جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین در آمریکا

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد

پلیس فرانسه امروز جمعه دوم ماه مه برای متفرق کردن تظاهرات گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین وارد دانشگاه معتبر «مطالعات سیاسی پاریس»، معروف به «ساینس پو» شد.

«جنگ ترکیبی و فعالیت‌های خصمانه‌ روسیه در سراسر اروپا»؛ ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.‌

افراد مبتلا به ایدز،هپاتیت و سرطان اکنون برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند

وزارت دفاع اوکراین دستور حاوی فهرستی از بیماری هایی منتشر کرد که افراد مشمول خدمت سربازی حتی در صورت ابتلا به آنها برای خدمت در ارتش اوکراین آماده محسوب می شوند – در میان این بیماری ها اشکال خاصی از عقب ماندگی ذهنی و بیماری روانی وجود دارد.

Loading

رسانه‌ها؛ بالا گرفتن انتقادها از اظهارات نژادپرستانه مسئول سیاست خارجی اروپا و …

۱۴۰۱/۰۷/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: بالا گرفتن انتقادها از اظهارات نژادپرستانه مسئول سیاست خارجی اروپا، پا پس کشیدن آمریکا از احیای برجام، نظر مخالف روسیه با آمریکا در خصوص احیای برجام، واکنش ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا، نشانه جدیدی از قهر عربستان با دولت آمریکا، تصمیم واشنگتن برای توسل دوباره به ذخایر راهبردی نفتی خود، اعتصاب و اعتراض در فرانسه و عقب‌نشینی اروپا از تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

ایلنا: وزارت خارجه امارات در پی اظهارات «جوزپ بوررل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «امیل پولسن»، سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا در ابوظبی را احضار و ضمن محکوم کردن اظهارات اخیر بورل در مراسم افتتاحیه آکادمی دیپلماتیک جدید اروپا در بلژیک تاکید کرد از سرپرست اتحادیه اروپا در ابوظبی خواسته است تا توضیحات کتبی درباره اظهارات مضر و نژادپرستانه بوررل ارائه کند. پیش از این، بورل گفته بود که اروپای پیشرفته شبیه باغ است و جهان اطراف آن جنگل‌هایی هستند که می‌توانند به این باغ حمله کنند.

فارس: وزیر کشور قطر در واکنش به اظهارات نژادپرستانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که اظهارات وی نشانگر نژادپرستی و انحطاط فرهنگی و اخلاقی غرب است.

العالم: «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران، اذعان کرد که احیای برنامه جامع اقدام مشترک و مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین، حتی در دستورکار واشنگتن هم نیست.

ایلنا: «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، اعلام کرد که به اعتقاد وی، هدف احیای برجام در نیمه دوم نوامبر محقق خواهد شد. وی در پیامی توئیتری نوشت: «به اعتقاد من، هدف احیای برجام در نیمه دوم نوامبر محقق خواهد شد. هیچ بهانه‌ای برای برهم زدن توافق هسته‌ای وجود ندارد».

وزارت امور خارجه: حسین امیرعبداللهیان در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اتحادیه اروپا امروز با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعاتِ غلط بود، دوباره به ابزار نخ‌نما و بی‌اثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شد. وی ادامه داد: اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچ جای جهان تحمل نمی‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

ایلنا: شرکت نفت یمن اعلام کرد که ائتلاف متجاوز سعودی در ادامه دزدی‌های دریایی خود، یک کشتی دیگر حامل سوخت یمن را توقیف کرده است. «عصام المتوکل» سخنگوی شرکت نفت یمن در بیانیه کوتاهی اعلام کرد، ائتلاف متجاوز یک کشتی حامل سوخت  با نام «امپریوس» که حامل بنزین برای یمن بود را توقیف کرد. این کشتی‌های حامل سوخت به‌رغم دارا بودن مجوز سازمان ملل متحد توقیف می‌شوند.

خبرگزاری صداوسیما: همزمان با سردی در روابط آمریکا و عربستان سعودی بر سر کاهش تولید نفت اوپک پلاس، مسئولان برگزار کننده کنفرانس بین المللی سرمایه گذاری در عربستان می‌گویند برای جلوگیری از طرح مسائل سیاسی در نشستی اقتصادی، از مقامات آمریکایی برای شرکت در این کنفرانس دعوت به عمل نیامده است.

ایرنا: مقامات رژیم صهیونیستی خشم خود را از اقدام دولت جدید استرالیا برای لغو تصمیم دولت قبلی مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت این رژیم ابراز و آن را گامی شتاب زده دانسته و سفیر استرالیا را احضار کردند.

ایرنا: تحلیلگران بازار نفت نگرانند که دولت بایدن به تلافی تصمیم اخیر اوپک پلاس و تلاش برای کاهش بهای طلای سیاه، ممکن است ۱۰۰ میلیون بشکه دیگر از ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا را آزاد کند. به گزارش ایرنا، تارنمای سی ان بی سی، نوشت: کاخ سفید در ماه های پیش اعلام کرده بود که برای کاهش بهای نفت ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر این کشور را وارد بازار می کند. این برنامه اکنون در آخرین مراحل خود قرار دارد.

ایسنا: نخست‌وزیر انگلیس به دلیل اشتباهات در برنامه‌هایش که موجب از بین رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران و کاهش محبوبیت او در نظرسنجی‌ها شده، عذرخواهی کرد اما گفت که استعفا نخواهد کرد.

فارس: وزارت دفاع بلاروس روز دوشنبه اعلام کرد که تمرینات با مهمات واقعی و پرتاب موشک‌های هدایت شونده ضد هوایی را به عنوان بخشی از رزمایش مشترک خود با نیروهای روسیه انجام خواهد داد.

مهر: علی‌رغم پافشاری های اروپا، نشریه بلومبرگ اعلام کرد به علت اختلاف‌های سیاسی، اتحادیه اروپا در شرایط کنونی تصمیم ندارد برای نفت روسیه سقف قیمت تعیین کند. نشریه بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد به علت اختلاف‌های سیاسی، مشکلات موجود درباره تأمین و عرضه انرژی، اتحادیه اروپا در شرایط کنونی تصمیم ندارد برای نفت روسیه سقف قیمت تعیین کند.

مهر: اعتصابات در بخش انرژی فرانسه از امروز به بخش‌های عمومی مثل مدارس و حمل‌ونقل کشیده شد و گفته شده حرکت قطارهای بین لندن و پاریس لغو شده‌اند. اتحادیه‌های کارگری فرانسه امروز (سه‌شنبه) دست به اعتصاب سراسری زده و خواستار دریافت حقوق‌های بیشتر در بحبوحه تورم فزاینده شدند. گفته می‌شود شرایط کنونی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه را با یکی از سخت‌ترین چالش‌های او از زمان انتخاب مجددش در ماه مه مواجه کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *