینکه توقف یکباره رشد چین بحران‌های متعدد سیاسی و اقتصادی برای این کشور ایجاد می‌کند، تاکید کرد: تنش‌های فعلی و بحران آفرینی‌ها میان آمریکا و چین، دستکم برای یک دوره 25 ساله در آینده ادامه خواهد داشت و جهان به سمت رویارویی نظامی خطرناک حرکت می‌کند. دراین دوره، واشنگتن از هر تحرک چین، به عنوان پاشنه آشیل علیه این کشور استفاده می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *