جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

شمار شهیدان غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید

وزارت بهداشت فلسطین در غزه، آمار شهدای حملات رژیم اشغالگر به این منطقه را ۳۴ هزار و ۵۹۶ تن و مجروحان را ۷۷ هزار و ۸۱۶ نفر از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون اعلام کرد.

روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستان‌هایی ایجاد شده که مملو از کودکان است.

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین/توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

تهران- ایرنا- توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه/ یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند.

Loading

برنامه آمریکا برای فریب هوشمندانه

۱۳۹۵/۰۷/۳۰ | نمای راهبردی

شورا آنلاین – رسانه ها: آمریکایی‌ها ماه‌هاست به این نتیجه رسیده‌اند که آل‌سعود شایستگی و توان مدیریت نیابتی در بحران‌های منطقه‌ای را ندارد وبه همین دلیل به نقش فعال‌تر و مستقیم در پرونده‌های سوریه و یمن و لبنان ورود کرده‌اند. با اینکه آمریکایی‌ها اهداف اصلی و روشنی در سوریه و یمن دارند ولی سیاست و تاکتیک‌های دستیابی به اهداف خود را نهایی نکرده‌اند و به دنبال آزمون و خطای روش‌های مختلف هستند.

هادی محمدی
رسوایی حمله به مراسم عزاداری در صنعا که بیش از 700 کشته و زخمی به جای گذاشت،‌ کار را برای آمریکا دشوار کرد و با اینکه آل‌سعود به دنبال فریبکاری و معرفی داعش به عنوان عامل حمله بود، آنها را مجبور کرد که به جنایت اعتراف و طرف‌های همکار خود را در یمن قربانی کنند. اگر چه این کار مسئولیت آل‌سعود و آمریکا را در این جنایت منتفی نمی‌کند و جنایت‌های قبلی در نقاط دیگر یمن که روزانه در جریان است را بار دیگر زنده می‌کند ولی آمریکا برای عبور از فضای پر هزینه سیاسی و رسانه‌ای و انسانی، سناریوی حمله به ناو آمریکایی و سپس حمله به رادارهای یمن در استان ساحلی الحدیده که بخشی از برنامه آتی آنها در یمن است را به اجرا گذاشت.
آمریکایی‌ها پذیرفته‌اند که ادامه شرایط جنگی فعلی که اهداف نظامی در داخل یمن را ناکام و حتی محیط داخلی و استان‌های جنوبی عربستان را در وضعیت آسیب قرار داده، مطلوب نیست و باید پازل یک برنامه جدید برای مسلط شدن بر اوضاع را به اجرا بگذارند.
با مطرح کردن طرح آتش‌بس و ارسال کمک‌های انسانی، تلاش می‌شود تا فضای اتهام و مشارکت و جنایت‌های یمن، پشت سر گذاشته شود و با متهم کردن طرف یمنی در آتش‌بس و آمادگی‌های لازم با تجزیه تدریجی از استان‌ها و با عنوان نظام فدراتیو، بر جغرافیای یمن با شکل و محتوای جدید مسلط شده و معادله میدانی را وارونه کنند.
لذا همزمان با اعلام آتش‌بس، علی محسن الاحمر را در حدیده و استان‌های ساحلی برای یک اقدام نظامی بزرگ آماده کرده و با تمرکز حملات هوایی، امکان و شانس خود برای جدا کردن این استان را فراهم کنند. یک شورای استانی فدرال را نیز از یک ماه قبل آماده کرده‌اند تا اعلام موجودیت کند و راه حل مطلوب آمریکایی برای تجزیه تدریجی یمن را به اجرا بگذارد.
منصور هادی هم با منصوب کردن افرادی به عنوان والی و رئیس مناطق فدرال در حضر موت و بقیه استان‌ها در حال اجرایی این سناریوست. بلافاصله پس از آغاز آتش‌بس، حملات هوایی آل‌سعود و اقدامات نظامی از مارب و مناطق شرقی صنعا برای فشار به ارتش و کمیته‌های محلی یمنی و منفعل کردن آنها با شدت آغاز شده است. صالح الصماء نیز در اولین واکنش یمنی، این آتش‌بس را امری فریبکارانه برای سناریوهای جدید معرفی کرده است.
شاید بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز در فشار نظامی بر علیه یمنی‌ها از طریق انتقال داعشی های عراق تأمین شوند و شرایط نابسامان اقتصادی عربستان با کمک‌های امارات جبران شود تا حکومت دست‌نشانده‌ هادی منصور بتواند بر پای خود، نیم‌‌خیز شود. فدراتیو کردن مناطق اشغالی هم به همین دلیل است تا هر منطقه فدرال به خود اتکایی بپردازد و نقش نظامی آمریکا در این مرحله این است که با دندان نشان دادن به طرف‌های یمنی و ارعاب آنها امکان تسلیم‌پذیری در مقاومت یمنی را فراهم کند.
ورود علنی انگلیسی‌ها در پرونده یمن حکایت از محدودیت‌های آمریکا در گزینه‌ها و کارت‌های بازی است تا با مشارکت در هزینه‌ها، سهم موفقیت در پروژه تسلط بر یمن را برداشت نماید. البته انگلیسی‌ها در پرونده‌های اوکراین، سوریه و عراق هم از فرصت ناتوانی آمریکا بهره جسته و ورود پیدا کرده‌اند، تا در موازنه‌های ناپایدار انگلیس در درون اتحادیه اروپا، از حمایت آمریکا برخوردار گردد.
آتش‌بس 72 ساعته یمن، یک فریب هوشمندانه برای ساماندهی و اجرای برنامه جدید آمریکا در یمن است و به جز تحکیم کارت‌های بازی جدید در یمن، به چیزی فکر نمی‌کنند.
میلیون‌ها یمنی که در محاصره ظالمانه و جنایت روزمره به سر می‌برند شاخک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل را تحریک نمی‌کند ولی چند هزار تروریست حلب، فریادهای «وا حلبا» در سازمان ملل و اروپا را بلند کرده است.
منبع: خبرگزاری فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *