جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

واکنش زلنسکی به اظهارات پوتین درباره حمله مرگبار مسکو: او بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به اظهارات همتای روس خود درباره حمله تروریستی در مسکو واکنش نشان داد.رئیس جمهوری اوکراین گفت که پوتین «بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند. همه چیز کاملا قابل پیش‌بینی بود.»

آمریکا حمله تروریستی مرگ‌بار در حومه مسکو را به‌ شدت محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه چهارم فروردین، با انتشار بیانیه‌ای کوتاه، «حمله تروریستی مرگ‌بار» روز جمعه سوم فروردین، در مسکو را به‌شدت محکوم کرد. او ضمن ابراز مراتب همدردی با خانواده‌ها و عزیزان قربانیان این «جنایت شنیع» گفت: «تروریسم را در همه اشکال آن محکوم می‌کنیم و در غم جان‌باختن ناشی از این رویداد هولناک، در همبستگی با مردم روسیه می‌ایستیم.»

چالش جدید بایدن در منطقه؛ ایران و روسیه چگونه تجربه‌ها و فناوری‌های نظامی در جنگ اوکراین و خاورمیانه را به اشتراک گذاشتند؟

گزارش‌های رسانه‌ای همچنین حاکی است، ایران قرار است چندین هزار فروند پهپاد شاهد ۱۰۱ و پهپاد‌های پیشرفته‌تر شاهد ۱۰۷ به روسیه بفروشد. به علاوه، کارخانه مستقر در جمهوری تاتارستان نیز خط تولید این نوع از پهپاد‌ها را راه اندازی خواهند کرد. در حالی که گروه‌های مورد حمایت ایران در هر عملیات خود در خاورمیانه حداکثر از دو یا سه شاهد ۱۰۱ استفاده می‌کنند، ارتش روسیه ظرفیت انجام حملات پهپادی گسترده در اوکراین را دارد و این امکان آزمایش و ارتقاء توان رزم این تسلیحات را فراهم می‌سازد. همه اینها نشانه هایی است از اینکه چگونه درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه رویدادهایی در هم تنیده اند و فن آوری های نظامی در هر دو جبهه بین گروه های درگیر به اشتراک گذاشته می شوند.

سنتکام: حوثی‌ها روز شنبه به یک نفتکش چینی حمله کردند

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد حوثی‌های یمن در روز شنبه ۴ فروردین‌ماه به یک نفتکش متعلق به چین حمله کردند.به گزارش سنتکام این گروه  ابتدا بین ساعت ۲:۵۰ تا ۴:۳۰ بامداد روز شنبه با چهار موشک  به نفتکش چینی «هووانگ پو» در دریای سرخ حمله کردند که این موشکها به کشتی برخورد نکرد و دوباره در ساعت ۴:۲۵ دقیقه بعد از ظهر پنجمین موشک را به سمت نفتکش «هووانگ پو» شلیک کردند که این موشک به پیرامون کشتی برخورد کرد و آسیب مختصری به آن وارد کرد و کشتی بدون تلفات جانی به مسیر خود ادامه داد.

سیل و رانش زمین در برزیل؛ ۱۲ تن جان باختند

مقامات برزیل اعلام کردند که طی شبانه‌روز گذشته در پی بارش شدید باران و رانش زمین در ایالت‌های ریو دو ژانیرو و اسپیریتو سانتو، ۱۲ نفر جان خود را از دست داده و شماری مفقود شده‌اند. در  همین حال، مقامات ایالت ریودوژانیرو به دلیل طوفان و گردباد شدید وضعیت فوق العاده اعلام کردند.

تشدید جنگ در اوکراین؛ موشک‌ روسی حریم هوایی ناتو را نقض کرد

همزمان با تشدید حملات روسیه به خاک اوکراین و همچنین حمله هوایی گسترده نیرو‌های اوکراینی به مواضع روسیه در کریمه، ارتش لهستان صبح روز یکشنبه پنجم فروردین از نقض حریم هوایی این کشور توسط یک موشک کروز روسی خبر داد. ارتش لهستان می‌گوید این موشک تا زمان خروج از حریم هوایی لهستان، توسط یک سیستم راداری رصد شد.

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره تحولات اخیر در غزه

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان امروز – یکشنبه پنجم فروردین – طی تماس تلفنی، موضوعات روابط دوجانبه و تحولات اخیر در نوار غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

العربیه: در پی حمله  اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند

خبرگزاری العربیه نوشت: در پی حمله اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که ملیت کشته‌شدگان این حمله سوری است.

Loading

افزایش اهمیت آسیا برای مقابله ناتو با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) سیاست راهبردی جدیدی را دنبال می‌کند که بر اساس آن، برای مقابله با تهدیدات چین، همکاری‌های ناتو با دمکراسی‌های آسیا پاسیفیک افزایش خواهد یافت. همچنانکه حضور استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و کره جنوبی در اجلاس اخیر ناتو در اسپانیا در همین راستا بوده است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: اگرچه این تغییرات به معنای گسترش ناتو به آسیا نیست، اما نشان می‌دهد که 30 عضو ناتو نگران تهدیدات امنیتی از سوی آسیا هستند که می‌تواند به اروپا و آمریکای شمالی نیز گسترش یابد. به عبارتی، در دنیای موشک‌های دوربرد، عملیات سایبری و زنجیره‌های تأمین‌کننده آسیب‌پذیر، نگرانی‌های کشورهای «یورو آتلانتیک» جهانی شده است.

توجه ناتو به آسیا از بیش از 20 سال پیش و به دنبال حملات القاعده به ایالات‌متحده در سال 2001 آغاز شد. استرالیا، نیوزیلند و کره جنوبی سربازان خود را برای کمک به مأموریت ISAF به رهبری ناتو در افغانستان اعزام کردند.

از سال 2009، استرالیا و نیوزیلند کشتی‌هایی را برای عملیات ضد دزدی دریایی به رهبری ناتو در شرق آفریقا فرستادند. اگرچه ژاپن و کره جنوبی به‌طور رسمی بخشی از این مأموریت نبودند، اما کشتی‌های جنگی خود را در آب‌های نزدیک به این عملیات مستقر کردند.

 

همکاری نزدیک‌تر با شرکای آسیا و اقیانوسیه

تمایل به ایجاد پیوندهای امنیتی قوی‌تر میان کشورهای آتلانتیک و کشورهای آسیا و اقیانوسیه از سوی هر دو طرف بوده است. یکی از مهم‌ترین دلایل آن نیز، وضعیت شبه‌جزیره کره و خطر سرایت ناامنی‌های آن به سراسر منطقه است.

اما اخیراً اعضای ناتو بیشتر نگران خطرات چین شده‌اند. در سخنرانی اکتبر سال 2020، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هشدار داد که تهدیدات چین علیه ناتو گسترش‌یافته‌اند و چین سطوح جدیدی از حملات پیچیده سایبری را در دستورکار قرار داده است.

اعضای ناتو، همچون سایر کشورها، در تلاش‌اند تا در روابط خود با چین تعادل را حفظ کنند، چراکه این کشور یک شریک تجاری عظیم و یک رهبر جهانی در حوزه فن‌آوری‌های جدید است، اما بااین‌وجود، دومین بودجه دفاعی جهان را نیز در اختیار داشته و در سال‌های اخیر برخی اعضای ناتو را تحت‌فشار گذاشته است.

استولتنبرگ می‌گوید، چین «سرمایه‌گذاری زیادی» در توانایی‌های نظامی مدرن، ازجمله موشک‌هایی کرده است که می‌توانند همه کشورهای متحد ناتو را هدف قرار دهند. او معتقد است حضور چینی‌ها در قطب شمال و آفریقا و همکاری این کشور با روسیه می‌تواند برای متحدان ناتو تبعات امنیتی داشته باشد.

اگرچه نگرانی ناتو از چین به‌اندازه روسیه نیست، اما امضای توافق‌نامه مشارکت «بدون محدودیت» با مسکو در ماه فوریه به معنای یک مداخله غیرمستقیم چین در امنیت اروپا و ناتو خواهد بود.

باوجوداین نگرانی‌ها، اعضای ناتو خواستار قطع روابط با چین نیستند. همچنانکه استولتنبرگ ظهور چین را یک «فرصت» واقعی برای اقتصاد و تجارت اعضای ناتو اعلام کرده است. او می‌گوید ادامه مشارکت با چین، با این ذهنیت که چین دشمن ناتو نیست، بسیار مهم است.

ناتو نقش خود را به «منطقه آتلانتیک شمالی» محدود می‌کند، از همین رو نمی‌تواند هیچ عضوی از آسیا بپذیرد و یا به دفاع از کشورهای آسیایی متعهد شود؛ اما آخرین تحرکات نشان می‌دهد که اعضای ناتو به همکاری با دموکراسی‌های همفکر در آسیا برای به وجود آوردن یک چارچوب بین‌المللی در برابر چالش‌های آینده چین و کره شمالی نیاز دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *